Ekspresna reakcija iz Hrvatske posle zahteva srpskih klubova, sledi istupanje iz lige?!

Autor: Beta Beta
sreda 13.02.2019.
21:37
Izvor: Beta

Hrvatski vaterpolo savez (HVS) izrazio je danas žaljenje nakon što su Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi poručili da iz bezbednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini do kraja sezone i naveo da je neprihvatljiv predlog da se sve utak

Epa/Szilard Koszticsak
Epa/Szilard Koszticsak

Povezane vesti

Iz HVS-a su dodali da njihov zahtev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige, prenosi agencija Hina.

"Zahtev i zaključak VSS i tamošnjih klubova nažalost, u praksi nije moguć što jedino ukazuje na prekid saradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolo lige", navodi se u saopštenju HVS.

"Duboko verujemo da se rešavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebno nakon zvaničnog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči bezbednost svim budućim učesnicima vaterpolo nadmetanja, a koje je upućeno Poverenstvu za takmičenje", poručili su iz HVS-a u saopštenju koje je potpisao potpredsednik i izvršni direktor Perica Bukić.

Iz HVS-a su poručili da je njima potpuno neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice hrvatskih klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima.

"Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtev VSS. Kada bih karikirao, da bismo udovoljili njihovim zahtevima morali bismo sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VSS o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL", poručio je Bukić.

"Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konsultacije s ostalim savezima članicama RVL, a pre svega s HVS-om kao direktno uključenim", dodao je on.

Bukić je naglasio da ako, VSS istraje u nameri da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem formatu više neće egzistirati.

"Regionalna vaterpolo liga je, podsećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti", poručili su iz HVS-a.

Vaterpolo savez Srbije (VSS) i srpski klubovi danas su uputili dopis Upravnom odboru Regionalne lige u kojem ističu da iz bezbednosnih razloga ne žele da igraju u Splitu i okolini od 200 kilometara do kraja sezone.

"Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom",
navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je "ohrabrujuća brza reakcija hrvatske policije i to što su svi relevantni faktori u Hrvatskoj, politički i sportski, osudili incident".

Kao zaključak donet je jedinstven stav svih srpskih klubova, da do kraja ove sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu, kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti manjoj od 200 kilometara od Splita iz bezbednosnih razloga.

Ne propustite

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Čeki
Thursday, 14.02.2019
00:19

Pa ne mora 200 km, moze eto i 100-150 km ako ce im biti lakse, ali stava sam da nasi klubovi ne treba da idu vise u taj kraj Hrvatske neko vreme.

avatar
MALI PLAVI
Thursday, 14.02.2019
17:00

Jedno 150-200 godina.

avatar
Znajsha
Wednesday, 13.02.2019
23:36

Ne istupati iz jadranske lige , NIKAKO.Zasto bi se zacaurili i dovodili nas najbolji sport u pitanje.I onako je fenomen da smo u vaterpolu najjaca reprezentacija na svetu a toliko smo jadni.

avatar
Mirjevac
Thursday, 14.02.2019
01:18

Hoces ti daa ides sa njima taamo da gledas nase kako igeaju? Ako ti ides onda ce i oni ici da igrajju!

avatar
Znajsha
Friday, 15.02.2019
07:34

Pa njima to i odgovara.Nece ta liga propasti ako Srbi izadju.