LŠ - Liverpul naučio lekciju, zbog Sevilje ispaštao Spartak, Napoli na oproštaju kao Deda Mraz (PREGLED)

Autor: Nikola Miloradović
sreda 06.12.2017.
23:54
Izvor: Sportske.net

Završena je grupna faza Lige Šampiona, večeras su na programu bili mečevi u grupama E, F, G i H.

EPA-EFE/PETER POWELL
EPA-EFE/PETER POWELL

Povezane vesti

Juče su odigrani mečevi poslednjih kola u grupama A, B, C i D.

Nije bilo previše uzbuđenja, kako je situacija u tim grupama većinom bila poznata nakon petog kola, najveće iznenađenje definitivno predstavlja ispadanja madridskog Atletika, a više o sinoć odigranim duelima mogli ste da pročitate u našem rezimeu, koji možete pronaći OVDE.

Danas su sve oči bile uprte u Grupe E, gde su tri tima bila u igri za plasman u narednu rundu.

Liverpul je na svom stadionu dočekao Spartak, remi ili pobeda vodili su ih dalje, ali su se "Redsi" postarali da budu prvi u grupi i to na impozantan način. Savladali su aktuelnog prvaka Rusije, ekipu moskovskog Spartaka sa nestvarnih 7:0, četa Jirgena Klopa se postarala da im se ne ponovi Sevilja.

Sećamo se kako su u petom kolu protiv Sevilje "Redsi" ispustili tri gola prednosti na poluvremenu, Andalužani su u drugih 45 minuta anulirali prednost i naterali Liverpul da o svojoj sudbini odlučuje u poslednjem kolu. Deblji kraj je na kraju izvukao moskovsko Spartak, koji je iz Lige Šampiona ispraćen sa sedam golova u mreži. Liverpul je pritom i postao najefikasniji engleski tim u istoriji grupne faze Lige Šampiona.

Liverpul - Spartak 7:0 (Kutinjo (3), Mane (2), Firmino, Salah)

U drugom meču u okviru iste grupe, Sevilja je pobedom u Mariboru mogla da overi narednu rundu, ali nisu se Andalužani najbolje snašli u Sloveniji.

Maribor je vodio nakon 45 minuta, golom Tavaresa u 10. minutu, ali je Ganso poravnao rezultat u 75. minutu na asistenciju Koree. Na kraju su mogli i da izgube i da prođu, ali je Brazilac spasio čast i nije dozvolio poraz u Sloveniji. Maribor sa tri boda završava sa Evropom za ovu sezonu, pristojno su se pokazali, kako su izvukli dva remija sa Spartakom i jedan sa Seviljom.

Maribor - Sevilja 1:1 (Tavares - Ganso)


Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Fejenord Napoli Sent Zuste St. Juste
Foto: EPA-EFE/OLAF KRAAK

Što se tiče Grupe F, Napoli se nadao da bi pobedom u Roterdamu mogao do plasmana u narednu fazu, ali nije bilo sve u njihovim rukama. Bio im je potreban trijumf Mančester Sitija protiv Šahtjora, kako bi pobedom overili narednu rundu.

Poveli su u drugom minutu, strelac je bio Pjotr Zjelinski. Ipak, do poluvremena je Jorgensen poravnao rezultat, a onda su u svlačionici Sarija i njegove pulene sačekale loše vesti. Šahtjor je imao dva gola prednosti nakon 45 minuta utakmice u Harkivu.

To kao da je obeshrabrilo ekipu sa "San Paola", koja je do kraja utakmice na "De Kipu" poklonila tri boda prvaku Holandije. Fejenord je došao do prvih bodova, slavili su golom Sent Žusta u nadoknadi vremena, iako su od 83. minuta imali igrača manje, kada je Vilena morao ranije na tuširanje.

Fejenord - Napoli 2:1 (Jorgensen, Sent Žust - Zjelinski)


Što se tiče utakmice u Harkivu, gde je Šahtjor na stadionu Metalista dočekao Mančester Siti, Pep Gvardiola je na teren poslao veliki broj igrača koji nisu dobijali previše šansi ove sezone, a dao je i priliku Filu Fodenu da postana najmlađi engleski fudbaler u Ligi Šampiona.

Na kraju pobeda zlata vredna za Šahtjor, overili su je Bernard i Ismaili golovima u 26. i 32. minutu. Siti je dominirao u drugom poluvremenu, uveo je Gvardiola čak i Aguera, a Argentinac je uspeo samo da postigne počasni gol sa bele tačke u drugom minutu sudijske nadoknade.

Šahtjor - Mančester Siti 2:1 (Bernard, Ismaili - Aguero)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Porto Soares
Foto: EPA-EFE/MANUEL ARAUJO

Interesantno je bilo u Grupi G, gde je siguran bio samo Bešiktaš, koji je kolo ranije overio prvu poziciju u grupi.

Porto i Lajpcig su se borili za drugo mesto, dok je polufinalista iz prošle sezone, Monako, već bio otpisan sa dva boda u prvih pet kola.

Tako je Porto na papiru imao lakši zadatak od Nemaca, dočekali su na "Dragau" aktuelnog prvaka Francuske, a na kraju su bili veoma ubedljivi.

Poveli su u devetom minutu preko Abubakara, isti fudbaler je povisio prednost "Zmajeva" u 33. minutu, da bi se pet minuta kasnije na sredini terena pokačili Felipe (Porto) i Gezal (Monako), a sudija ih je počastio crvenim kartonima.

Do kraja poluvremena Porto dolazi i do trećeg kola, Abubakar ovoga puta asistent, Braimi egzekutor.

U nastavku su otpisani gosti došli do gola, u 61. minutu sa kreča pogađa Glik, ali Telješ samo četiri minuta kasnije vraća tri gola prednosti Portugalcima. Spustili su gosti ponovo na dva gola minusa u 78. minutu preko Falkaa, ali je Porto rešio da pobedi sa tri gola viška, pa je Soareš zatresao mrežu "Kneževa" za konačnih 5:2 u 88. minutu.

Porto - Monako 5:2 (Abubakar (2), Braimi, Telješ, Soareš - Glik, Falkao)

Lajpcig je ugostio aktuelnog prvaka Turske, koji je svoje pitanje rešio u minulom kolu, ali Turci su se poneli časno pa su na teren izašli u gotovo najjačoj postavi.

Poveli su već u 10. minutu gosti iz Istanbula, strelac je bio Negredo sa kreča, Lajpcig je imao veoma težak zadatak.

Igrao se 82. minut kada se činilo da je Lajpcig završio sa Ligom Šampiona, Ilsanker je zaradio crveni karton. Ipak, sa desetoricom na terenu dolaze do gola, pet minuta kasnije strelac je bio Keita. Ipak, sve nade im je u smiraj susreta ugasio Taliska.

RB Lajpcig - Bešiktaš 1:2 (Keita - Negredo, Taliska)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Kristijano Ronaldo
Foto: EPA-EFE/JAVIER LIZON

U Grupi H nije bilo dileme ko će i sa koje pozicije u narednu fazu, ostalo je samo da se donese odluka ko će u Ligu Evrope, Dortmund ili Apoel.

Borusija je gostovala na "Bernabeu", Real je pred meč znao da će u šešir nepovlašćenih timova pred žreb, ali je Ronaldo ipak istrčao na teren od starta.

Real je poveo u osmom minutu, Majoral strelac, a onda je samo četiri minuta kasnije Ronaldo ispisao istoriju Lige Šampiona. Postao je prvi igrač koji je postigao makar po gol u svakoj utakmici grupne faze takmičenja.

Gosti do poluvremena dolaze do gola, strelac je Obamejang, koji nakon samo tri minuta igre u nastavku poravnava rezultat.

Ipak, Real se od grupne faze oprašta trijumfom, Vaskez je postigao gol za pobedu u 81. minutu, Borusija je ostala na svega dva boda.

Real Madrid - Borusija Dortmund 3:2 (Majoral, K. Ronaldo, L. Vaskez - Obamejang (2)).

Totenhem je još ranije overio prvo mesto u grupi, Poketino je protiv Apoela šansu ukazao rezervistima, koji su rutinski matirali prvaka Kipra.

Poveli su u 20. minutu preko Ljorentea, da bi Son 17 minuta kasnije povisio prednost Sparsa. Konačan rezultat postavlja N'Kudu u 80. minutu. Apoel je usled ubedljivog poraza ostao poslednji u grupi, imaju dva boda koliko i Dortmund, ali će Nemci u Ligu Evrope zbog bolje gol razlike.

Totenhem - Apoel 3:0 (Ljorente, Son, N'Kudu)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Svi rezultati poslednjeg kola grupe faze LŠ (grupe E, F, G i H):

rezultati 6. kolo E F G H
Foto: screenshot - rezultati.com

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Phenomenal
Thursday, 07.12.2017
09:46

Sta urade Liverpul Spartaku, kao na pes-u da namestis na beginner pa se izivljavas... Salah pojacanje sezone u ligama petice... Bilo bi milina da izvucu i razbucaju naftu i nejmarovce u cetvrtfinalu ako zdravlje boze prodju osminu...

avatar
Al(a)din
Thursday, 07.12.2017
07:05

Besiktas-Lajpcig, jedna od boljih utakmica sa mnogo sansi, mnogo atraktivnih poteza Besiktasovih fudbalera koji su i zasluzeno pobedili

avatar
Risa1993
Thursday, 07.12.2017
04:47

Kao navijac Liverpula imam da kazem ovako pijan posle slavlja..."dajte Real da se igramo"

avatar
Garban
Thursday, 07.12.2017
16:03

Bio si pijan a nisi promašio nijedno slovo? Ipak izgleda da nisi pio dovoljno :D

avatar
AstorRed
Thursday, 07.12.2017
19:41

Pa vidi se da si pijan,daleko smo mi jos od igranja sa realom.Mozda sledece kada se pojaca odbrana(kompletno zameni). :)

avatar
World is.... REAL
Thursday, 07.12.2017
01:58

Zasto nema ni reci o ofsajdu Obamejanga kod drugog gola?

avatar
Breaking Bad
Thursday, 07.12.2017
15:42

Kome je to zanimljivo moj druže, da je Real dao takav gol, bilo bi već 6 vijesti o tome.