Mesute, je l' to hoćeš da pobegneš?

Autor: Aleksandar Obrenović
ponedeljak 13.10.2014.
10:22
Izvor: Sportske.net

Reprezentativcu Nemačke i fudbaleru Arsenala, Mesutu Ozilu, ne ide baš najbolje u Londonu, a pojedini engleski mediji su ubeđeni da on želi da napusti klub već u januaru.

Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Beta/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Povezane vesti

Ne ide reprezentativcu Nemačke u Arsenalu, to je definitivno kada je reč o početku ove sezone. Da li je reč o umoru nakon Svetskog prvenstva u Brazilu na kome je bio standardan u reprezentaciji, ili je nešto drugo u pitanju (recimo pozicija na kojoj igra), teško da ćemo saznati. Takođe, moramo dodati da igra pod velikim pritiskom zbog same činjenice da je plaćen 50 miliona evra.

Neke brojke nam govore da Arsenal igra bolje bez Ozila, recimo, procentualno ima više pobeda bez njega u timu nego sa njim.

Da stvari budu gore po njega, nakon pregleda koji su obavljeni u Minhenu za njega je određena pauza od 10 do 12 nedelja.

Navijači Arsenala nisu zadovoljni njegovim igrama, verovatno ni sam Arsen Venger, a strpljenja sa pojačanjem vrednim (ili možda ne?) 50 miliona polako nestaje. Još ako uzmemo u obzir ovu povredu, sigurno je da je barem jednom Mesut poželeo da ode iz kluba kome ne cvetaju ruže na samom početku prvenstva.

Pojedini mediji u engleskoj poput "Dejli Mejla" ili "Metroa" su ubeđeni da će on u januaru napustiti klub, a da je Bajern već ušao u pregovore pokušavajući tako da iskoristi stanje u kome se nalazi fudbaler Arsenala.

Novinar "Dejli Mejla", Rob Šeperd, piše da je Bajern spreman da plati 30 miliona funti, odnosno oko 36-37 miliona evra.

Drugi, pak, veruju da Arsenal na čelu sa Arsenom Vengerom neće pustiti ovog fudbalera u januaru i da će sačekati letnji prelazni rok pošto će stvari biti dosta jasnije u tom trenutku.

Mnogi koji prate Arsenal smatraju da će pojedini fudbaleri dobiti više šanse njegovim odlaskom koju su odavno zaslužili (poput Čembrlena), i da im neće teško pasti njegov odlasak ukoliko se desi do kraja ove sezone.

Sigurno, na Arsenu je da odluči, videćemo kako će reagovati francuski stručnjak. Kako biste vi reagovali u ovoj situaciji?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke