Nema Lige šampiona - Neka visi Pedro!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 07.08.2014.
09:01
Izvor: Sportske.net

Potrčaće oni koji se ograniče na večerašnji duel u Humskoj da okrive Branislava Trajkovića - Pedra za Partizanov neuspeh. Kada se glave ohlade, Pedro će biti na vešalima a pravi krivci još jednom će prevariti lakoverne i zavrati trag.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Nadali su se navijači Partizana da će njihovi puleni uspeti da se plasiraju u plej-of fazu kvalifikacija za Ligu šampiona za šta im je u revanšu sa Ludogorecom bio neophodan bilo kakav trijumf ali do njega nije došlo.

Drugu godinu za redom šampion Bugarske napušta Beograd uzdignutih ruku a crno-belima ostaje da traže razloge za još jedan neuspeh u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Da se razumemo u startu, Partizan kao klub nije zaslužio mesto u Ligi šampiona. Način na koji se poslovalo prethodnih godina doveo je klub u poziciju da nije u stanju da dovede barem dvojicu kvalitetnih igrača koji bi postojeći kadar učinio efektivnijim.

Sama činjenica da je na okupu ostala ekipa koja je formirana u januaru mesecu tekuće godine nije dovoljna da se savlada klub koji je samo jedno pojačanje u tekućem prelaznom roku platio milion i po evra!

U tome je koren problema a sve o čemu bismo dalje polemisali samo je nadgradnja kompleksnog pitanja zašto crno-beli neće imati priliku da treći put u istoriji igraju grupnu fazu Lige šampiona.

Što se same utakmice tiče, najlakše je za poraz okriviti Branislava Trajkovića i tu staviti tačku! Istina je, defanzivac Partizana pokazao se kao kukavica jer je pre svega izdao one momke sa kojima svakodnevno deli hleb i trči za loptom da bi zaradio za život.

Još jednom se pokazalo da Trajković ima pomalo neuravnotežene poteze na terenu što u ovakvim utakmicama može skupo da košta. No, Trajković je bio želja Marka Nikolića i trener Partzana moraće da nađe dobar izgovor da bi se opravdao pred navijačima jer je jasno da je pogrešio kada je u Humsku sa sobom poveo bivšeg kapitena Vojvodine.

Osim poteza Trajkovića, koji više nećemo komentarisati, treba dodati da su crno-beli generalno loše otvorili utakmicu. Uz povučenu i nesigurnu igru koja je kao rezultat u prvih 15 minuta dala jedva nekoliko tačnih i vezanih dodavanja, nije se moglo očekivati ništa posebno.

Naravno, stvar je taktike kako ćete nakon 0:0 u prvom susretu krenuti i sasvim je logično da se na startu ne srlja. Dva gola koje su gosti postigli prenuli su fudbalere Partizana a kada je već izjednačeno na 2:2 crno-beli su jednostavno morali i do trećeg gola pre odlaska na odmor.

Umesto toga videli smo Trajkovićev performans koji je ubio ekipu, u nastavku je Ludogorec bio bliži golu i pravo je čudo što do njega nije stigao, a konačan je zaključak da je u dalji tok kvalifikacija prošao organizovaniji klub.

U Humskoj sada mogu da sastanče, da pozivaju na moblizaciju kako bi se obezbedio plasman u grupnu fazu LE, što i treba da bude cilj, ali ne po cenu toga da se višegodišnje loše poslovanje sadašnje Uprave ponovo gurne pod tepih do nekih novih kvalifikacija za LŠ i nekog novog susreta sa Ludogorecom.

Partizan je tokom prethodnih godina prodao previše dobrih igrača na kojima se moglo i više zaraditi da bi u kvalifikacije ulazio praktično bez pojačanja i u takvoj konstelaciji stvari plasman u Ligu Evrope i jeste premija. Grupna faza LŠ još dugo će ostati san, ili dok se nešto iz korena ne promeni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke