"Večiti" imaju plan - Ovo su januarske mete!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 07.12.2016.
12:05
Izvor: Sportske.net

Otvaranje zimske transfer pijace uslediće vrlo brzo, a evo na kojim pozicijama će pokušati da se pojačaju "večiti" i ko su potencijalne mete.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Ukoliko u poslednja dva kola jesenjeg dela sezone ne bude velikih iznenađenja na proleće nas očekuje velika neizvesnost po pitanju borbe za šampionsku titulu.

Zbog toga će sportski sektori naših najvećih klubova imati pune ruke posla tokom zimskog prelaznog roka, a evidentno je da nešto zahtevniji zadatak čeka Zvezdana Terzića i Crvenu zvezdu.

Pre nego što angažuju nove igrače u Ljutice Bogdana će morati da "počiste dvorište" i odreknu se pojedinaca na koje trener Miodrag Božović ne računa u prolećnom delu sezone.

Više o tome mogli ste da čitate u vesti o sudbini dvojice stranaca OVDE, ali nisu samo Pablo Mouče i Hugo Vieira aktuelna tema jer se na spisku igrača koji bi uskoro mogli da napuste "Marakanu" nalaze Tomas Fibel, Marko Petković, Mihailo Ristić, ali i Srđan Plavšić.

Jasno je da će u odnosu na odlaske sportski sektor reagovati i tražiti pojačanja, ali i bez toga u Zvezdi imaju plan i znaju na kojim pozicijama se traže novi igrači.

"Potrebna su nam dva dobra stranca u januaru, ali moramo da se rastanemo sa nekim igračima koji se nisu potvrdili i pokazali se kao promašaj. Potrebna su nam dvojica štopera, jedan kvalitetan napadač i jedan ofanzivni vezista" poruka je Zvezdana Terzića.

Ono što smo do sada uspeli da saznamo jeste da će crveno-bele pojačati Srđan Vujaklija i Nemanja Milić, dok je u planu i angažovanje polivalentnog ofanzivnog igrača kruševačkog Napretka Alekse Vukanovića.

Najveća enigma za sada vlada oko štopera, a na osnovu iskustva iz prošlosti u Zvezdi će morati da budu posebno oprezni kod te pozicije jer se Brazilac Edson i Francuz Tomas Fibel nisu pokazali kao dobra rešenja.

Leandre Tavamba
Foto: Beta/BranislavBožić/Ev

Sa druge strane Topčiderskog brda imaju mnogo manje problema jer se ispostavilo da je sportski direktor Ivica Iliev odradio dosta dobar posao, premda je bilo onih koji su mu davali negativne kritike na račun pojačanja.

Činjenica je da je sportski direktor crno-belih pogodio sa strancima Evertonom Luizom i Leonardom da Silvom Souzom, a pun pogodak je i mladi napadač Uroš Đurđević.

Odmah treba podsetiti na to da je Partizan prošle nedelje angažovao novog napadača Leandrea Tavambu, a iz kombinacije je ispao vezista Lukman Haruna, ali zato postoje spekulacije da će se Ivan Bandalovski vratiti u Humsku.

Partizanov prioritet u predstojećem prelaznom roku biće angažovanje novog centralnog beka, što je Ivica Iliev potvrdio u izjavi za "Sportski Žurnal".

"Štoper je prioritet. Imamo u vidu top igrače" rekao je Ivica Iliev.

Partizan je u takvoj poziciji da nema razloga za angažovanjem većeg broja igrača, premda će tržište diktirati način poslovanja jer se nikad ne zna kakve sve opcije mogu da se pojave, kako na planu odlazaka, tako i u suprotnom smeru.

Kada bude spuštena zavesa na jesenji deo šampionata priče oko transfera postaće aktuelnije, pa ostaje da vidimo kako će "večiti" poslovati tokom pauze i ko će na proleće moći da se pohvali bolje odrađenim poslom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

23 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Wednesday, 07.12.2016
20:57

Plavsic na izlaznim vratima?! Pa tog koji je predlozio treba izbaciti iz kluba.

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 07.12.2016
19:19

Prioriteti su: da ne brani Klajić već bolji golman u novoj godini, da li je N.Stevanović dovoljno dobar ne znam ali znam da bi Borjan bio i štoper jer treba najmanje pola sezone uigrati se pred kvalifikacije za LŠ, a i realno Balažic svojim igrama ne zaslužuje novi ugovor. Bilo bi dobro ako bismo našli na tržištu i pojačanje na centralnom veznom, a dobro je da nismo angažovali Harunu, ne mislim da je on loš već da nije kompletan igrač u odnosu na ono što nama treba. Kada te 3 pozicije rešimo kvalitetnim pojačanjima onda možemo razmišljati o pojačanjima na bekovskim pozicijama. Na desnom beku imamo i manjak igrača jer je tu samo Vulićević, na levom imamo pod ugovorom: Miletića, Bogosavca i Subića ali nijedan nije bolji od Vulićevića na desnoj strani, najviše što može da se kaže da su jednakog kvaliteta. Teško je dovesti i uklopiti i novog golmana, i novog štopera i oba beka u samo dva prelazna roka i to drugi nepotpuni i uklopiti ih za samo 6 meseci, nije nemoguće ali u praksi veoma teško da budu uigrani za evropske izazove. Zato trebamo da budemo veoma obazrivi koga pre dovesti, desnog ili levog beka (ne računam to da nam fali broj na desnom beku, to može da se reši nego mislim na istinska pojačanja). U suštini nam u naredna dva prelazna roka trebaju 3-5 igrača ukoliko zadržimo nosioce igre (Milenković, Everton, Leonardo, jedan od Mihajlovića i A.Stevanovića, Đurđević, i nadam se Tavamba).

avatar
Thursday, 08.12.2016
09:47

Svaki golman i treba pomalo da bude i stoper, to je i vise nego pozeljno:-) * Kljajic Tacno ti je to za uigravanje, ali jednom treba preuzeti i takav rizik, za nas bi bilo kataklizmicno kad bismo dve godine zaredom ispali u ranoj fazi, a poprilican neuspeh bi bio i da se opet ne plasiramo u grupu. Neko moze da kaze da onda ne treba rizikovati, ali ko garantuje da cemo se mi plasirati i sa postojecim kadrom, bice nam sve teze i teze (ne samo nama nego i svim nasim klubovima) da se plasiramo u grupnu fazu LS/LE kako vreme bude odmicalo, to je sigurno. Na kraju krajeva, kako da igramo sa samo jednim desnim bekom? Jedna od solucija jeste da se dovede neko koji bi se u najboljem (ili najgorem, zavisi iz cije perspektive se posmatra) slucaju smenjivao sa Vulicevicem, ali mi ni Vuleta ni Bandu nismo platili, vreme je da se i tu konacno otvorimo. Ako i dodje ove zime, taj desni bek uvek moze postepeno da bude uvodjen u prvi tim, a ne odmah, ja znam da ne mozemo sebi da priustimo Dzonatana i njemu slicne, znao sam to i onda kad su ga spominjali i smatrao sam da je za nas bolje da i ono malo para sto imamo, potrosimo na vaznije pozicije i vaznija mesta u timu. Ako niko ne ode, mozda ce nam biti potrebno i samo 2-3 pojacanja, ali opet bi to bilo diskutabilno, ne znam da li bismo bas resili sve probleme ako se tu pojacamo samo sa golmanom, stoperom i centralnim veznim, mi imamo problem i po desnom boku/krilu, a i bekovi su ipak nesto slabijeg formata za evropski nivo, cak sam verovatno i dosta blag kad pisem nesto slabijeg jer je realnost malo drugacije postavljena. Cenim tvoju/vasu realnost, ali mi nismo Graficar vec Partizan, za nas vaze najvisi moguci standardi, a ja mislim da sad konacno imamo i sportskog direktora koji se dosta dobro razume i u fudbal i u prilike na trzistu i koji ipak stoji obema nogama na zemlji uprkos njegovim nastupima koji bi siru javnost mogli da navedu na drugaciji zakljucak, ali ga ne razumem kada nudi novi ugovor Sasi Ilicu, to mi se nikako ne svidja. Postojece stanje stvari nam vec neko duze vreme ne dozvoljava tako nesto, znam da se tu radi i o trazenju alternative koja bi preuzela i Saletov status, ne samo o igrackim kvalitetima, ali godinama se prica o tome i prave dijagnostike, jeste sad opet vraceno na formaciju 4-4-2 u kojoj ofanzivni vezni ne dolazi toliko do izrazaja, ali to ne abolira od odgovornosti, krajnje je vreme i da se nesto vise konkretno preduzme.

avatar
Thursday, 08.12.2016
09:52

P.S. Najbolje bi bilo da dovedu nekoga ko moze da igra i po desnoj i po levoj strani, nekog novog Emegharu:-D

avatar
Povratak kralja #47
Wednesday, 07.12.2016
19:06

Meni stvarno ništa nije jasno u vezi zvezde, kako to da su letos doveli kvalitetnog štopera koji im je nedostajao, a sada im trebaju dva kvalitetna, doveli su najboljeg stranca u istoriji srpskog fudbala na poziciji ofanzivnog veziste, a sad im treba drugi na istoj poziciji, ne računaju na Huga za koga im je bilo malo 2M € za koliko su tvrdili da nudi Marsej, ne računa se baš ozbiljno ni na supertalentovane mlade reprezentativce Ristića i Plavšića i najneverovatnije ni na A reperezentativca Petkovića. Imaju mnogo talentovane napadače u svojoj školi i plus su doveli jednog iz Spartaka, drugog uzeli Čukaričkom, a sada dovode trojicu novih i pretenduju na još jednog.

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Wednesday, 07.12.2016
19:17

Sto se ti brines?a ne smes ni da odg hehe :)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Friday, 09.12.2016
16:03

Ja mislim, da sa ovim timom (Milenković, Leonardo, Everton, Mihajlović, Stevanović, Tawamba (jer će sigurno biti dobar, čim ga je Iliev doveo), Đurđević, Đurđić (proradiće)) + jedan novi igrač na sredini terena, mi imamo odličan tim stvarno + štoper)

avatar
Anderton
Wednesday, 07.12.2016
14:53

Bandalovski može biti pojačanje za Radnik iz Surdulice. Božinov , Jevtović i Balažic treba da idu. da se kupi desni bek pod obavezno, možda i štoper i da se puste Đ. Jovanović i Vlahović da igraju.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
18:11

I Kljajic moze da ide...

avatar
odjava
Wednesday, 07.12.2016
19:23

pa kako bre pionire to jest mladje omladince da pustis u evropu pa bas bi bilo preterano .

avatar
ZubA
Wednesday, 07.12.2016
14:19

Sve bi ovo bilo jako zanimljivo samo kada bi se pored ova dva kluba bar jos toliko da ne kazem vise prikljucili u borbi za titulu.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:33
avatar
Toni Kroos
Wednesday, 07.12.2016
13:24

Samo malo. Imamo Orlandica, Sikimica, S.Ilica, Vucicevica, L.Ilica, Joveljica i Romanica + nam dolaze Vujaklija i Milic i opet nam treba jos jedan napadac?! Ako uspemo nekome da uvalimo Fibela, Petkovica pa i Ristica,bice fenomenalno!! Koliko sad lepo zvuci ona ponuda od 1,5 miliona za Huga od letos? :D

avatar
james sawyer
Wednesday, 07.12.2016
15:50

pa posto smo losi u defanzivi,preskocicemo je tako da cemo igrati sa 6 napadaca u nadi da cemo dati visi nego sto cemo primiti

avatar
Tomić: Lažna legenda
Thursday, 08.12.2016
15:15

Ja sam stalno ponavljao da treba Huga što pre prodati.

avatar
Baxter Stockman
Wednesday, 07.12.2016
13:16

dajte dovedite desnog beka, mladog a ne Bandalovskog koga niko nece. Stopera koji ce iskustvom pomoci Milenkovicu i Bosnjaku.

avatar
Wednesday, 07.12.2016
13:10

Partizanu trebaju i jedan igrac na sredini terena, sve drugo moze da saceka do leta, a Bandalovski ne dolazi u obzir jer sam ja KAFU ako je on top igrac!