Radonjić: ''Poremetile nas povrede Simonovića i Gudurića''

Autor: Beta Beta
utorak 15.12.2015.
00:40
Izvor: Beta

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je večeras dasu njegovu ekipu dosta poremetile povrede Marka Simonovića i Marka Gudurića, ali da ga raduje pobeda protiv Mega Leksa u tako teškoj situaciji.

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Povezane vesti

Zvezda je u ponedeljak uveče u Sremskoj Mitrovici pobedila Mega Leksa posle produžetka sa 79:78.

"Jako me raduje što smo u teškim okolnostima u završnici uspeli budemo dobri i uzmemo bodove. Dobro smo krenuli, čvrstom odbranom smo pravili razliku, ali stvari su se promenile posle povrede Simonovića. Nakon toga je i Gudurić morao da napusti igru zbog lakše povrede i to nas je u značajnoj meri poremetilo", rekao je Radnojić posle utakmice.

"Znali smo i u najavi rekli da nas čeka težak meč protiv Mege. Već neko vreme posle svakog duela u Evroligi ja se ponavljam, ali to nije bez razloga. Bili smo mekani u odbrani, izgubili smo mnogo lopti i dozvolili Megi da stvori razliku.

Međutim, u završnici kada je izgledalo da domaćin kontroliše rezultat mi smo bili veoma dobri u odbrani i nešto precizniji u napadu, ali je bilo loše selekcije dodavanja. Ušli smo u produžetak i na kraju slavili",
kazao je Radonjić.

Plejmejker Crvene zvezde Nikola Rebić ocenio je da je ostvarena očekivana pobeda.

"Donekle i očekivano. Znali smo da dolazimo na vruć teren. Mega igra odlično u Mitrovici, oni su odlična ekipa i imali su dosta vremena da se pripreme. Otvorili smo utakmicu kako smo i želeli, ali posle je došlo do pada. Na kraju smo mogli i da izgubimo, ali smo pokazali karakter. Odgrali smo dobro u odbrani i u završnici bili pametni. Ovo je izuzetno bitna pobeda za nas", rekao je Rebić.

Košarkaš Mege Danilo Nikolić
rekao je da njegova ekipa u završnici susreta morala da odigra pametnije.

"Igrali smo veoma tešku utakmicu, gde smo morali u finišu da odigramo pametnije. Imali smo egal ceo meč, ali promašeni šutevi i neke glupe odluke u napadu su presudile da izgubimo ovu utakmicu. Okrećemo se narednoj utakmici sa Partizanom i pokušaćemo da u tom duelu zabeležimo pobedu", kazao je Nikolić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke