Dilejni: "Teško je da Amerikanac postane MVP Evrolige"

Autor: Aleksandar Vučković
petak 13.05.2016.
00:17
Izvor: Sportske.net

Sudeći po izjavi Malkoma Dijelnija za "Eurohoops", Amerikanac nije zadovoljan što nije poneo MVP priznanje.

vtb-league.com
vtb-league.com

Povezane vesti

Igrač Lokomotive Kubanj iz Krasnodara Malkolm Dilejni uvršten je u najbolju petorku EL ove sezone. On je vodio svoju ekipu do Fajnal fora Evrolige, a najveću podršku imao je u zemljaku Entoniju Rendolfu.

Međutim, Amerikancu očigledno nije bilo pravo što je igrač CSKA iz Moskve Nando de Kolo proglašen za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone.

"Teško je da Amerikanac bude proglašen za MVP-a Evrolige. Teško je i da bilo koji igrač koji nije u nekom klubu sa velikim imenom bude proglašen za MVP-a", izjavio je Dilejni.

Jedini Amerikanac kome je to pošlo za rukom, od 2005. godine kada se dodeljuje nagrada za najkorisnijeg igrača regularnog dela sezone, jeste Entoni Parker. On je u dresu Makabija dva puta bio proglašavan za MVP-a, 2005. i 2006. godine.

Dilejni je ove sezone zaista jedan od najboljih igrača Evrope, ali i po broju postignutih i po broju indeksnih poena, De Kolo se nalazi ispred njega, pa je titula otišla u njegove ruke potpuno opravdano.

Lokomotiva igra polufinalni duel upravo protiv ekipe CSKA u petak u 18 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Friday, 13.05.2016
10:43

Nisi je ni zasluzio,ne biste ni grupu prosli da ste imali iole normalnu,samo fener tu bio dobar dok u drugoj sve same sile i na kraju real naleteo na fener a da je naleteo na bilo koje druge oduvali bi ih ko sto su cska i laboral oduvali zvezdu i pao koji nisu zasluzili top 8 kao ni tvoj tim!!!

avatar
marecareee
Friday, 13.05.2016
12:47

Izabacili su Barsu, pod jedan! Pod dva, ko je zaslužio top 8, partizan? 😂😂😂

avatar
Friday, 13.05.2016
01:22

Momak ako si stvarno bolji,sad imas priliku da to i pokazes :)

avatar
Koris
Friday, 13.05.2016
00:22

Dilejni je do top 8 bio Bog otac,posle je malo zakazao ali i dalje su brojke bile na zavidnom nivou,mozda je trebao on da bude MVP s obzirom da ima duplo slabiji tim od De Koloa koji je za mene običan pumpadžija statistike,od 20 poena, 13 postigne sa bacanja,uvek kada je lopta kod njega on se zaleti na kos i iznudi faul. Ne igra lepu kosarku ali i dalje je jedan od najboljih,bar sto se statistike tice.

avatar
Gigi Datome
Friday, 13.05.2016
22:23

Druze po tebi je onda i Harden obican pumpadzija? Drugo, baci pogled na njegove indexe, toliki indeksi se ne ostvaruju samo poenima, De Colo je kompletan igrac, bilo je tekmi gde ima 20+ poena i 7-8 asistencija, uz to skuplja i skokove.