Snovi se obrušili o Stenu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 07.06.2015.
18:25
Izvor: Sportske.net

Treći put u karijeri titula na Rolan Garosu izmakla je iz ruku Novaka Đokovića pošto ga je nakon Rafaela Nadala u borbi za trofej savladao i Švajcarac Stanislas Vavrinka.

Beta/AP Photo/Michel Euler
Beta/AP Photo/Michel Euler

Povezane vesti

Srpski teniser Novak Đoković nastaviće da sanja titulu na Rolan Garosu pošto je ga je u trećem finalu koje je igrao na Otvorenom prvenstvu Francuske savladao Stanislas Vavrinka rezultatom 3:1 (4:6, 6:4, 6:3, 6:4).

Počelo je onako kako smo i očekivali, agresivno i borbeno sa obe strane, uz duge poene, pa smo tako već u prvom gemu videli poen sa čak 39 razmenjenih udaraca. I jedan i drugi su uspevali da u uvodnom delu meča osvajaju gemove na svoj servis, sve do sedmog gema, koji je bio ključan u prvom setu.

Stanislas Vavrinka je imao servis, ali je Nole sjajno reternirao, forhend je proradio, a kod Švajcarca se videla i nesigurnost koja je za posledicu imala i duplu servis grešku, pa je brejk bio neminovan.

Novak je tada poveo sa 4-3, u narednom gemu potvrdio ovaj brejk, da bi Vavrinka vratio nadu, smanjivši na 5-4. Ipak, Nole zatim stiže do dve set lopte, koje je prokockao, Vavrinka je od 40-15 stigao do 40-40, ali više od toga nije mogao. Đoković je bio maksimalno koncentrisan, odlično je servirao i stavio tačku na prvi set - 6:4.

Drugi set je u svom najvećem delu bio sličan prvom. Igralo se gem za gem, i Novak i Vavrinka su vrebali priliku za brejk, ali ovoga puta je to uspelo Švajcarcu.

I to onda kada Novak više nije imao priliku za popravni, pri rezultatu 5-4 za Vavrinku. Đoković je napravio nekoliko grešaka koje su ga koštale gubitka seta, a njegov slomljeni reket najbolje ilustruje koliko je srpski teniser bio besan na sebe u tim trenucima - 6:4 u drugom setu za Vavrinku kao najava velikog preokreta.

Nošen brejkom koji je napravio u odsudnom trenutku drugog seta Stanislas Vavrinka je nastavio sa sjajnom igrom na početku trećeg seta. Već u drugom gemu naterao je Novaka Đokovića da spasava tri brejk lopte, ali je nedugo zatim oduzeo servis najboljem na svetu.

Mogao je Đoković da vrati brejk već u sledećem gemu ali kada u tome nije uspeo Švajcarac je dovršio posao i preokrenuo rezultat.

Četvrti set je bio priča za sebe. Posle vođstva od 3:0 činilo se da se Novak Đoković vraća u meč ali je onda usledila serija Stana Vavrinke od četiri dobijena gema i prava drama u završnici.

U sedmom gemu Đoković spasava dve brejk lopte, u narednom tri uspeva da odbrani Vavrinka, ali nakon toga Švacarac više nije dao šanse Novaku. Brejkom u devetom gemu Vavrinka je sebi obezbedio servis za meč.

Posle tri sata i 9 minuta igre Novak Đoković uspeva da odbrani prvu meč loptu, zatim ne koristi brejk loptu koja mu se ukazala, nakon čega Stanislas Vavrinka stavlja tačku na finale i osvaja titulu na Rolan Garosu!



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

78 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Komreolne
Sunday, 07.06.2015
22:37

Ovde postoji jedan od dve mogucnosti koja je uzrokovala ovah krah.Novak je bio briljantan sve do 3seta sa Murray-om.Nesto se desilo.Nisu bile bas neke nesnosne vrucine, nije bilo neke epidemije gripa sem sto je Serena bila bolesna.Nije bas Novak ni mentalno nestabilan da prsne u trenutku al ajde da uzmemo prvu mogucnost vezanu za umor,zdravlje,psihu naseg tenisera.Druga, u koju sam prosto uveren je da je stao da igra.Jednostavno iz nekog razloga nije vise hteo da igra onako kako on zna i kako dolikuje jednom vrhunskom ili malo manje vrhunskom teniseru.Licio je na tenisera koji je u grupi od 300-500 mesta.Murray je igrao lose rokao po autu i mrezi a Nole je bio jos gori, posle je sve to nastavio sa Wawrinkom

avatar
Grobari1970
Monday, 08.06.2015
12:10

Druze ,moras da razumes da novak igra gotovo svaki turnir i uvek osvaja ili stize do kraja turnira.U ovoj godini je sve osvojio sto znaci da je igrao previse meceva sa mnogo teskim protivnicima.Ovi protivnici sto su mu bili na RG bili su mnogo teski jer su skoro svi bili nosioci.Jednostavno novak je bio maksimalno iscedjen.On jeste dobio mareja i to poveo sa 2-0 na pocetku,ali on nije igrao dobro.Marej je vise gresio.Fakticki novak nije imao snage za finale a jos protiv onakvog Wawrinke nije imalo sanse.U njegovim udarcima nije bilo jacine ,sve neka defanzifa i mucenje,a i jos ogroman pritisak javnosti da osvoji 4 GS koji mu jos fali i sve je to uticalo da izgubi a najvise fizicka sprema.Previse je igrao i istrosio se i fizicki i emotivno.

avatar
Kupujem Prodajem Podgorica
Sunday, 07.06.2015
21:06

Hahah od prvog dana Garosa nisam ostavio komentar,a samo sam citao Novak nece izgubiti set do finala ,Novak novi kralj sljake,Novak osvaja 4 gs u godini,Wawrinku gazi 3-0,Novak za 2 godine prestize Rogera po Gs titulama,sve vam se vratilo i to u kamatama,prvo u finalu Gs nikad ne potcjenjuj ni jednog igraca,Federer je na vrhuncu karijere gubio od Del Potra mucio se s Rodikom , jel sad vidite da nije bitno ko vam je protivnik u finalu Gs turnira Nema Rogera nema Rafe uzme ga Stan,drugo nazivate Rogera plackom pa logicno je da svaki covjek koji izgubi finale Gs ako je covjek da place,ev place i Novak,ne postujete nikog,onda nemojte ocekivati da neutralni Novaka vole,jel vam sad jasno kako je tesko osvojiti Gs ,kako su veliki ovih 17 Rogera ,14 Nadala i Samprasa ,8 Novaka,Novak ce osvojiti Garos prije ili kasnije i da ga ne osvoji nije kraj svijeta vec je medju 10 najboljih ikad ,Novaku sve najbolje stvarno mi ga je zao al Wawrinka je odigrao nestvarno cijel turnir ,a vama poruka postujte svoje i postujte tudje ,pa se niko nece smijati kad Nole izgubi .

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 07.06.2015
21:42

Svaka cast, brate. Napisao si sve kako i ja mislim.

avatar
Sunday, 07.06.2015
21:56

Bravo majstore, lepo si rekao. Ja to mricam ceo turnir.

avatar
miki
Sunday, 07.06.2015
21:03

A vi SRBI nasi sto ste navijali protiv Djokovica, svaka cast... E zbog takvih kao vi, nasa drzava i jeste takva kakva je...!!! Ni ne zasluzujemo da imamo ovakvog tenisera i velicinu...!!!! Svi za svoje, samo mi protiv naseg...

avatar
Sunday, 07.06.2015
22:39

pa gde pise da mora da navija za Djokovica? svako navija za koga hoce i ti druze xD

avatar
Skaut1
Monday, 08.06.2015
10:11

Naravno da ne mora, ne mora da se bude normalan, može i nenormalan. Mora samo da se umre, nažalost.

avatar
Krešo Arsenal
Sunday, 07.06.2015
23:17

nole je IGRAČINA.,ja sam hrvat i poštujem ga i navijam svim srcem ( ne radi mame ) nego jer je odlican covjek.,trebate biti ponosni, a ne ga pljuvat.,bas mi ga je bilo zao, navijao sam ali....

avatar
majki
Sunday, 07.06.2015
20:52

Jeste izgubio ali Nole ima jos 4-5 godina dobrog tenisa. Osvojice RG kad tad... samo napred care!!!

avatar
Моца Јовић
Sunday, 07.06.2015
19:47

Mnogo sam psovao Novaka danas i mislim da nikad necu shvatiti kako je uspeo da odigra ovako lose. Ne mogu da ga pravdam, ali meni deluje kao da nije smeo da pobedi. Nikad nije dao onakvu izjavu posle meca, kako trofeji nisu najbitniji. Neiznudjene greske ne mogu da mu zamerim, jedino mu zameram sto ih je pravio u kljucnim trenucima. One kratke lopte sto je ceo mec slao Vavrinki prosto ne mogu da razumem, to je meni apsolutno neshvatljivo. Igrao sam 2 puta tenis i ja znam da posaljem lopte dublje od onoga. On je omogucio Vavrinki da igra onako, prosto mu je namestao lake udarce, mnogo je lose udarao, nije napadao, servis ocajan i potpuno zasluzen poraz. Ne verujem u to ali meni je deolovalo kao da igraju namesten mec jer onako lose kao Novak danas ne bi odigrala ni neka solidna teniserka. Nadam se da ce da osvoji Sinsinati, Vimbldon, US open i sledece sezone Rolan Garos. Uvek cu da navijam za njega bez obzira na sve ali ovo danas je bilo tragicno.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:11

Važno je da ti bolje znaš kako je trebao Nole da odigra danas, čak i bolje od Bekera i Vajde.

avatar
Boris Nedeljkovic
Sunday, 07.06.2015
19:13

gospodine obradovicu zasto ste pobegli s gostovanja na tv-u???!

avatar
Mesi G.O.A.T.
Sunday, 07.06.2015
19:10

Kukavička igra zasluženo Sten pobjedio.Mnogo hrabriji,odlučniji jednostavno ga je razbio.Mislim da Novak više nikad neće imati priliku da osvoji Roland Garos i tako da uđe u besmrtne.Previše je mentaln slab i jednostavno nije on za velike mečeve zato nikada neće biti bolji od Nadala i Federera.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
19:42

Kakva sramota od komentara, nema vece sramote od ovog sto ti pises!

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Monday, 08.06.2015
11:31

A i dalje nastavlja sa tim...

avatar
Slaven CFC
Sunday, 07.06.2015
23:27

izlupeto se covjek u jednom komentaru koliko neko ne bi uspio za cijeli zivot...

avatar
Amar Zo
Sunday, 07.06.2015
21:24

E vala si u pravu , sramota

avatar
miki
Sunday, 07.06.2015
20:57

Ma ti znas..!!!

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Sunday, 07.06.2015
18:57

Svaka čast Vavrinki na pobedi, bez da omalovazavam njegov uspeh ipak je Novak bio daleko daleko od svog nivoa. Tačno se vidi da nije imao snage posle prvog seta.

avatar
XL
Sunday, 14.06.2015
18:15

Pa fizička sprema je osnova današnjeg tenisa.

avatar
Sunday, 07.06.2015
18:51

Nema veze Majstore, uzeces ga kad tad sigurno. Cestitke i Vavrenki bio je zaisa dobar. Nole je idalj eprvi an svetu to je bitno!

avatar
Savoa
Sunday, 07.06.2015
18:48

Nole, nema predaje sampione!!!! Nem nika, NIKAD!

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Sunday, 07.06.2015
18:47

vavrinka bio bolji i potpuno zasluzio trofej jer je igrao borbeno i hrabro...djokovic kaze da ima vaznijih stvari od trofeja a da je nekim slucajem osvojio trofej bilo bi da je to najvaznije

avatar
Sunday, 07.06.2015
18:41

pa dobro to se onako i ocekivalo,makar sam ja ocekivao da ce pobediti Vavrinka,nisam za dzabe velike pare ulozio na njega :D

avatar
Marko Djordjevic 035
Sunday, 07.06.2015
19:35

Isto kao sto si ulozio na Mareja u polufinalu ?

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
23:36

Nisam ni razmisljao o tome, a da voli da provocira, obozava:-D

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:14

Svaki put on ulaže neke pare, a verovatno ni nezna kako kladionica izgleda.

avatar
Jurgen Klopp BVB
Sunday, 07.06.2015
19:39

100 dinala kao i na Mareja.? nSladite se porazom našeg zemljaka, SRBENDE jedne!

avatar
Sukica9
Sunday, 07.06.2015
18:39

Koliko god voleo Noleta, Stanislas ga pocepao. Nole me je razocarao jer nije ostavio srce na teren. Nema veze, idemo dalje, ipak je on svetski broj 1! Napred No1e!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:16

BORIO SE NOLE, jednostavno danas nije bilo dovoljno

avatar
Brat Suarez#7
Sunday, 07.06.2015
18:39

Zaslužen trijumf Stena, brutalno je odigrao. 60 čak vinera naspram Novakovih 30... ako je već neko morao da osvoji a da nije Nole, onda mi je drago što je baš to bio ovaj veliki džentlmen. Što se Novaka tiče, glavu gore, uzećeš ovaj RG nekad ubeđem sam u to.. danas si izgubio od boljeg i to je to.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
18:38

Srce me boli zbog Djokovica, kakav ce to dan biti kad bude osvojio RG! Ne ako nego kad!

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:17

Meni je više krivo, zbog toga jer će možda psihološki pasti posle ovoga.

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
23:39

Ne znam da li ce pasti, nadam se da nece, ali ovo je za njega mozda cak i najveci udarac u karijeri. Ja se nadam da ce biti upravo suprotno i da ce ovo na njega veoma snazno delovati da ubuduce bude jos gladniji i istrajniji, a onda ce mozda biti motiva i za ostale turnire, o GS da i ne pricam:-D

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 07.06.2015
23:28

Ista situacija je bila prosle sezone pa je pokidao u nastavku sezone. Sad ce mu biti jos lakse,jer je pobjedio Nadala,tu ce imati manji pritisak. Ja sam ubjedjen da ga Djole uzima,mora da ga uzme

avatar
Coleman
Sunday, 07.06.2015
18:36

Nole nece da sanja jos dugo trofej, osvojice ga uskoro, ne treba zaboraviti da je juce igrao sa Marejom, Vavrinka je imao dan odmora

avatar
selonabar
Sunday, 07.06.2015
18:35

NIKAD SE NISAM OVAKO LOSE OSECAO POSLE BILO KOJE SPORTSKE UTAKMICE.UZAS!OVAJ VAVRINKA NIKAD VISE NECE ODIGRATI OVAKAV DUEL,SVE MU JE ISLO U TEREN

avatar
NIKE
Sunday, 07.06.2015
18:34

Sten vinerima jednostavno raznio Novakovu igru, po meni više nego zaslužena pobjeda Švicarca.

avatar
zeks
Sunday, 07.06.2015
18:33

Steta.Nije bio Nole danas na nivou,verovatno nedovoljan odmoran od polufinala.Vavrinka je bio odlican,napadao dosta i zasluzeno pobedio.

avatar
Sunday, 07.06.2015
18:33
avatar
markioni
Sunday, 07.06.2015
18:33

kolektivno samoubistvo u Srbiji

avatar
Sunday, 07.06.2015
18:32

Bravo Sten! Novak je svoje finale izgubio protim Mareja, sam si je zakomplikovao zivot, posle vodstva od 2- 0 u setovima. Nije bilo dovoljno vremena da se Nole oporavi.Mislim da je trenutno Wavrinka najveca enigma za Noleta.

avatar
Mića Đurđev
Sunday, 07.06.2015
18:31

Koliko živaca treba za ovo, neverovatno!!

avatar
O\'Sullivan147
Sunday, 07.06.2015
18:30
avatar
Juventino SS
Sunday, 07.06.2015
18:29

Kako ga neće rolan garos. Isto kao Juventus i LŠ. Baš mi žao.

avatar
Barça el honor
Sunday, 07.06.2015
18:28

Noletu se prosto ne da titula na RG...Cini mi se negde drugo da su igrali pobedio bi. Zasluzena pobeda vavrinke,igrao je perfektan tenis svaka cast. Idemo dalje Nole sta da se radi.

avatar
Amar Zo
Sunday, 07.06.2015
18:28

Nmg da verujem

avatar
JEBACE VAS M. TUMBAS
Sunday, 07.06.2015
23:40

Nista mi ne pricaj...

avatar
Marcos Alonso
Sunday, 07.06.2015
18:28

Au steta,ovo je bila najbolja prilika do sada...nZao mi je,ali osvojice Nole RG - bice prilike nUglavnom ponos Srbije

avatar
Marko Djordjevic 035
Sunday, 07.06.2015
18:27

Svaka cast Stenu. Moj drugi omiljeni teniser posle Novaka. Sto se njega tice, neshvaljivo losa igra, nista od njega nije zavisilo, Vavrinka je resavao svaki poen. Ne znam kako ce ovo uticati na Novaka.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 07.06.2015
22:19

Svaka čast za onaj komentar u vezi Trbica, dugo se nisam nasmejao tako

avatar
Alexander Stonsky
Sunday, 07.06.2015
18:26

Stan the Man !