KSS dodelio priznanja najboljima, Bogdan se javio iz Sakramenta

Autor: Beta Beta
utorak 26.12.2017.
15:05
Izvor: Beta

Košarkaški savez Srbije (KSS) proslavio je danas uspešnu 2017. godinu i dodelio priznanja najboljima.

Sportske.net/Pavle Knežević
Sportske.net/Pavle Knežević

Povezane vesti

Košarkaški savez Srbije (KSS) proslavio je danas uspešnu 2017. godinu i dodelio priznanja najboljima.

"Ovo je bila uspešna godina za srpsku košarku. Svima želim mnogo zdravlja i sreće u narednoj", rekao je predsednik KSS-a Predrag Danilović na svečanosti u Beogradu.

Muška reprezentacija Srbije ostvarila je uspeh osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, što je Danilović posebno istakao.

"Seniori su ostvarili izuzetan rezultat osvajanjem srebrne medalje na Evropskom prvenstvu, prvenstveno zbog velikih problema sa povredama. Ženska selekcija sticajem nepredvidjenih okolnosti u smislu povreda nije nastavila niz uspeha, ali sam siguran da će vrlo brzo da se vrate na stare staze", kazao je prvi čovek Saveza.

On je istakao veoma značajnim dobijanje organizacije Evropskog prvenstva za žene 2019. godine.

"To je veliko priznanje za naš savez od strane FIBA i siguran sam da će biti sjajno organizovano u Zrenjaninu, Nišu i Beogradu",
naveo je Danilović.

On je pohvalio i rezultate mlađih reprezentativnih selekcija, uz reči da su njihove medalje veoma bitne jer se u njima vidi budućnost. Takođe, rekao je da je ulaganje u basket tri na tri pokazalo dobrim jer su srpski predstavnici postali šampioni sveta.

Na svečanosti su proglašeni su i najbolji 2017. godine po izboru novinara. Priznanje su dobili Jelena Milovanović i Bogdan Bogdanović.

"Svi znamo koliko je 2017. što se ženske seniorske košarke tiče bila veoma teška. Košarka je timski sport i svaka od nas podjednako zaslužuje da ponese titulu najbolje i u ime mojih saigračica zahvaljujem na podršci svima koji su bili uz nas sve vreme. Nadam se da ćemo narednih godina proslavljati uspehe", rekla je Jelena Milovanović prilikom dodele priznanja.

Foto: Sportske.net/Pavle Knežević

jelena milovanovic

Priznanje umesto Bogdanovića, koji nije bio prisutan zbog obaveza sa Sakramentom u NBA ligi, obratio se video porukom.

"Žao mi je što nisam tu, ali dajem mali znak pažnje i zahvalnosti. Veliki pozdrav iz Sakramenta", rekao je Bogdanović, pre nego što je čestitao Jeleni Milovanović, a nagradu je umesto njega primila sestra od tetke Milena Ćuković.

Posebna nagrada KSS-a pripala je juniorskoj reprezentaciji Srbije, koja je osvojila zlatnu medalju na kontinentalnom šampionatu.

Svečanom koktelu u beogradskom hotelu Kraun plaza prisustvovale su brojne zvanice, medju kojima najviši rukovodioci Saveza, ali i predstavnici klubova.

Gosti su izmedju ostalih bili predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza, generalni sekretar Olimpijskog komiteta Đorđe Višacki i mnogi drugi.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke