Hrvati u euforiji, ''Mikica'' čini čuda u Melburnu!

Autor: Beta Beta
sreda 25.01.2017.
09:20
Izvor: Beta

Pravu senzaciju napravila je 35-godišnja hrvatska teniserka u Melburnu! Noćas se plasirala u polufinale Melburna, može li da sruši i Serenu?

Beta/AP Photo/Kin Cheung
Beta/AP Photo/Kin Cheung

Povezane vesti

Hrvatska teniserka Mirjana Lučić-Baroni i Amerikanka Serena Vilijams plasirale su se danas u polufinale Otvorenog prvenstva Australije pošto su u četvrtfinalu pobedile Čehinju Karolinu Pliškovu, odnosno Britanku Džoanu Kontu.

Lučić-Baroni je pobedila Pliškovu sa 6:4, 3:6, 6:4 i tako stigla do svog prvog Gren Slem polufinala posle Vimbldona 1999. godine.

"Ne mogu da verujem, ovo je ludo... Ne mogu da verujem da sam u polufinalu. Malo sam u šoku sada", rekla je 79. teniserka sveta nakon meča.

Lučić-Baroni je sa samo 17 godina igrala polufinale Vimbldona, ali nakon toga nije uspela da ponovi taj uspeh, pa je kraj meča sa Pliškovom dočekala u suzama.

"Nisam mogla ni da sanjam da ću ponovo biti ovde", rekla je ona.

Hrvatica će se za finale Australijan opena boriti protiv Serene Vilijams, koja je jutros slavila protiv Džoane Konte u dva seta - 6:2, 6:3. Druga teniserka sveta je od početka meča kontrolisala igru i do pobede je stigla za samo 75 minuta.

Vilijams je tako nastavila put ka svojoj 23. grend slem tituli što bi bio rekord u Open eri.

Drugi polufinalni par čine Amerikanke Koko Vandervege i, starija od sestara, Venus Vilijams.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke