Umalo senzacija i najlepša bajka, Inter posle sedam serija penala izbacio maleni Pordenone!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 12. decembar 2017.

  • 23:48

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Meč za istoriju, filmska priča, bajka, ali sa tužnim krajem za maleni klub sa severa Italije.

Umalo senzacija i najlepša bajka, Inter posle sedam serija penala izbacio maleni Pordenone!
Foto: Beta/ AP Photo/Luca Bruno
Fudbaleri Intera plasirali su se u četvrtfinale Kupa Italije pošto su večeras posle boljeg izvođenja penala pobedili člana Serije C, Pordenone rezultatom 5:4 nakon penala.

Pisali smo već ranije danas šta ovaj meč veka znači za mali klub sa severa Italije, (pogledajte obavezno OVDE), a ne možemo ni da zamislimo šta će se tek desiti nakon ovakvog razvoja na "Đuzepe Meaci".

Posle 120 minuta nije bilo golova, u penal seriji, gosti su promašili dva penala, ali je čudesni golman Perili pročitao Škrinijara i Galjardinija, ipak, u sedmoj seriji nakon novog promašaja Pordenonea, Nagatomo odvodi Inter dalje gde će čekati boljeg iz duela Milan - Verona.

Lućano Spaleti je izveo očekivano kombinovani, tačnije rezervni sastav, pošto je branio Padeli, a igrali su Nagatomo, Škrinijar, Ranokija, Dalbert, Galjardini, Vesino, Kanselo, Karamo, Eder i Pinamonti.

Inter je stvarao šanse, dominirao tokom čitavog susreta, a kada je video u kom pravcu ide ovaj meč, Spaleti je u drugom delu brže bolje uveo Brozovića, Perišića i potom i Ikardija u poslednjih deset minuta regularnog dela i upravo je Argentinac bio najbliži pošto je pogodio stativu.

Gostujući golman Simone Perili, koji ima samo 22 godine, imao je čudesno veče, branio je kao jedan od najboljih iz Serije A i tako začarao svoj gol.

U produžecima prava opsada gola, pokušavali su Perišić, Brozović iz slobodnjaka, potom Ikardi, na prvu pauzu otišlo se bez promene rezultata.

U drugom produžetku gotovo da nije bilo šansi pred golom gostiju, Inter se pomirio sa činjenicom da će penali odlučivati i tako je i bilo.


Penali:

1 -  Misuraća promašuje za goste, Padeli brani,  Brozović donosi prednost Interu
2 - Buraji je precizan, Perišić sigurno pogađa sam ugao
3 - Kakav penal Manjanija pod prečku, Škrinijarov udarac po sredini čita Perili - 2:2
4 - Luli šutira preko gola, Galjardinijev loš šut čita sjajni Perili!
5 - Kapiten Stefani sigurno za 3:2, Ikardi ipak siguran za 3:3
6 - Kurija je precizan, kao i Vesino koji takođe gađa sam ugao za 4:4
7 - Parodijev šut čita Padeli, Nagatomo odvodi Inter u četvrtfinale!
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari