Trener Rada: ''Bio je penal, Partizan zaslužio pobedu!''

Autor: Beta Beta
sreda 03.12.2014.
16:13
Izvor: Beta

Šef struke ''Građevinara'' Milan Milanović nema nikakvih primedbi na pobedu Partizana u današnjoj utakmici četvrtfinala Kupa, iako su crno-beli do nje došli iz jedanaesterca, uz isključenje fudbalera Rada Miloša Markovića.

Beta/BranislavBožić/Dr
Beta/BranislavBožić/Dr

Povezane vesti

Trener Rada Milan Milanović kazao je da se njegov tim malo zatvorio u prvom poluvremenu i da nije imao sreće u drugom, ali je priznao pobedu rivalu.

"Partizan je zasluženo prošao dalje. U prvom poluvremenu smo se malo zatvorili, ali smo napravili glupost u poslednjim sekundama i to nas je koštalo. U drugom poluvremenu nismo uspeli ništa više da napravimo. Nismo imali ni sreće kada je (Nemanja) Mihajlović pogodio prečku", rekao je Milanović.

Novinari su i trenera Rada pitali o penalu, pošto je on bio bliži u tim trenucima.

"Bio je penal. Što se tiče crvenog kartona, to je već tumačenje sudija i ja to ne komentarišem", rekao je Milanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Povratak kralja BAN2
Wednesday, 03.12.2014
17:22

Naravno da je bio penal, a i crveni karton jer je Ninković bio u izglednoj šansi kada je sa leđa povučen od M.Markovića prvo desnom, a onda i levom rukom. Rad jedino što je uspeo u napadu da uradi je prečka posle šuta Mihajlovića, Partizan je uz postignut gol imao još dve dobre šanse Škuletića, jednu A.Živkovića, više šuteva na i u okvir gola, više kornera, inicijativu, posed lopte i zasluženo pobedio.

avatar
bojansamardzic
Thursday, 04.12.2014
09:57

Desnom rukom prije da je odgurnut, a lijevom je bilo povlacenje koje ne bi zaustavilo ni neku snasicu koja bjezi reda radi, a kamoli igraca u punom trku. Ninkovic zeznuo padom i onog iz Lidsa... Prepreprestrogo je da jedan takav detalj odluci utakmicu.

avatar
Volt-ai-Re Dis-o-Bey
Friday, 05.12.2014
23:20

Kad ja napisem da ga je obuhvatio, a ti se tome nacudis, mozes onda da zamislis kako mi je delovalo kad si ti napisao da je gore precutano da je Ninkovic gurao i nedozvoljeno stekao preimucstvo kao da ga je napala kosnica pcela (citaj: nicim izazvan) Hahaha Taman posla da vi od mene cujete nesto lose o Mrdji u smislu fudbalskih kvaliteta, a da voli da pada i da glumata, to valjda niko ne moze da ospori i verujem da se zbog toga ni on sam nece pronaci uvredjenim, tako su ga ucili. Eh, sta sve nasi moraju da izdrze na nogama da bi bio dosudjen penal Hahaha

avatar
bojansamardzic
Friday, 05.12.2014
11:39

Iznio si vec dvije netacne info.: prvo nije bilo povlacenje lijevom i desnom rukom nego povlacenje i guranje, drugo precutao si guranje Ninkovica sto takodje nije dozvoljeno i sto takodje vodi do ilegalne prednosti. Lakse je srusiti igraca u punom trku ali ne bas guranjem i povlacenjem ovako slabog intenziteta. Zakljucak: Ninkovic spremno docekao bilo kakav kontakt i pao a la neka djevojcica, Mrdja mu nije ni do koljena, a i sudija jedva docekao da rijesi utakmicu.

avatar
Povratak kralja BAN2
Thursday, 04.12.2014
14:42

Lakše je oboriti nekog kad je u punom trku i kad se koncentriše na loptu i da završi akciju nego li kad stoji zato u tim situacijama kada je igrač u šansi za gol i bude povučen ili odgurnut sa leđa kada se sprema da šutne na gol svira penal i obično daje crveni karton zato što je sprečio stopostotnu šansu na nedozvoljen način. Vrlo je jednostavno, igrač uopšte tim guranjem i povlačenjem nije pokazao da želi ispravno da dođe do lopte već samo da onemogući napadača nelegalnim načinom da ima prednost koju je legalno stekao. Uopšte nije prestrogo jer upravo se fudbal štiti od takvih nedozvoljenih startova kad je situacija odlučujuća. Da su bili licem u lice ili jedan pored drugoga gde Ninković ne bi imao izglednu šansu za gol i da ga je odgurnuo (remplovanje) bez da koristi šake, povlačenje već rame i nadlakticu uz telo onda bi bilo prestrogo dosuditi penal čak i da je kontakt daleko jačeg intenziteta međutim ovde se štite napadi da odbrambeni igrači ne smeju da ih povlače kad su u izglednoj šansi.
Da ga nije gurao i povlačio onda bi taj Ninkovićev šut na gol odlučio utakmicu, a mi upravo zbog tog povlačenja i guranja ne znamo ishod tog šuta.