Fantazi EL - Srbovanje za sve pare

Autor: Boban Filipović
sreda 11.05.2016.
20:19
Izvor: Sportske.net

Tri reprezentativca Srbije će uzeti učešće na predstojećem fajnal-foru u Berlinu. Hoće li biti mesta za njih u vašem timu?

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Polufinalni dueli Evrolige na programu su u petak, a FantasyNova vam ponovo nudi mogućnost da naplatite svoje poznavanje košarke.

Imate pet igara u ponudi, opširije o tome smo pisali OVDE, a nastavku ćemo malo da "izreklamiramo" i srpske košarkaše koji će se sa svojim klubovima boriti za plasman u veliko finale.

Kapiten reprezentacije Srbije Miloš Teodsić će kao direktnog rivala naspram sebe imati jedinog plejmekera koji je bio isplativiji od njega ove sezone, Malkolma Dilejnija.

Ipak, budući da je CSKA favorit protiv Lokomotive Kubanj, verovatno je stoga i Teo skuplji od Amerikanca koji igra sezonu karijere. Teodosićeva vrednost je 7.4, Dijelnijeva 7.2.

Tokom sezone, dirigent 'Armejaca' je prosečno beležio 17.59 indeksnih poena, dok je 'prva violina' Lokosa imao nešto bolji učinak - 19.19.

Iako su Moskovljani izraziti favorit valja podsetiti da ih je trener Lokomotive Jorgos Barcokas već pobeđivao na fajnal-foru. Neki možda ne znaju da je on vodio Olimpijakos kada je Jorgos Printezis postigao onaj legendarni flouter za titulu sa zvukom sirene.

Da bi se sprečilo iznenađenje, šampionu Rusije i VTB lige biće neophodan Teo u svom pravom izdanju. Podsećamo da je tokom kariejre imao svoje 'žute minute' baš u polufinalima, ali na osnovu njegovih igara iz tekuće sezone nemamo razloga da budemo mnogo skeptični po pitanju njegovog doprinosa u polufinalu protiv tima iz Krasnodara.

Fenerbače je izraziti favorit protiv Laboral Kuće, a prema mišljenju potpisnika ovih redova i prvi favorit za titulu, iako kladionice tako ne misle.

Bogdan Bogdanović je u svojoj drugoj sezoni u Feneru dokazao klasu, odlaskom velikog trošadžije Gaudloka iz tima prošlog leta dobio je dosta više lopti na potrošnju i upravo je on bio taj koji je rešavao utakmice kada se lomilo.

Bogdan je posle Nanda de Koloa najskuplji na poziciji 'dvojke' u ponudi za polufinale, tj. deli drugu poziciju sa Adamom Hangom iz Laborala koji će verovatno biti zadužen da ga zaustavi.

Cena srpskog beka je po nama veoma povoljna, ispodprosečnih 6.0, a s obrizom da mu je prosečan indeks ove sezone u Evroligi bio 12.77, uz već navedeno liderstvo, sigurno je igrač za preporuku na najvažnijoj utakmici u sezoni.

Drugi reprezentativac Srbije iz redova Fenera, Nikola Kalinić, nije tip igrača čiji učinak na terenu može adekvatno da se izmeri, naročito ne kroz standarndu statističku valorizaciju.

Kalina je prosečno beležio 5.7 indeksnih poena tokom ove sezone u Evroligi, mada valja podsetiti da je u četvrtfinalnim duelima protiv Real Madrida u odsustvu Jana Veselog ta cifra bila dvocifrena. Kako se 'Leteći Čeh' oporavio od povrede, nije realno očekivati da trener Željko Obradović forsira 'small ball' petorku sa Kalinićem kao lažnom četvrorkom u njoj iako se to ispostavilo kao izrazito ubijito oružje.

Srpski krilni košarkaš je izuzetno povoljan, vredi 4.2 jedinice i zahvalan je za 'fantaziranje', ako ni zbog čeg drugog onda zbog svojih 'džokerskih' predispozicija.

kalinic

Za kraj jedna zanimljivost, tiče se trenera ekipa koje će se boriti za naslov šampiona Evrope.

Sva četvorica su osvajala trofej Evrolige.

O 'Žocu' ne treba trošiti reči, on je čak osam puta vodio svoje ekipe na krov Evrope, Barcokasovu titulu sa Olimpijakosom smo već pomenuli, Dimitris Itudis je bio pomoćnik Obradoviću u Panatinaikosu, ali još uvek nije osvojio trofej vodeći samostalno neki tim, dok Velimir Perasović nema titulu kao trener, ali je kao igrač splitske Jugoplasike tri sezone za redom osvajao Kup Evropskih prvaka, preteču Evrolige. 

Do početka polufinalnih duela ćemo izaći sa podrobnijim analizama parova i sa još konkretnijih preporuka za "fantaziranje".

Ne propustite