Na pomolu novi sukob, selektor otpisao još jednog vezistu?

Autor: Beta Beta
petak 08.03.2019.
13:11
Izvor: Beta

Krstajić govorio i o Stojkoviću, Pavkovu, Gajiću...

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Selektor reprezentacije Srbije Mladen Krstajić rekao je danas da onaj ko želi dobro zemlji i njenom fudbalu treba da podrži spisak igrača koji je sastavio.

"Ako svi želimo dobro Srbiji i srpskom fudbalu mislim da je red da podržimo spisak. U suprotnom ne želimo dobro ni Srbiji ni sebi. Selektor je taj koji odlučuje o stvarima da li će se neko pozvati ili neće", rekao je Krstajić prilikom objave spiska.

Krstajić je pozvao 27 igrača u reprezentaciju Srbije za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i prvu utakmicu protiv Portugala.

"Ovo je spisak igrača na koje računam u ovom momentu. To ne znači da na ostale ne računam. Neki pozvani su, kada pogledate, perspektiva i budućnost srpskog fudbala, a ne igraju u svojim klubovima. Na osnovu nekih stvari iz prošlosti, a to je Liga nacija, pokazali su da na njih možemo da se oslonimo. To su igrači koji su budućnost srpskog fudbala i normalno je da se nađu na spisku. Treba im dati šansu da budu deo ovog tima i shvate da će u budućnosti ili igrati u svom klubu ili tražiti drugu sredinu jer je dobro za njih da se nametnu svojim radom", rekao je Krstajić.

Novinari su zahtevali detalje, a posebno je bilo zanimljivo obrazloženje selektora o nepozivanju Marka Grujića.

"Grujić je bio na Svetskom prvenstvu. Da li je zaslužio ili ne, tada je bio igrač Liverpula. Grujića poštujem, momak je za 10, ali nije normalno da se odbija mlada reprezentacija. Dok god se neko ne bude odazivao mladoj reprezentaciji, ne može da bude u funkciji A selekcije. Ako imate mogućnost da igrate za mladu, a ne igrate, mislim da na taj način ne poštujete Srbiju", kazao je Krstajić.

Matija Nastasić, poput Luke Milivojevića, nije pozvan, a selektor je naveo da je "sam rekao da neće da igra dok je on selektor".

Kada je reč o Mijatu Gaćinoviću, Krstajić je naveo da sa njim "nema nikakvih problema.

Ponovio je da Vladimira Stojkovića nije zvao jer to "nije golman za klupu".

"Suvišno je komentarisati njegove ljudske i fudbalske kvalitete. On nije golman koji će sedeti na klupi. On mora da brani od početka, a ne sa 37 godina da sedi na klupi. Dmitrović je u ovom momentu broj jedan i to je tako", rekao je Krstajić.

Miroslav Bogosavac je pozvan zato što je Milan Rodić povredjen, a jer je mladi reprezentativac i to je rezonski, a Krstjaić je naveo da se razmišlja i o drugim igračima iz Super lige Srbije.

Nemanja Miletić iz Partizana, po rečima Krstajića, igra standardno i dobro i pokriva dve pozicije, a da Nikole Maksimovića iz Napolija nema jer je povređen.

Darko Lazović iz Djenove je pozvan jer ima "kontinuitet i kvalitet".

Upitan zašto nije pozvan napadač Zvezde Milan Pavkov, Krstajić je rekao: "Mitrović, Jović i Prijović - to sve govori. Pavkov ima kvalitet da igra za Zvezdu, ali celu utakmicu".

Takođe, naveo je da će Milan Gajić biti pozvan kada bude imao kontinuitet.

"Gajić ne igra, treba mu kontinuitet. On će sigurno biti reprezentativac u budućnosti. Ne mogu da ga zovem posle dve godine neigranja, a posle jedne utakmice", dodao je selektor.

Nije želeo, kako je rekao, da posebno govori o vanserijskoj igri Dušana Tadića za Ajaks protiv Reala, i da samo treba da "ostane na ovom nivou i to je to".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tomblibui
Saturday, 09.03.2019
08:45

Krstajiću zamenjen je selektor koji je bolji od tebe upravo zbog takvih stvari koje ti sada radiš. I ne samo to nego još pomnožiš sa puta 2. Takvih kao ti imamo na tone ali kvalitetnih igrača vrlo malo. Sad se ti igraš reprezentacije i sprovodiš nekakvu samovolju kao da je to tvoja svojina. Daj ostavku ako stvarno misliš dobro Srbiji. Ti igrači koji kažeš neće da igraju, ne dolaze zbog tebe i tvojih laži koje serviraš medijima, a ne zato što ne vole svoju reprezentaciju. Upravo su oni ono najbolje što mi imamo i dokle god podležeš svojoj sujeti ne činiš dobro reprezentaciji.

avatar
Igornopolis
Friday, 08.03.2019
22:51

Grujic je igrac u usponu i prava zamena za tatu Matica. Mora da se s njim razgovara i mora decko da bude deo tima. Ja sve po ovim izjavama igraca i selektora vidim da fss nema ama bas nikakve kontakte s igracima izmedju reprezentativnih obaveza. Katastrofa. Gajic da nije odigrao nijednu tekmu, opet je za Rukavinu klasa. Svaka cast Toniju za uradjeno, trud i znoj ali decko je vec mator i sam ne zeli da bude ovde. Suludo.

avatar
UrosCH
Friday, 08.03.2019
21:23

Kakvi smo mi Srbi nama nikada niko nevalja i niko nam nece valjati...nijedan selektor nam nije valjao nijedan predsednik nam nije valjao... pustite coveka da radi, a ovi sto odbijaju da igraju ne odbijaju selektora nego odbijaju majku SRBIJU...njihovo je da igraju do zadnjeg atoma snage dok im misic ne pukne, a ne da komentarisu selektorove odluke...zato se i nazivaju fudbalerima, a ne funkcionerima!!! Boli njih sve za svoju zemlju! Samo na recima se dokazuju da su Srbi, a na delu... da im je stalo do do Srbije cutali bi i igrali punim srcem bez obzira ko ih vodi i bez obzira koliko minuta dobijali... sram da vas bude kada imate obraza da odbijate svoju zemlju i da nepostujete onoga ko je odredjen da je vodi!!! Taj isti Krstajic nije nikada odbio ni jednom da se odazove kad je poziv dobijao! Nikada se nije bavio time ko nas vodi i zasto...nego je davao i zadnji atom snage za svoju zemlju i za svoj grb!!! I sada to treba da zaboravimo jer jedan Luka Milivojevic i jedan Matija Nadtasic izigravaju lea mesija i midle da je njihovo misljenje bitno...BITNA JE SAMO MAJKA SRBIJA!!! A dezerterima netreba ni davati pasuse u tekstovima... takvi nam ni netrebaju niti ce nsm ikada i trebati!

avatar
George
Saturday, 09.03.2019
04:53

Bitno je da je on veliki Srbin i da voli majku Srbiju, a to što kao ni ti o fudbalu pojma nema, to nije bitno. Taj Luka Milivojević je za sve vas nepismene jedan majstor fudbala i velika ljudina, takođe i Nemanja Matić, ljudine koje ne žele da učestvuju u raznim mafijaškim kombinacijama FSS-a. Ovoj reprezentaciji sa onim prepotentnim Bugarinom kapitenom želim sve najgore.

avatar
Čerek B.
Saturday, 09.03.2019
09:12

Druže nisi u pravu, zamisli da radiš u firmi svog ćaleta a prave te budalom i nesposobnim a u stvari si medju boljim radnicima. Daju ti samo da kopiraš a kvalitet si za vodju projekta. Da li bi otišao gde te cene ili bi bio kopir master? Krstajić je napravio par dobrih poteza sa mladim igračima ali i par necerovatno loših koji će nas na kraju koštati ne odlaska na prvenstvo. Zapamtite moje reči

avatar
neme
Friday, 08.03.2019
21:18

Grujic Maksa Gudelj ovaj onaj to su sve obicni osrednji igraci neko je izguran nekog su provalili nekog ne neko je batalio.Od novozelandana svi su ispade izmisljeni igraci u najboljem slucaju neki frankfurt izrael .LS igrac ni u najavi vrhunski ne postoji -smesno.

avatar
Nikola Spasic
Friday, 08.03.2019
19:50

ajd nemoj da preterujemo sad..te ovaj te onaj pa ne moze bio selektor da pozove 40 igraca..uvek ce biti pitanja sto nije ovog sto nije onog zvao..budimo realni ovo je trenutno nesto najbolje sto imamo i mozemo da pruzimo u igrackom smislu

avatar
Gogi-11
Saturday, 09.03.2019
13:24

Ne moze 40 ali treba da zove naj spremnije koje je nebuloze napricao kao pavkov ne igra pa ga zato nije zvao ok mozda trenutno nema mesta ali ne igraju ni zivkovic ni radonjic ali nema veze oni mogu, zasto ko im je menadzer? Grujic ne mize zato sto je odbio mladu ja mislim da je decko prevazisao madu rep i to ne sme da bude argumen za ne pozivanje jer samo igranje za mladu ne znaci i siguran poziv u A bez obzira na rezultat...dokaz za to su mnogi koji su osvojili i evropsko i svetsko sa mladom rep.... ipak mislim da je i on spisak saznao sat dva pre objavljivanja da malo bolje uvezba čitanje pred novinarima....

avatar
Nikola Spasic
Monday, 11.03.2019
16:52

da gogi ali menadzeri su ti koji kroje kapu i uzimaju stvari u svoje ruke..nasa bolna rana uvek je bila pri svakom okupljanju da su pozivani igraci koji u svojim klubovima uopste i nemaju zapazene uloge i tako stalno...

avatar
Vicariuosly
Friday, 08.03.2019
19:15

Nek' nam je Bog u pomoć.

avatar
Mirjevac
Friday, 08.03.2019
16:25

Krstajicu i ti ako mislis dobro sbiji drazavi i srpskoj reprezentaciji, treabaao si da podneses neopozivu ostavku posle ruusijje! Ali pare i fotelja su cudu gde ljudi za to cak i karakter i mentalitet gaze! Zato ja ti predlazem da podneses sad neopozivu ostavku ako dobro mislis fudbalu u srbiji uopste!

avatar
Mika Delimicno Celav Maric
Friday, 08.03.2019
16:37

prenecu mu ja to ne brini nista

avatar
saka7903
Friday, 08.03.2019
14:52

Kolko vidim uskoro ćeš imati funkciju "BIVŠI SELEKTOR"

avatar
Čika Marko
Friday, 08.03.2019
18:44

...i da priča okolo kako mu nisu dali da radi svoj posao.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 08.03.2019
14:33

Ja tek sad vidim da je ovaj pozvao Jovicica, a ne Jovancica...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 08.03.2019
14:24

Stojkovic ima 35 godina, a Grujic je neposredno pre Rusije igrao u malom Kardifu. Zasto ne zoves Gudelja? Zasto bar ne pokusas sa Gajicem, gde ti je Jovanovic?! Zoves Bogosavca iako nam treba za mladu, a sigurno nece igrati za seniore, zbog cega nikad nisi pozvao Momcilovica kada vec zoves i drugog levog beka? Kada ce oprostajna za Ivanovica, zasto o tome cutis? I kada ce opet doci vreme za Djuricica? Ne igraju na istoj poziciji, ali, zbog cega Radonjic, zar je on bio toliko potreban? Potrebniji nam/ti je i sam taj Grujic nego ovaj 1000% ako cemo tako da gledamo.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Friday, 08.03.2019
17:05

Mislim na golmana Jovanovica, naravno.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Saturday, 09.03.2019
19:01
avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 09.03.2019
11:32

Sklonise Jovanovica da bi Toncev mali iz Radnika se gurao za bolje sutra :)

avatar
⭐♦ povratka kralja
Friday, 08.03.2019
17:53

Ko je Momcilovic ?

avatar
noxovac993
Friday, 08.03.2019
14:21

potpuno je u pravu za grujica.

avatar
NikkiCFC
Friday, 08.03.2019
16:43

Matic povredjen, Luke nema pa eto mozemo da priustimo da izgubimo i treceg najboljeg igraca na toj poziciji? Nema ni nasa dva najbolja stopera Maksimovica i Nastasica. Sramota!

avatar
Mia San Mia
Friday, 08.03.2019
18:25

Po cemu je u pravu? Kada je bio mladji i neiskusniji tada je bio spreman za SP, a sada kada je bolji i iskusniji onda je za mladu reprezentaciju, a ne za kvalifikacije?! Ne kazem da je trebao uopste da ga zove, ali on je taj koji mu je dao vrednost...