Hrvatski mediji: ''Policijski lov na BB Bojse i 'zloglasne' Delije u Atini!''

Autor: Darko Mitrović
sreda 04.11.2015.
13:09
Izvor: Sportske.net

Hrvatski mediji pomno prate dešavanja u Grčkoj, uoči večerašnjeg susreta Olimpijakosa i zagrebačkog Dinama u Pireju.

BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis
BETA/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Povezane vesti

Kako smo i juče izveštavali, već je bilo manjih incidenata između pristalica dva tima na ulicama Atine, a privedena je i grupa navijača Crvene zvezde koja je nameravala da pruži podršku ''bratskoj'' navijačkoj grupi atinskih crveno-belih.

Tokom noći između utorka i srede, grčka policija je odlučno reagovala kako bi sprečila nove sukobe između navijača Olimpijakosa i Crvene zvezde sa jedne, i Dinama i Panatinaikosa, sa druge strane.

S tim u vezi, zagrebački ''Jutarnji list'' danas na svom portalu prenosi kako je uhapšeno pedesetak pristalica zagrebačkog Dinama, da im je oduzeta i pirotehnika, a kod nekih od njih je pronađena i droga.

Procene su da je stotinak BB Bojsa doputovalo u Atinu, a da navijača Crvene zvezde ima dvostruko više, s tim da pomenuti izvor navodi da je oko 500 navijača Olimpijakosa i Zvezde vraćeno iz Atine u Pirej, kako bi se sprečile nove dogovorene tuče na ulicama Atine, ali i po stanovima u glavnom gradu Grčke.

''Navijači Panatinaikosa poznati pod imenom 'Gate 13' ugostili su stotinjak 'BB Bojsa', dok je navijačka skupina Olympiakosa primila prijatelje iz Srbije, zloglasne Delije kojih je u Atinu uoči utakmice iz Srbije i BiH stiglo barem dvostruko više od BBB-a (procenjuje se od 200 do 300)'', piše ''Jutarnji list'' i dodaje da je u toku ''akcija 'postupanja' prema Delijama i navijačima Olympiakosa, od kojih je značajan broj i na zloglasnim crnim listama, te svakako ne bi mogli da uđu na stadion'', zaključuje se u tekstu.






Ne propustite