Potresna životna priča hrvatske teniserke o kojoj danas bruji čitav svet!

Autor: Darko Mitrović
sreda 25.01.2017.
11:44
Izvor: Sportske.net, index.hr

Iako Australijan Open tek ulazi u samu završnicu, utisak je da je istinski pobednik već poznat, bez obzira šta će na kraju semafor da pokaže.

Beta/AP Photo/Andy Brownbill
Beta/AP Photo/Andy Brownbill

Povezane vesti

Aktuelni turnir u Melburnu pamtiće se i po senzacionalnoj eliminaciji Novaka Đokovića u drugom kolu, i po porazu Endija Mareja od Miše Zvereva, i po velikom povratku Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali čini se da će sve to zaseniti 35-godišnja hrvatska teniserka Mirjana Lučić Baroni.

Kako smo jutros izvestili, ona se plasirala u polufinale Australijan Opena pobedom nad Čehinjom Karolinom Pliškovom i u borbi za finale igraće protiv Serene Vilijams.

Ali, nisu senzacija ni njene godine, ni činjenica da je u polufinale stigla kao 79. na WTA listi, već se najjači utisak dobija kada se napravi osvrt na sve ono kroz šta je popularna ''Mikica'' prošla u životu i teniskoj karijeri svih ovih godina.

Ona je još kao tinejdžerka najavila ogromne mogućnosti, a to se posebno odnosi na Vimbldon davne 1999, kada je izborila plasman u svoje prvo, do danas i jedino, Gren Slem polufinale u karijeri.

Poredili su je tada sa slavnom Nemicom Štefi Graf i kada se očekivalo da zaista krene njenim stopama, usledio je pravi košmar.

Sve je počelo sukobom sa ocem i trenerom Marinkom, koji je vremenom kulminirao u toj meri da je od njega pobegla u Ameriku, a zagrebački ''Index'' podseća na njenu raniju izjavu da joj je ''Goran Ivanišević spasao život''.

"Treba imati sreće i pomoć 'odozgo', a ako to iko zaslužuje, onda je to ona", rekao je Ivanišević za Mirjanu.

Ali, potom su usledili i finansijski problemi, nije imala novca za takmičenje, a onda je zaočet gotovo nestvaran put kojim je Mirjana išla do današnjeg plasmana u polufinale Melburna.

Novinarima ''Independenta'' je otkrila da je posle pauze krenula bukvalno ispočetka, igrala turnire najnižeg ranga, na kojima je doživljavala ponižavajuće situacije.

''Bilo je neverovatno teško, nisam nikako igrala četiri-pet godina. Niko me više nije znao, igrala sam mečeve na zadnjim terenima, igrala sam mečeve i bez sudija!

Sećam se da sam jednom vodila 3:1 u trećem setu, a protivnica je rekla da je rezultat 1:1. I šta sam mogla?! Krenula sam opet od 1:1 i pomislila: Kako je moguće da se meni ovo događa",
otkriva Mirjana.

Doživljavala je i situacije da traži partnerku u dublu, a da joj pojedine teniserke uzvraćaju rečima kako ne znaju ni ko je ona.

Sve je to istrpela, nije odustajala, vredno je radila i malo po malo, ponovo se vratila na najvišu scenu. Ovo je njen recept:

"Snaga. To je ključ. Ponosna sam na ono što sam prošla u životu. Mnogi bi na mom mestu odustali, ali ja sam odlučila da se borim. Bila sam tvrdoglava, verovala u sebe kada niko nije i bila sam dovoljno jaka. Zbog toga sam danas ovde", poručila je Mirjana Lučić Baroni.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Draganovic
Wednesday, 25.01.2017
16:42

Lepa Baronice! Pokusaj i nemoguce! A mozda i nije nemoguce pobediti Serenu!

avatar
Volem Vosu
Wednesday, 25.01.2017
14:57

Nista potresno ne vidim. Motivisuce da, za sve da se nikad ne odusaje, ali potresno ne.

avatar
Krešimir K Lora
Wednesday, 25.01.2017
15:58

nacionalistama nema spasa..od mrznje se ne zivi

avatar
Merseysade Red
Thursday, 26.01.2017
11:32

Potresno je teska rijec naroda koji stalno kuka, misleci na narod sa balkana. Treba da se napise Volja za uspjehom je pobijedila sve nedace u njenom zivotu, kako je to jaka osoba, kako je to nacin da se boris sa nepravdama, a potresno je kada ljudi gube živote, kada su bolesni, kada su u kolicima... Potresno bi bilo da je ona batalila tenis ybog ovoga, a ovo je SUPER PRICA ZA SVAKOG COVJEKA da nauci nesto od nje.

avatar
brutalno iskren
Wednesday, 25.01.2017
23:18

Krešo, covjek je napisao realan komentar jer zaista nema nista potresno u tekstu. Citao sam dole tvoje komentare i vidim da si napisao kako ju je otac zlostavljao fizicki. To ako je istina, jeste potresno, ali u tekstu nije pomenuto, pa ne vidim otkud ti povod da prozivas nacionalizam u ovom komentaru. Inace, sto se Mirjane tice, drago mi je zbog njenog uspjeha i navijacu za nju protiv Serene.

avatar
O\'Sullivan147
Wednesday, 25.01.2017
13:09

Svaka cast,nadam se da mozes do kraja,to bi bila kruna svega sto si prosla u zivotu...

avatar
Krešimir K Lora
Wednesday, 25.01.2017
15:58

uvijek si bio gospodin

avatar
O\'Sullivan147
Thursday, 09.02.2017
21:51
avatar
chaki
Wednesday, 25.01.2017
12:55

Ja sam mislio bog zna sta se izdesavalo,gore su prošli neki drugi da ne navodim sad...

avatar
Wednesday, 25.01.2017
13:53

Upravo to, kazu potresna prica pomislis neka katastrofa, ono sem sukoba sa ocem, i tim posledicama, ostalo niej ni vredno pomena ko potresna prica. Neko mi rekao da ne zna ko sam. Vise uvreda z aego no tragedija.

avatar
Krešimir K Lora
Wednesday, 25.01.2017
15:59

ovdje nije napisano, nju je otac godinama fizički maltretirao ako je to normalno..