Partizan sa bele tačke u polufinale Kupa!

Autor: Darko Mitrović
sreda 03.12.2014.
14:53
Izvor: Sportske.net

Posle dve sezone u kojima mu to nije uspevalo, Partizan danas konačno izborio plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu Srbije. Škuletić čovek odluke, Rad čitavo drugo poluvreme sa igračem manje.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana opravdali su ulogu favorita u današnjem duelu sa Radom na Vračaru. Crno-beli su slavili sa 1-0 golom Škuletića iz penala i izborili plasman u polufinale Kupa Srbije.

Dan uoči ovog duela, trener Partizana Marko Nikolić je i najavio da ne treba da očekujemo previše od današnje utakmice, pre svega zbog lošeg stanja terena na Vračaru, ali i umora njegovih igrača.

I uglavnom je bio u pravu, bilo je malo zanimljivog sadržaja u današnjoj utakmici, ali je njegov tim ipak na kraju ostvario cilj i izborio plasman u polufinale nacionalnog Kupa.

Iz najvećeg dela prvog poluvremena se može izdvojiti samo nekoliko detalja. Poluprilika Lazovića za Partizan, na drugoj strani jedan obečavajući napad Slavka Perovića, sve do 45. minuta i trenutka odluke u ovoj utakmici.

Tada je Nikola Ninković umakao odbrani rada, ušao je u kazneni prostor, tom prilikom ga je zakačio Miloš Marković i za arbitra Dejana Filipovića to je bio prekršaj za najstrožu kaznu, uz direktan crveni karton fudbaleru Rada.

Sa bele tačke je šutirao najbolji strelac Partizana Petar Škuletić, precizno, po zemlji i golman Radunović je bio nemoćan - 0:1!

Gol pogledajte OVDE.

Iako su ''Građevinari'' u drugo poluvreme ušli sa igračem manje, već na samom startu drugog dela igre imali su sjajnu priliku za izjednačenje. Mihajlović se iznenada našao u prilici, šutirao je snažno iskosa sa leve strane, ali je prečka spasila crno-bele u ovoj situaciji.

Ali, do kraja nije bilo ozbiljnijih prilika za Rad, dok je Partizan rutinski završio posao.

Rad: Radunović, Đurić, Maraš, Milošević (Stančeski od 76.), Rodić, Bajić, Marković, Gnjatić, Mihajlović (Veselinović od 72.), Perović, Jelić (Milisavljević od 46.).

Partizan: Lukač, Petrović, B. Ilić, Stanković, Volkov, Drinčić, Marković, S. Ilić (A. Živković od 46.), Ninković, Lazović, Škuletić (Luka od 76.).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke