EL Fantazi - Adams on fire

Autor: Boban Filipović
četvrtak 12.05.2016.
22:34
Izvor: Sportske.net

Ako kao glavni kriterijum uzmemo trenutnu formu igrača koji će nastupiti na predstojećem fajnal-foru Evrolige u Berlinu, onda je plejmejker Laboral Kuće igrač koga morate imati u svom fantazi timu.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Pisali smo o ponudi igara koju vam je spremila FantasyNova, kao i o razlozima zbog čega fantaziranje sa srpskim košarkašima može da bude veoma isplativo, sada je došao red na mini analizu polufinalnih parova.


CSKA Moskva - Lokomotiva Kuban Krasnodar

'Armejci' su apsolutni favoriti, ali imaju nad sobom breme svojevrsnog prokletstva na završnim turnirima u poslednje vreme. Udarne igle su znale da otupe u prošlosti baš u polufinalu, poslednji slučaj je veoma bleda partija Miloša Teodisića protiv Olimpijakosa sa prošlogodišnjeg fajnal-fora u Madridu.

Trener Lokosa Jorgos Barcokas je Moskovljane već jednom zavio u crno na F4, on je vodio ekipu Olimpijakosa koja je onim čudesnim flouterom Jorgosa Printezisa sa zvukom sirene osvojila Evroligu pobedom u finalu nad CSKA u Istanbulu 2012. godine. Ne treba smetnuti sa uma da je Lokomotiva savladala CSKA ove sezone u VTB ligi u sred Moskve, a ovo će im biti prvi evroligaški okršaj.

Zna se dobro od koga dolaze bodovi u oba tima.

Ovosezonski MVP Nando De Kolo je prosečno beležio 24 indeksna poena, zato i jeste najskuplji igrač u ponudi - 8.2. Po učinkovitosti i isplativosti sledeći iz Itudisovog tima je naš Miloš Teodosić, inače član idelane petorke, koji je najskuplji od svih plejmejekra (7.6). Dvocifren indeks u proseku imaju još najbolji defanzivac EL Kajl Hajns, koji se vrednuje ispod proseka (6.2) i ekstrapovoljni Nikita Kurbanov (4.6). Igrači koji imaju potencijal da zabistaju i donesu značajan broj bodova su pre svih Kori Higins (4.8), kao i domaći košarkaši Andrej Voroncevič (5.2), Viktor Hrijapa (4.2) i Vitalij Fridzon (3.6). Džoel Friland neće igrati zbog povrede, a ako se slučano desi da zakažu Teo iili De Kolo, Aron Džekson (3.8), ameručki plej koji nije igrao dobar deo ove sezone zbog povreda, je tu da vadi fleke.

U Lokomotivi je Malkolm Dilejni alfa i omega, i on se našao u idealnoj petorci Evrolige za ovu sezonu, smatra da je zaslužio da bude MVP, imao je bolji preosečan indeks od Teodosića (19.19), ali je jeftiniji od kapitena reprezentacije Srbije (7.4). Jedini uz američkog pleja koji vredi iznad proseka u Barcokasovoj ekipi je njegov zemljak Entoni Rendolf (6.6), takođe vredan saklupljač bodova. Španski reprezentativac Viktor Klaver je tu oko proseka (6.2) i najskuplja je 'trojka' od svih igrača na toj poziciji u ponudi. Dobre investicije bi mogli da budu sjajni šuteri Rajan Brokhof (5.0) i Met Džening (4.0), kao i meč viner četvrtfinalne majstorice protiv Barselone Kris Singlton (4.4).

Sve je moguće kada jedna utakmica odlučuje, može da je reši i nadahnut pojedinac, tako da nije zahvalno prosipati pamet i zadirati u dubioze, već pratiti intuiciju i konsultovati statistiku.

CSKA je sgurno na papiru jači, ali nema pokriće u bližoj istoriji da se eventualna eliminacija od debitanta na fajnal-foru proglasi za senzaciju.


Fenerbahče - Laboral Kuća

O razlozima zbog kojih je Fener najveći favorit sa osvajanje Evrolige temeljno smo izanalizirali OVDE, ali kao što reče najtrofejniji trener u najjačem košarkaškom takmičenju na starom kontinentu, Željko Obradović, glavni zadatak njegovog tima biće da zaustave plejmejkere baskijke ekipe.

Statistika kaže da je Janis Burusis najdominantniji centar u Evroligi ove sezone, prava je dabl-dabl mašina i jedini igrač koji brani titulu od prošle godine, budući da je bio član Real Madirda u prethodnoj sezoni. Izabranje u idealnu petorku Evrolige i zbog svega pobrojanog i jeste najskuplji igrač Kuće (7.2).

Ipak, forma Dariusa Adamsa je preporuka da za njega pronađete mesto u svom fantazi timu. Osim što je porilično jeftin (5.8), njegove igre u poslednje vreme ga ozbiljno kadiduju da ga uzmete u obzir. U četvrtfinalu je razbio Panatinaikos na svakoj utakmici , beležeći 20+ u svakoj, a u ACB ligi je tek briljirao i na poslednja tri meča beležio preko 30 poena u proseku.

Od ostalih Perasovićevih pulena može da odskoči bukvalno svako jer je to grupa sjajnih atleta. Osim Burusisa i Adamsa, dvocifren indeks korisnosti u proseku imaju oporavljeni Adam Hanga (6.4) i drugi plej Majk Džejms (5.4). Ako Davis Bertans namesti ruku mogao bi da bude odlična investicija s obzirom na cenu (4.4). Jaka Blažič (4.0) je već rizičan zbog svoje 'muva bez glave' karateristike, dok Fabijen Kozer i Toko Šengelia nisu preporučljivi jer je njihov nastup po znakom pitanja zbog rovitosti.

S druge strane, Fenerovi aduti su svi stranci, mada se ova konstatacija može primeniti na sve ostale timove.

Oporavljeni Jan Veseli je najskuplji (7.0), mada ne i najsipaltiviji jer Ekpe Judo (6.8) ima nešto bolji prosečan indeks, ali verovatno ima veze i to što je 'Leteći Čeh' u idelanoj petorici Evrolige. Treći igrač Fenerbahčea koji košta više od proseka je Điđi Datome (6.8). O Bogdanu Bogdanoviću (6.0) i Nikoli Kaliniću (4.2) kao potencijalnim opcijama je već bilo reči, a vredi razmisliti i o Peri Antiću (5.6) i Kostasu Slukasu (4.6), koji su svojevremeno kao igrači Olimpijakosa osvajali Evroligu, kao i poturčenom američkom plejmejkeru Bobiju Diksonu aka Muhamedu Aliu (5.6).

Imate fore do sutra popodne da se prijavite ako do sada niste, uslov da učestvujeteu igri je da ste punoletni.

Srećno!

Inače, ovde možete videti i naš tim, igramo na turniru u kome se ne ulaže novac.

Ne propustite