Jelena Milovanović: "Priznanje je kruna dosadašnje karijere"

Autor: Pavle Knežević
utorak 26.12.2017.
16:16
Izvor: Sportske.net

Najbolja košarkašica Srbije imala je sjajnu godinu, a jedino što želi jeste da reprezentacija ima bolje uspehe.

Epa/Armando Babani
Epa/Armando Babani

Povezane vesti

Najbolja košarkašica Srbije s pravom je Jelena Milovanović. U Španiji je sa Salamankom osvojila duplu krunu i Super kup Španije, a ovog leta postala je i kapiten reprezentacije. Savez joj je danas i zvanično uručio priznanje za koje kaže da je kruna dosadašnje karijere.

"Ove godine ostvareni su ogromni uspesi za mene i klub iz Salamanke u kome sam bila prošle sezone. Što se tiče reprezentacije, žao mi je što je 2017. tako prošla, ali svi znamo kroz šta je ženska reprezentacija prošla. Nažalost, takva je situacija bila, ali nadam da će devojke biti zdrave u narednim godinama i da ćemo biti kompletne da opravdamo domaći teren 2019.", rekla je ona u razgovoru za naš portal.

Prilikom dobijanja nagrade istakla je da je košarka timska igra i da ne bi bila tu bez saigračica, ali to ne umanjuje njenu veličinu.

"Priznanje je velika čast i zadovoljstvo. To što sam ove godine izabrana za najbolju igračicu je za sad kruna i ove godine i dosadašnje karijere. Nadam se da ćemo od 2018. pa na dalje, počev od mlađih kategorija pa do najstarijih, opet nizati uspehe i da ćemo se svi zajedno radovati", rekla je ona.

Srbija je 2015. godine postala evropski prvak, ali ove godine na Evropskom prvenstvu u Češkoj nije uspela da prođe grupu. Nacionalni tim je bio opterećen brojnim povredama. Ipak, biti kapiten reprezentacije je velika čast?

"To je stvarno velika čast, to sam u milion navrata rekla da mi je velika čast da budem vođa ekipe i da budem kapiten. Stvarno imam divne devojke pored sebe u reprezentaciji, u tom sastavu i njih 11 koje su bile pored mene na samom EP, kao i devojke koje su prošle cele pripreme, mesec i po dana. Čast mi je da njih vodim jer ni jednog trenutka mi nije bilo teško, nisam imala nikakav problem ni sa kim.

Žao mi je što je moja prva kapitenska godina prošla kako je prošla, ali nadam se da ćemo u narednim godinama da nižemo uspehe. Ja imam 28 godina, ne kažem da ću igrati možda još dugo, ne znam, nadam se da hoću, ali moja karijera se bliži kraju, a ako je već pri kraju da je završim na najbolji mogući način"
, rekla je Jelena Milovanović.

jelena milovanovic

Ona se ovog leta vratila u Šopron, klub u kome je igrala do sada četiri sezone u dva navrata.

"Meni je tamo super, kod kuće, ovo mi je peta sezona. U Evroligi igramo baš dobro, u domaćem prvenstvu manje-više, ali cilj nam je da u domaćem razigramo sve igračice koje nemaju priliku da igraju u Evroligi, makar  po cenu da izgubimo neku utakmicu, jer u plej-ofu mislim da možemo bez problema da odemo do kraja.

U Evroligi je cilj da dođemo do plej-ofa, ako ne i da odemo dalje. Ja bih volela da odemo na 'fajnal for', ali tu su izuzetne ekipe u Evroligi, pogotovo u grupi u kojoj nismo mi. Stvarno su vrhunske ekipe ove godine, ali imamo izuzetnu ekipu i nadam se da ćemo dobro odigrati do kraja i da ćemo opet pisati neku malu istoriju za Šopron
", rekla je Milovanovićeva.

Ona je rođena Kragujevčanka, ali je u rodnom gradu igrala za Šumadiju. Njena majka Ljubica igrala je u Radničkom, a njen rođeni brat je sada trener prvog tima. Taj klub je ove godine proslavio 50 godina postojanja, a Jelena Milovanović je prisustvovala svečanosti tim povodom.

"Samim tim što mi je mama bila član i što je moj brat trener seniorske ekipe, bila mi je čast da budem deo tog događaja, jer je 50 godina veliki broj. Oni su oni su polako krenuli, vratili  su se na noge uz pomoć saveza i sponzora iz Kragujevca, izbegli su sve dugove koje su imali i nadam se da idu samo unapred i da neće biti koraka unazad i da će se nizati uspesi.

Za sada imaju samo jedan poraz i to u derbiju, ali nadam se da će se revanširati kako treba. Radujem se i želim mom bratu i ekipi ŽKK Radnički uspešnu sezonu. Nadam se da ćemo slaviti i da će dogodine možda igrati prvu ligu
", rekla je Jelena Milovanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke