Ovako će izgledati Alegrijev Juventus!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 23.08.2015.
10:56
Izvor: Sportske.net

Predstavljamo vam kako će izgledati Juventus ove sezone, bez očekivanih pojačanja koja se očekuju do kraja prelaznog roka. Koliko mogu?

BETA/AP Photo/Ng Han Guan
BETA/AP Photo/Ng Han Guan

Povezane vesti

Baš kao i Inter i Milan u ovoj sezoni, i Juventus očekujemo u formaciji 4-3-1-2. Masimilijano Alegri je ostao bez Andree Pirla, Artura Vidala i Karlosa Teveza, trojice ključnih iz prethodne sezone, pa pojedini navijači strahuju da bi tim mogao da bude toliko dominantan kao prethodne sezone.

Međutim, i dalje su prvi favoriti za osvajanje titule u Seriji A, pored postojećih pojačanja očekuje se još jedno veliko do kraja prelaznog roka, pominju se Mario Gece, Julijan Draksler, Henrik Mikhitarijan ili Ilkaj Gundogan.

Do sada su u tim došli od ključnih pojačanja Sami Kedira, Danijele Rugani, Simone Zaza, Mario Mandžukić, Aleks Sandro i Paulo Dibala.

Ono što je najvažnije za Masimilijana Alegrija, odbrana na čelu sa golmanom je ista kao prošle godine, verovatno i najjača u italijanskoj Seriji A ove sezone.

Pored formacije 4-3-1-2 Alegri može da kombinuje i u formaciji 3-5-2, ali verujemo da će se ipak odlučiti za ovu prvu već u prvom meču Serije A ove sezone protiv Udinezea danas od 18 časova.

Na golu će definitivno biti Đanluiđi Bufon i tu nema nikakve dileme. Neto, koji je došao iz Fiorentine, dobijaće priliku u kup utakmicama.

Štoperski tandem činiće Đorđo Kjelini i Leonardo Bonući, s tim što će svoju priliku čekati najiskusniji Barzalji, Martin Kaseres i mladi Daniele Rugani koji se vratio u Juventus nakon dve sezone provedene u Empoliju gde je zaslužio i poziv selektora mlade reprezentacije.

Na poziciji levog beka, barem na početku sezone, očekujemo Patrisa Evru. On je dobio konkurenciju u vidu Aleksa Sandra iz Porta koji će se svakako boriti za mesto u prvom timu.

Germany Soccer Champions League Final

Desni bek će biti Štefan Lihtštajner, iskusni Švajcarac koji već ima 31 godinu i jedino je pravo rešenje od igrača kojima je to primarna pozicija.

Od fudbalera koji će dejstvovati na sredini terena, oćekujemo Markizija, Pogbu i Pereiru u startnoj postavi. Kada se oporavi od teške povrede, Sami Kedira bi mogao da zauzme mesto u startnoj postavi kod Masimilijana Alegrija, a svakako ne treba zaboraviti talentovanog Sturara, Maurisija Islu i Padoina koji će čekati svoju priliku sa klupe.

Na poziciji plejmejkera očekujemo Paula Dibalu, momka koji je ove sezone stigao u Juventus iz Palerma kao najskuplje pojačanje, ali postoje i drugi fudbaleri koji mogu da odigraju sasvim korektno na ovoj poziciji, što iz sredine terena, što iz samog napada. Ne zaboravimo i Gvida Vadalu, osamnaestogodišnjaka iz Argentine koji ima veliki potencijal i koji možda bude dobio priliku u pojedinim manje bitnim mečevima.

Dibala

U napadu će najveću minutažu dobijati Mario Mandžukić i Alvaro Marata. Ljorente je još u klubu, mnogi očekuju da bude prodat, a tu je i reprezentativac Italije, Simone Zaza. Nikako ne smemo zaboraviti ni Kingslija Komana, 19-ogodišnjeg Francuza koji je i prošle godine pokazao da se radi o velikom potencijalu u napadu.

Za večerašnju utakmicu protiv Udinezea Juve neće moći da računa na Klaudija Markizija, Alvara Moratu, kao i Kvadva Asamou, pored već povređenog Samija Kedire, pa postoji mogućnost da večeras Alegri izvede formaciju 3-5-2 gde bi Dibala činio partnera Mandžukiću u napadu, Sturaro bi mogao na sredinu terena umesto Markizija, dok bi upražnjeno mesto zauzeo Martin Kaseres među trojicom u odbrani.

Uglavnom, tokom sezone očekujemo ovakvu formaciju u najjačim utakmicama:

juventus formacija

Kako će izgledati konkurenti Juventusa u novoj sezoni koja je već počela sinoć možete pročitati na našem portalu za Milan, Inter i Romu.

Naša predviđanja u vezi šampionske titule možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
stevan_vasic90
Sunday, 23.08.2015
15:53

I zašto je Evra na levom boku umesto Alex Sandra????

avatar
Brat Konte
Sunday, 23.08.2015
16:33

To je samo dok se ovaj ne prilagodi.

avatar
stevan_vasic90
Sunday, 23.08.2015
15:52

Dovešće ofanzivnog veznog tako da će Dybala u napad a Morata na klupu.

avatar
bvgcv
Sunday, 23.08.2015
14:58

Barzalji je bolji stoper od Bonucija a mislim da ce Markizio preuzeti ulogu pleja i biti fanntastican.

avatar
No ®ules
Sunday, 23.08.2015
13:14

Napoli ima dosta skuplji tim od Intera, a pogotovo od Milana. Mogli ste da napisete nesto o njima. Iako se nisu puno pojacali, zadrzali su extra igrace, doveli perspektivnog trenera i imaju dobru sansu da se bore za titulu,pogotovo jer su Juventus napustila 3 ključna igraca.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 23.08.2015
13:28

na pocetku sezone svi se nesto bore za titulu ali vec nakon pet kola nesto se ne bore vise jedino Garcia prijeti al vise verbalno ne na terenu bez uvrede za sad je tako

avatar
Делија_момак
Sunday, 23.08.2015
13:06

Дибала мора да игра класичног нападача заједно са Моратом. Манџукић може да улази са клупе, још се чека тај офанзивни везиста и све мислим да Јуве чува бомбу за крај прелазног рока. А то би могао да буде Марио Геце или Дракслер, евентуално Гундоган.

avatar
Вук Милош Мими Петровић
Sunday, 23.08.2015
12:56

i dalje najjaci

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 23.08.2015
12:52

Ekipa za tri fronta. Mozemo jos vise nego prosle sezone!

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 23.08.2015
13:29

uz jednog extra igraca mozemo ponoviti lanjsku svakako ili tu negdje

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 23.08.2015
17:24

da se nadovezem na kuardada ne sumljam da je to izvrsan igrac ali u kakvu ga formaciju alegri moze uklopiti samo u 352 koju valjda necemo puno ni igrati a necemo nadam se ni mijenjat taktiku zbog njega i igrati ovu luzersku 433 jer to nikom ne donosi u konacnici srecu

avatar
Navijač Juventusa
Sunday, 23.08.2015
16:29

Nadam se da je taj extra igrac Kvadrado, to je gotova stvar. Skeptik sam po pitanju njegove pozicije i naseg stila igre, ali se uzdam u to da ce ponoviti igru od prethodnog boravka u Italiji :)

avatar
Stefan Miljkovic
Sunday, 23.08.2015
12:48

Treba forsirati pereiru, covek je majstor i mora da da igra vise. I da, po mom misljenju komanu mora da se uvodi sve vise u igru, jer ima potencijala da bude medju najboljim igracima na svetuza neku godinu samo ako mu se da sansa da napreduje. nMislim da je smesno komentarisati ko ce da osvoji titului ove sezone.

avatar
rossonero_t
Sunday, 23.08.2015
12:39

Na papiru ne izgleda nesto bogzna sta, ali imaju jaku klupu sto ostali nemaju. Zbog toga su favoriti.

avatar
Sunday, 23.08.2015
13:04

Kao i prošle godine. Favoriti su jer imaju skoro na svakoj poziciji boljeg igrača od Milana i Rome. Čak šta više, sa igračima sa klupe mogu pobjediti Milan.

avatar
BONG83
Sunday, 23.08.2015
14:28

Tony rossonero AHAHAHA cuj lopez bolji od BUFFONA pa taj lopez jedino Buffonu moze lopte dodavat,cistit kopacke i sl...a de jong neznam od koga mislis da je bolji pa mali Sturaro je za njega izmislio nogomet a Markizio,Pogba,Pereira i ost su vec druga galaksija i na kraju cuj baka hehehe smijesno...

avatar
nesvrstani1872
Sunday, 23.08.2015
13:33

Po meni bolje je pojacanje Baka nego Mandzukic,jeste da su razlicit profil igraca jer Baka zna sam sebi da stvori priliku,al zato nije lesinar koji svaku loptu pokupi. Vec sam u prethodnim vjestima komentarisao da Milanu treba neko ko ce napadace da hrani loptama,po meni realne mete su im Kalhanoglu i Gundogan. Seria A se polako vraca gdje joj je mjesto. Da PSG i Monako nisu kupili bogatasi tesko da bi igraci poput Ibre,Veratia,Pastore,Lavecia,Kavania,Falkaa... presli u Ligu 1.

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 23.08.2015
13:30

mozda si malo podcjenio milan svakako bi morali biti mnogo bolji ali da apsolutni smo favoriti

avatar
rossonero_t
Sunday, 23.08.2015
13:26

Pa to da imate bolje igrace na svakoj poziciji i nije bas tacno, Baka je bolji od svakog vaseg napadaca, Lopez je trenutno bolji od Bufona, De jong je isto bolji od pola vasih veznjaka, Abate rame uz rame sa Lihstajnerom, Roma isto ima dosta igraca koji su bolji od vasih.

avatar
JUVENTIN
Sunday, 23.08.2015
12:39

Nekako mislim da ce dolaskom ofanzivnog veznog najvise izgubiti pereira,velika steta po meni vrhunski igrac ali zna marota sta radi

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Sunday, 23.08.2015
13:32

ma gledaj ovako pereira ima veliki problem s golovima odnosno realizacijom istih tako da taj amc bas nije za njega ali ima on mjesta na mc definitivno makar je tu konkurencija gadna

avatar
mungos
Sunday, 23.08.2015
11:43

Odbrana je Juventusova najveca snaga, znaju se u dusu, da ne gledaju, znaju sta ce ovaj drugi uraditi. nVerujem da ce Evra igrati samo dok se Sandro malo ne navikne na tim, a onda mu prepustiti mesto, mada je Evra maestralno odigrao drugi deo prosle sezone. Zaza i Koman ce dobiti sasvim dovoljno prilike, ali dolaskom trekvartiste, Dibala bi mogao da predje u napad sa Moratom, a Mandzo na klupu.nnU svakom slucaju, Juve ima i izuzetno mocnu klupu, te nema dileme da su ubedljivo najveci kandidati za titulu.

avatar
Sunday, 23.08.2015
11:17

Sandro umjesto Evre, Kedira će igrati prije Pereire, Dibala i Morata će činiti napadački tandem i još se čeka amc.

avatar
Danilo Vujacic
Sunday, 23.08.2015
12:27

Kedira i Pereira nikako ne mogu na istu poziciju.Mislim da ce Pereira da pokida ovu sezonu.

avatar
Nouhei
Sunday, 23.08.2015
12:52

Realno, Mandzukic je trenutno bolji igrac od Morate.

avatar
Toti 10
Sunday, 23.08.2015
11:01

Dovoljno jaka ekipa i dobro popunjena klupa za osvajanje skudeta.