Drama u Sremskoj Mitrovici - Zvezda slavila u produžetku!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 14.12.2015.
23:03
Izvor: Sportske.net

Ekipe Mega Leksa i Crvene zvezde Telekom odigrale pravi derbi u Sremskoj Mitrovici. Produžeci odlučili pobednika!

BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR
BETA/BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DR

Povezane vesti

Košarkaši Crvene zvezde Telekom uspeli su da trijumfuju u derbiju 14. kola ABA lige, pošto su večeras savladali domaći Mega Leks sa 79-78 posle produžetka (69-69 u regularnom toku)!

Zvezda je odlično započela večerašnji meč. Sigurna igra u napadu crveno-belih, na drugoj strani domaći bez rešenja i na sredini prve četvrtine rezultat je bio 13-2 za ekipu Dejana Radonjića.

Ovu Zvezdinu seriju trojkama su prekinuli Ivanović i Nikolić i vrlo brzo je domaćin uhvatio priključak - 13:8. Doduše, poenima Cirbesa i Milera, Zvezda je ponovo odmakla na ''plus devet'', ali Mega odgovara svojom serijom 10:0, za prvo vođstvo domaćina na ovoj utakmici - 18:17, početkom druge četvrtine.

Nešto kasnije, raspoloženi Danilo Nikolić još jednom trojkom odvodi Megu na ''plus četiri'' - 25:21, da bi Zvezda potom uzvratila i sa pet vezanih poena Rebića i Cirbesa stigla do novog vođstva  - 29:27.

Međutim, finiš prvog poluvremena ponovo pripada ekipi Mega Leksa, Nikolić pogađa još jednu trojku, a odlični Francuz Alfa Kaba poentira za 35:31, što je bio konačan rezultat prvog poluvremena.

Treća četvrtina je protekla u konstantnom vođstvu Mega Leksa, koja je posle novih trojki Jaramaza i Nikolića stigla i do dvocifrenog vođstva - 54:43!

Ova razlika ostala je na snazi do kraja trećeg kvartala, a poslednja deonica počela je trojkom Stefana Jovića, pa poenima Vladimira Štimca za 58:52.

To je bio nagoveštaj onoga što je usledilo nešto kasnije. Zvezda je polako topila prednost domaćina, a na oko tri i po minuta pre kraja, Miler sjajnom blokadom zaustavlja Luvavua, usledio je faul nad Rebićem, koji pogađa oba bacanja za 62:61 i ulazak u dramatičnu završnicu.

Na to su nas prethodnih sezona Mega i Zvezda i navikli...

Igralo se koš za koš u narednih par minuta, a onda na ulasku u poslednji minut Jović gubi loptu, Jaramaz kreće u kontru koju je najpre zaustavio Lazić, ali priskače Danilo Nikolić i poentira uz faul. Pogodio je i slobodno bacanje, pa Mega dolazi do 69:65!

Međutim, posle tajm-auta Dejana Radonjića, Zvezda se ekspresno vraća i preko Milera i Jovića stiže do izjednačenja na 69:69!

Međutim, Ivanović pravi korake na tri sekunde do kraja, posle čega je Stefan Jović pokušao da donese pobedu Zvezdi, ali nije bio precizan i ušlo se u produžetke.

Zvezda bolje započinje i dodatnih pet minuta, trojka Rebića za vođstvo crveno-belih 72:69, uzvratio je Luvavu na isti način, ali Branko Lazić novom trojkom vraća tri poena razlike Zvezdi.

Luvavu se tek u produžetku razigrao, novi njegovi poeni za 74:75, da bi nedugo zatim Ivanović sa linije slobodnih bacanja ponovo doneo prednost Megi - 76:75.

Međutim, na drugoj strani su i crveno-beli precizni sa linije penala, Cirbes na ulasku u poslednji minut donosi dva poena razlike - 78:76.

Branko Lazić zatim pogađa trojku sa zvukom sirene, ali ovaj pogodak nije priznat, jer je bek crveno-belih ipak za delić sekunde zakasnio sa ovim šutem.

Drama dostiže kulminaciju posle poena Jankovića, uz faul na 19 sekundi pre kraja- 78:78!

Međutim, košarkaši Mega Leksa prave prekršaj tek na tri sekunde pre kraja, a Stefan Jović pogađa slobodno bacanje za konačnih 79-78!

Ovo je 11. trijumf Zvezde u ABA ligi ove sezone, a Mega je pretrpela peti poraz.

Maik Cirbes
sa 20 poena i 13 skokova bio je najbolji u Zvezdi, a pratio ga je Stefan Jović sa 15 poena, pet skokova i pet asistencija.

Megu je predvodio Danilo Nikolić sa 19 poena (trojke 4-7) i sedam skokova, a Alfa Kaba je meč završio sa 15 poena i 12 skokova.


Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke