Kakva čast! Srbin u trci za najprestižniju nagradu u svetu fudbala!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 21.10.2019.
18:46
Izvor: Sportske.net

Bravo!

EPA/VALERIANO DI DOMENICO
EPA/VALERIANO DI DOMENICO

Povezane vesti

Kako je zvanično objavljeno od strane "Frans Futbola", reprezentativac Srbije Dušan Tadića našao se među kandidatima za nagradu "Zlatna lopta", za 2019. godinu!

Pomenuti francuski list tradicionalno dodeljuje nagradu za najboljeg igrača sveta još od 1956. godine, Dejan Savićević je 1991. godine bio drugi u izboru za ovu nagradu, odmah ispred Darka Pančeva, da bi 1997. godine Predrag Mijatović bio drugi u izboru iza brazilske legende Ronalda.

Pod zastavom Srbije jedino je Nemanja Vidić bio među 30 kandidata za "Zlatnu loptu", bivši štoper Crvene zvezde i Mančester junajteda je 2008. godine završio na 21. mestu nakon glasanja, zajedno sa Didijeom Drogbom i Serhijom Ramosom, sva trojica dobila su po tri glasa.

Tadić je sezonu 2018/19 završio sa 56 upisanih nastupa za Ajaks, sa kojim je osvojio duplu krunu u Holandiji i domogao se polufinala Lige šampiona, a postigao je 38 golova i upisao 24 asistencije u svim takmičenjima za "Kopljanike".

Njegovo ime objavljeno je među prvih 10, od ukupno 30 kandidata, zajedno sa Kilijanom Mbapeom (PSŽ), Trentom Aleksander-Arnoldom (Liverpul), Doni van de Bekom (Ajaks), Pjer-Emerik Obamejangom (Arsenal), Mark-Andre ter Štegenom (Barselona), Sadiom Maneom (Liverpul), Serhijom Kunom Aguerom (Mančester siti), Frenkijem de Jongom (Ajaks/Barselona) i Igom Lorisom (Totenhem).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
LFC*19
Tuesday, 22.10.2019
08:42

Tako je, Savicevic i Mijatovic. I jedan i drugi su je zasluzivali te godine, ali dolaze iz male sredine. Bitno je da je svake godine sa ovih prostora neko tu.