Nole: ''Nije iznenađenje, Kazahstanci pobedili i Federera i Vavrinku!''

Autor: Beta Beta
subota 05.03.2016.
19:14
Izvor: Beta

Srpski teniseri Novak Đoković i Nenad Zimonjić složni su u oceni da su Kazahstanci zasluženo pobedili u dubl meču prvog kola Svetske grupe Dejvis kupa.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/EV

Povezane vesti

Teniska reprezentacija Kazahstana povela je sa 2:1 protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas u Beogradu u dubl meču Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubjev pobedili Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića u tri seta, 6:3, 7:6 i 7:5.

"Njihov kvalitet je bio izvanredan danas. Bili su bolji u presudnim trenucima... Mi smo se trudili, borili, mislim da smo mogli bolje da odigramo. Drugi i treći set su bili neizvesni, velika borba je vođena, ali ovo je njihova zaslužena pobeda. Oni su pobedili i Federera i Vavrinku u Švajcarskoj, tako da ovo nije iznenađenje", rekao je Đoković novinarima posle meča u dvorani "Aleksandar Nikolić" i dodao da u poslednje dve godine nije odigrao mnogo dubl mečeva.

"Normalno je da smo po završetku meča razočarani i tu nema dileme. Nije ni prvi ni poslednji put da gubimo. Osvojili smo ovo takmičenje 2010. godine kada smo i u polufinalu i finalu gubili posle drugog dana. Znamo šta nam je raditi, znamo kako da se pripremimo za treći dan. Imamo razloga da verujemo u obe pobede, jer smo favoriti i Viktor i ja", rekao je Đoković.

U jučerašnjim mečevima u dvorani "Aleksandar Nikolić" Đoković je pobedio Nedovjesova sa 3:0, da bi istim rezultatom Mihail Kukuškin bio bolji od Viktora Troickog. Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji.

Troicki je posle poraza od Kukuškina imao dosta zamerki na podlogu u dvorani. On je rekao da je prespora, s čim se složio i Đoković.

"Uslovi su fizički vrlo zahtevni... U smislu da morate jedan polukorak više da načinite nego na drugim podlogama na ATP turu. No, kako je nama, tako je i njima. Imali smo vremena da treniramo, da se prilagodimo. Ja sam se u principu osećao dobro na terenu, a sutra nekoliko stvari još bolje da uradim...", rekao je Đoković.

Najiskusniji srpski teniser Nenad Zimonjić
se složio sa Đokovićem i dodao da on u današnjem meču nije bio na svom prepoznatljivom nivou.

"Bio je ovo čvrst meč, ali ja nisam bio na nekom prepoznatljivom nivou, verovatno i zbog povrede i neigranja ove sezone. Nedovjesov i Golubjev su odlični zajedno, imali su prilike dosta da vežbaju u prethodnom periodu. Drugi i treći set je presudila jedna ili dve lopte. Ipak, kada je rezultat 3:0, to je apsolutno zasluženo", rekao je Zimonjić.

On je dodao da je podrška navijača danas bila mnogo bolja nego juče i izrazi nadu da će sutra biti još bolja.

Zanimljiva situacija se dogodila pred kraj konferencije, kada se Zimonjić ispred cele ekipe posebno zahvalio Đokoviću što nastupa za Srbiju i pored "zgusnutog rasporeda" na ATP turu i nedavnog oporavka od infekcije oka.

Najbolji teniser sveta mu se zahvalio na lepim rečima i dodao "dugujem ti minimum jedan zagralj... prijateljski".

"Neša (Nenad Zimonjić) je ovde uvek sa nama iako ima najviše nastupa za našu reprezentaciju. On je svih ovih godina bio tu, bio povređen ili ne. Spreman je uvek da se posveti reprezentaciji. Hvala ti što si ovde uz nas", rekao je Đoković. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
partizan igokea zg
Sunday, 06.03.2016
15:02

Jedino da dozvole Noletu da odigra 3 singl meca. U suprotnom, ni Kazahstance ne mozemo pobediti. Ovi nasi kao da u zivotu nisu videli reket (naravno, osim Noleta).