LŠ - Hajnkesov Bajern, odlični Italijani i Atletiko koji nije za 1/8 finala (PREGLED)

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 05.12.2017.
23:20
Izvor: Sportske.net

Ovo su glavni utisci nakon utakmica poslednjeg kola u grupama od A do D u okviru Lige šampiona.

EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO
EPA-EFE/ALESSANDRO DI MEO

Povezane vesti

Grupna faza za grupe A, B, C i D je završena, ostaje još sutra da se odigra 8 mečeva i da se spusti zavesa na prvi deo ovosezonske Lige šampiona.

Danas nije bilo uzbudljivo, možda malo u okviru grupe A i to je sve. Dosta toga je bilo poznato nakon prethodnog kola kada su Barselona, Čelsi, Bajern, PSŽ, pa možemo slobodno reći i Mančester junajted, obezbedili plasman u narednu fazu.

Dakle, u osminu finala kao prvoplasirani idu Mančester junajted, PSŽ, Roma i Barselona, dok će kao drugoplasirani u osminu finala ići Bazel, Bajern, Čelsi i Juventus. U Ligu Evrope će CSKA, Seltik, Atletiko Madrid koji je i najveće razočaranje ove sezone, i Sporting.

Mančester junajted je uspeo da savlada CSKA, ovo je jedina grupa u kojoj je bilo neizvesnosti, makar malo, kada su "Armejci" vodili sa 1:0 nakon gola koji je leđima postigao Džagojev sa par metara. Pošto je Bazel vodio, sve tri ekipe su imale po 12 bodova, ali je vrlo brzo Mančester preko Lukakua i Rašforda stigao do pobede i ubedljivo prvog mesta, ispostaviće se na kraju.

Za Benfiku je ponovo branio Mile Svilar, ekipi iz Lisabona ovaj meč ništa nije značio (osim finansijski, što nije mala stvar). Na teren su istrčali i neki fudbaleri koji nisu toliko dobijali šansu u ovom timu, a među njima je bio i Andrija Živković. Ipak, nije donelo rezultata, gosti su slavili sa 0:2, Elionusi i Oberlin su bili strelci.

U grupi B je Bajern morao da savlada PSŽ sa više od tri gola razlike da bi bio prvoplasirani, ali se to nije desilo uprkos laganoj pobedi, rekli bismo. I ovde je bilo kombinovanja u sastavima, Bajern je golovima Levandovskog i Tolisa (2) stigao do pobede od 3:1, strelac za goste je bio Mbape, ispostavilo se da je taj gol odlučio prvoplasiranog. Moramo napomenuti odličnu utakmicu Komana i Tolisa, dokazali su da za njih ima mesta u startnoj postavi Bajerna. Rodrigez je takođe fantastično pronalazio svoje saigrače unutar šesnaesterca, bio jedan od ključnih igrača danas. Može se reći da se vidi delo Jupa Hajnkesa otkako je stigao na klupu Bajerna. Sigurni smo da će Bajern biti jedan od tri najneprijatnija protivnika u drugom šeširu.

Tomas Miler Nejmar
EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Seltik je morao da izgubi sa 3 ili više razlike da bi ispao iz Lige Evrope, a to se, naravno, nije desilo. Brendan Rodžers i njegova ekipa su poraženi danas od Anderlehta, utisak je odličan nastup srpskih fudbalera, Ivan Obradović i Uroš Spajić su dokazali da će se boriti za mesto u timu reprezentacije Srbije za Svetsko prvenstvo u Rusiji.

Golom Šimunovića na kraju je slavio Anderleht, ali je možda nerešen ishod najrealniji rezultat.

Roma je apsolutno zasluženi pobednik grupe C. Oni su danas slavili protiv neugodne ekipe Karabaga, ekipe koja je dokazala da je zasluženo u Ligi šampiona i da možda i nije imala sreće sa žrebom.

Golom Perotija nakon odlične akcije je Roma danas slavila sa 1:0, i stigla je do prvog mesta usled nerešenog ishoda Čelsija i Atletika.

Antoan Grizman Eden Azar
EPA-EFE/ANDY RAIN

Atletiko je najveće razočaranje Lige šampiona, nakon osam godina neće biti u nokaut fazi ovog takmičenja, što je za njih veliki neuspeh i mnogi su već ovu sezonu proglasili za neuspešnu, pošto im ne ide baš ni u Primeri. Poveli su danas preko Nigeza, ali je Stefan Savić nakon odličnog prodora Azara smestio loptu u svoju mrežu za konačnih 1:1. Solidna partija gostiju, ali nisu zaslužili prolazak dalje imajući u vidu dva nerešena rezultata i potcenjivanje Karabaga. Napominjemo još jednu fantastičnu partiju Edena Azara, lomio je svoje protivnike, bacao ih na kolena i zadnjicu kada god je imao priliku.

U grupi D, takođe realna slika. Barsa prva zahvaljujući onoj pobedi u prvom kolu protiv Juventusa, uhvatili su ih tada na spavanju i danas su u kombinovanom sastavu mogli da dočekaju ekipu Sportinga kojoj je bila potrebna pobeda za plasman u narednu fazu, uz poraz Juventusa.

Naravno da se to nije desilo, Barselona je bila nešto bolji rival, iako Valverde nije bio baš zadovoljan igrom svog tima, pa je u nastavku uveo Lea Mesija. Ima i ona druga teorija, uveo ga je da bi oborio rekord po broju nastupa u Ligi šampiona među južnoameričkim fudbalerima koji je do sada držao Roberto Karlos. Mesiju je ovo bila 121. utakmica u Ligi šampiona. Sporting je imao svoje šanse, moramo napomenuti i fantastičnu odbranu Silesena u 62. minutu pri rezultatu 1:0 kada je odbranio zicer Basu Dostu.

Juventus je umrtvio igru nakon gola Kvadrada, lagano su i bez problema danas obezbedili plasman u narednu fazu u Pireju, sasvim zasluženo. Berbardeski koji je proveo pet-šest minuta na terenu je potvrdio pobedu.

Evo svih rezultata današnjeg dana u Ligi šampiona:

Mančester junajted - CSKA 2:1
Benfika - Bazel 0:2
Bajern - PSŽ 3:1
Seltik - Anderleht 0:1
Roma - Karabag 1:0
Čelsi - Atletiko 1:1
Barselona - Sporting 2:0
Olimpijakos - Juventus 0:2


Tabele:

Grupa A

Mančester junajted 15
Bazel 12
---------------
CSKA 9
------------
Benfika 0

Grupa B

PSŽ 15
Bajern 15
---------------
Seltik 3
----------------
Anderleht 3

Grupa C

Roma 11
Čelsi 11
--------------
Atletiko 7
--------------
Karabag 2


Grupa D

Barselona 14
Juventus 11
----------------
Sporting 7
----------------
Olimpijakos 1

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

35 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Don Andres
Wednesday, 06.12.2017
09:36

hajnkes je doktor. jedan od boljih trenera trenutno. bajern samim tim jedan od glavnih favorita. barsa igrala u kombinovanom sastavu ali rakitic je morao da igra OPET. ja sve mislim da je on davno izgubljeni valverdeov sin. prosto nevjerovatno koliku minutazu ima lik.

avatar
_mladen_
Wednesday, 06.12.2017
00:55

Vidite kako se igra, kada trener ne filozofira i igra jednostavan fudbal.

avatar
Bayern Premocni
Wednesday, 06.12.2017
09:52

Sta si sve pisao za Bayern ...

avatar
Bayern Premocni
Wednesday, 06.12.2017
22:41

Izvini mladene pomesao sam komentare . Jos jednom izvinjavam ti se

avatar
_mladen_
Wednesday, 06.12.2017
20:38

Ja ovde pricam o treneru, ne o Bajernu.

avatar
Wednesday, 06.12.2017
00:54

Kao sto sam pricao s drugarima pre pocetka meceva da ja uopste ne smatram PSZ kao kandidata za LS. Oni su se smejali i vecina igrali na Pariz ali ta ekipa nije igrala ni protiv jedne jace ekipe a neki su se zaletili i digli ih u nebesa kao sto isto mislim za Siti. Mada cak mislim da je Siti bolji tim. PSZ nije igrao ni jedne jake utakmice osim prve protiv Bajerna koji je bio u katastrofalnoj formi i sada se vidi da uopste oni nisu kanditat ako prodju 1/4 finale treba da se proglasi novo svetsko cudo. Zivi bili pa videli.

avatar
jack wilshere
Wednesday, 06.12.2017
01:01

Kakav vizionar.. a sta su trebali veceras, osigurali prvo mjesto, jesu trebali ici svim silama naprijed? Nemojte biti smijesni, ekipa je sila, veceras se sprdali.. Samo se pomoli da ne izvuku celsi, ubice ih ko mraz paprike..

avatar
Bayern Premocni
Wednesday, 06.12.2017
18:04

Kako se Coman igrao sa Alvesom a bayern sa psgom . Dosli u najjaci sastav a baywrn s pola sastava i pregazili parizane . Gdeces sine ne ide se biciklom na rusiju

avatar
Wednesday, 06.12.2017
16:20

Pa nije Celsi Arsenal pa da se neko sili na njima kao Bajern npr nad Arsenalom, hahah. Videt ces u buduce ti momci trebaju jos pure jesti da bi se igrali protiv pravi ekipa. Do sada su imali 2 jake utakmice. Videt cemo sada u buduce kako ce biti. Da hoce dobiti Celsi iskreno bi najvise voleo jer ako je Celsi jak izbacit ce ih ako nije bolje neka sede kod kuce i fokusiraju se na PL.

avatar
Rasel Krou
Wednesday, 06.12.2017
07:32

Ja sam jos na pocetku sezone pisao da nisu ni u TOP5 favorita za LS, sto mislim i dalje. Mnogo zavisi od toga koga ce izvuci jer mogu izvuci Real i ispasti odmah a mogu i Bazel.

avatar
Emperador(2018)
Wednesday, 06.12.2017
00:49
avatar
Los Vikingos
Wednesday, 06.12.2017
01:43

Petak, a mozda i cetvrtak.

avatar
Wednesday, 06.12.2017
01:47

Следећи петак ваљда ...

avatar
Wednesday, 06.12.2017
00:47

Dobra utakmica mislio sam da ce biti „mrtva“ medjutim bila je veoma dobra. Celsi opet prima nesrecan gol iz jedine izgledne sanse inace je bio bolji protivnik celu utakmicu mada se ni Atletiko nije dao. Svaka cast momcima odigrali su dobro, prva utakmica da nikog ne mogu kritikovati. Sve u svemu nadam se sto JACEM rivalu u nokaut fazi! Ako hocemo da budemo u zavrsnici moramo pobjedjivati najbolje!!! Za kraj nadam se da ce Eden i ovaj momak na slici od sledece sezone igrati u Celsijevom plavom dresu :). #CFC

avatar
Wednesday, 06.12.2017
00:41

džabe sve kad siti igra siti najaki

avatar
Oldboy
Wednesday, 06.12.2017
00:40
avatar
Wednesday, 06.12.2017
01:18

Sad petak valjda, uvek bilo tako.

avatar
Bojan Djordjevic
Wednesday, 06.12.2017
02:10
avatar
Robert Lewandowski9
Wednesday, 06.12.2017
00:35

Bajern protiv Junajteda? Uf šta mislite,pišite u odgovore

avatar
Bidza i Tridza
Wednesday, 06.12.2017
01:34

Navijam za Junajted al mislim da bi Bajern prosao.

avatar
Stefan Stojkovski_fb
Wednesday, 06.12.2017
00:33

Alex Sandro i Cuadrado su otpisani jeli ? a kako to bas oni n najbolji na terenu... Svake godine medije pokusavaju da destabiluzuju Juventus kad je tezi raspored ali bas tad su najjaci, pobedeli su u Neapol, pobedili su u Atini pobedice i u Subotu u derbi Italije.

avatar
Marcos Alonso
Wednesday, 06.12.2017
00:24

Ovo je zbog novog sistema izvlacenja grupa i automatski vise derbija u grupi i vise derbija u knock out fazi. Bice veoma zanimljiva LS jer 8 timova po mom misljenju moze da se bori za trofej (Juventus,Bajern,Real,Barselona,PSZ,Mancester Junajted,Mancester Siti i Celsi)

avatar
Stefoon
Wednesday, 06.12.2017
01:30

Celsi i Junajted ne mogu.

avatar
black edition
Wednesday, 06.12.2017
03:01

I roma naravno. Ako si svoj celzi stavio tu onda moras i nas jer mi dodjemo i opet bar vas nakantamo. Eto razloga zasto moras i Romu da ubacis u taj krug