Srpski klubovi jednoglasno podržali Zvezdu, ne putuju u Split do kraja sezone!

  • Autor: Darko Mitrović

  • 13. februar 2019.

  • 17:24

  • Izvor: Sportske.net, waterpoloserbia.org

  • facebook
  • twitter
  • email

Stigla nova reakcija posle subotnjeg skandaloznog napada na Zvezdine vaterpoliste u Splitu.

Srpski klubovi jednoglasno podržali Zvezdu, ne putuju u Split do kraja sezone!
Foto: Epa/Szilard Koszticsak

Danas je u Kući vaterpola održan sastanak rukovodstva saveza i svih srpskih klubova, učesnika Regionalne vaterpolo lige.

Povod je bio težak incident koji se dogodio u subotu u Splitu, gde je napadnuta grupa vaterpolista Crvene zvezde uoči utakmice 13. kola RVL protiv Mornara. Utakmica potom nije ni odigrana, a crveno-beli su danas izneli stav da do kraja sezone neće putovati u Split, što su podržali i ostali naši klubovi.

U nastavku prenosimo saopštenje u celini sa današnjeg sastanka.

''Poštovani sportski prijatelji

Svi smo svesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar - VK Crvena zvezda gde su napadnuti sportisti VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana.

Nažalost, taj napad huligana bio je motivisan etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno verujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinioci ovog zlodela biti najstrože kažnjeni.

Inicirano gore navedenim rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, učesnika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli odredjene korake.

Kao zaključak tog sastanka donešen je jedinstven stav svih srpskih klubova, učesnika RVL da do kraja tekuće sezone ne učestvuju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 km od Splita iz bezbednosnih razloga.

Za VK Crvena zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, učesnici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izadjete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na pomenutom području izmeste kako bi na taj način završili već započeto takmičenje.

Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. februara'', navodi se u saopštenju.
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari