Nema Nejmara na spisku za "Zlatnu loptu"? Razlozi nisu fudbalski!

Autor: Stefan Matić
utorak 22.10.2019.
12:32
Izvor: Sportske.net

Brazilac imao zauzetu godinu iza sebe.

PA-EFE/SEBASTIEN NOGIER
PA-EFE/SEBASTIEN NOGIER

Povezane vesti

U ponedeljak smo dobili spisak od trideset igrača koji konkurišu najprestižniju nagradu koju dodeljuje Frans fudbal,  za Zlatnu loptu će između ostalih konkurisati i naš Dušan Tadić koji je imao sjajnu sezonu sa Ajaksom. Međutim, prvi put posle osam godina nema Nejmara među nabrojanim.

Frans fudbal je ubrzo i pružio razloge zbog kojih je Brazilac ostao bez nominacije.

Sve počinje 23. januara kada fudbaler PSŽ ranije napušta meč sa Strazburom zbog povrede metatarzalne kosti zbog koje je morao duže da odsustvuje. Zatim već dobro poznata utakmica u Parizu između PSŽ-a i Mančester Junajteda u kojoj Solskjerovi momci eliminišu Parižane.

Nejmar, iako sprečen da učestvuje na samoj utakmici, je bio veoma vokalan po kraju iste optuživši sudije za eliminaciju svog tima. Epilog dva meča kazne u evropskim takmičenjima.

Nejmar

Krajem aprila Nejmar pravi još jedan incident kada se posle izgubljenog finala kupa Francuske sukobio sa navijačem Rena po dodeli medalja. Ubrzo zatim je usledila još jedna povreda zbog koje ponajbolji igrač Brazila propušta Kopa Amerika u svojoj zemlji.

Brazilac je bio i u žiži javnosti tokom leta kada je sam igrač par puta izjavljivao i agitovao za povratak u "svoju" Barselonu. Ipak na kraju je ostao u prestonici Francuske, ali mu navijači to ne zaboravljaju.

Tako da favoriti za ovogodišnju Zlatnu loptu ostaju Kristijano Ronalo i Leo Mesi koji se bore za svoje šesto priznanje. Kladionice za sada daju Virdžilu van Dajku dobre šanse da ponovi Luku Modrića od prošle godine, u slučaju dobijanja nagrade Holanđanin bi postao prvi defanzivac posle Fabija Kanavara i 2006. godine koji dobija prestižno priznanje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Clásico leyendas
Tuesday, 22.10.2019
14:45

ko sta ovaj hari samo histerise oko zlatne lopte , covek je opsednut time da je dobije njegov idol .

avatar
Badr Hari
Tuesday, 22.10.2019
13:05

'Tako da favoriti za ovogodišnju Zlatnu loptu ostaju Kristijano Ronalo i Leo Mesi...' - do skora izlizani uopšte nije bio u grupi favorita, a za ZL su se 'borili' Messi i VVD, što znači da mu je u međuvremenu njegov marketing značajno upgrade-ovao status, pa sada ne samo da je postao već je stigao i da ostane favorit. :D:D:D

avatar
Südkurve München
Tuesday, 22.10.2019
13:02

Razlozi jesu fudbalski