Partizan – Sreća se zaslužuje...

Autor: Miloš Marković
petak 08.08.2014.
10:23
Izvor: Sportske.net

Dok čekaju na imena rivala, u osvrtu na dešavanja iz meča sa Ludogorecom, crno-beli imaju priliku da izvuku pouku. Sreća nije poklon.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Sreća prati hrabre?

Ovakve i slične floskule, u kojima se u nedostatku argmenata opravdava nedostatak kvaliteta, hrabrosti, discipline pozivajući se na sreću pa i na fortunu, ne piju vodu u modernom fudbalskom svetu.

Rezultat se zaslužuje, nazovite ga srećom ili ne, tek kada vrednim radom ostvarite ono što ste planirali.

Partizan je protiv Ludogoreca na teži način shvatio da sreća nije gostovala u Humskoj te večeri. Nedostatkom sreće nije se desio nepromišljeni potez profesionalca, prvotimca, stuba odbrane. Nedostatkom sreće nisu primljena dva gola u početnoj fazi utakmice.

Razlozi su daleko kompleksniji, bez ikakve namere da sav teret slavimo na Pedrova leđa, ali pojedini fudbaleri Partizana shvatili su da se sreća zaslužuje, te da ti nije potrebno pozivati se na nju kada učiniš sve da izbegneš (ne)sreću.

„Bolna eliminacija, baš bolna. Mnogo smo im dozvolili u prvih 20 minuta. Međutim, navijači su nas digli, imali smo psihološku prednost i mogli smo da prelomimo meč u tim trenucima. Malo nam je nedostajalo da preokrenemo rezultat.“

„Možda nismo imali sreće, a možda je nismo ni zaslužili.“, rekao je Sportu Miroslav Vulićević, jedan od istaknutih fudbalera na pomenutom meču.

U iščekivanju rezultata žreba za LE oni sa jeftinijim ulaznicama bi iznova mogli da se prikriju iza plašta sreće.

Protiv Nefčija, Šahtjor Soligorska, Elfsborga ili poljskog Ruha, te turskog Karabuka na sreću ne bi smelo pozivati.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke