Na pomolu senzacija, Kazahstanci dobili i dubl!

Autor: Beta Beta
subota 05.03.2016.
18:42
Izvor: Beta

Naš nacionalni tim u neočekivanim problemima protiv Kazahtanaca, kojima treba još samo jedan trijumf u nedelju da naprave senzaciju u bivšem ''Pioniru''!

Teniski savez Srbije/Srđan Stevanović
Teniski savez Srbije/Srđan Stevanović

Povezane vesti

Teniska reprezentacija Kazahstana povela je sa 2:1 protiv Srbije u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa, pošto su danas u Beogradu u dubl meču Aleksandr Nedovjesov i Andrej Golubjev pobedili Novaka Đokovića i Nenada Zimonjića u tri seta, 6:3, 7:6 i 7:5.

U jučerašnjim mečevima u dvorani "Aleksandar Nikolić" Đoković je pobedio Nedovjesova sa 3:0, da bi istim rezultatom Mihail Kukuškin bio bolji od Viktora Troickog.

Sutra su na programu uzvratni mečevi u pojedinačnoj konkurenciji. Djoković će od 13.00 u dvorani "Aleksandar Nikolić" igrati protiv Kukuškina, a po završetku tog meča na teren će izaći Troicki i Nedovjesov.

Današnji dubl meč dobro je počeo po Srbiju, pošto su Zimonjić i Djoković u petom gemu, na servis Nedovjesova došli do brejka, te poveli sa 3:2.

Ipak, Srbija na Đokovićev servis nije uspela da osigura brejk, pa je Kazahstan izjednačio. Usledio je pad u igri Đokovića i Zimonjića, što gosti koriste i serijom od četiri uzastopna gema, uz podršku oko 100 svojih navijača, dolaze do prednosi od 1:0 u setovima.

Kazahstan je i na početku drugog seta na servis Djokovića bio blizu da oduzme servis, ali gosti ipak nisu iskoristili tri brejk lopte. U nastavku seta svi teniseri su dobro servirali, pa nije bilo brejk lopti, te je taj period igre okončan u taj-brejku.

Odlučujući gem drugog seta priprao je Kazahstancima sa 7:3, iako je Srbija povela 2:0. Nedovjesov i Golubjev su veoma dobro, precizno i snažno servirali, dok su Đoković i Zimonjić imali mnogo problema prilikom vraćanja servisa, pa je tako Kazahstan posle 90 minuta igre vodio sa 2:0 u setovima.

Na višem nivou su Zimonjić i Đoković igrali u trećem setu. Do prve brejk lopte u tom periodu su došli u trećem gemu, ali nisu uspeli da je realizuju i povedu sa 2:1.

Kazahstanci su imali tri šanse da oduzmu servis u osmom gemu, ali su se srpski teniseri "izvukli" i produžili meč.

Publika je u završnici trećeg seta pružala veliku podršku, ali to nije pomoglo Đokoviću i Zimonjiću, koji su u 11. gemu takodje propustili jednu brejk loptu.

Golubjev i Nedovjesov su agresivno odigrali na servis Zimonjića u 12. gemu, što im se isplatilo, pa su posle dva sata i 29 minuta igre došli do trijumfa.

Teniseri Kazahstana su juče imali bučnu podršku svojih navijača, pa je Teniski savez Srbije kao odgovor na to organizovao bubnjare za domaće igrače, koji su tokom današnjeg dubl meča konstatno između poena podizali atmosferu u dvorani "Aleksandar Nikolić" u kojoj je bilo oko 4.000 gledalaca.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 05.03.2016
20:15

No sutra je novi dan i nova dva meča. Ako Vićo zaigra koliko toliko bolje trebalo bi da budu dve lake pobede za nas. NAPRED SRBIJO DO NOVE POBEDE!!!

avatar
Saturday, 05.03.2016
20:07

Razumem da Novak i Zimonjić hoće da igraju dubl u Riju ali naš najbolji dubl par su Zimonjić i Bozoljac. Ne sećam se da su Nole i Ziki bilo koga pobedili u dublu.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Monday, 07.03.2016
20:06

To uporno i ja tvrdim, nadam se da će ovako igrati, ili barem Toricki jer ima jak konstantan servis.

avatar
reddevils
Saturday, 05.03.2016
20:05

Jel su opet Beogradjani krivi ili ?

avatar
Saturday, 05.03.2016
20:04

Tako je to kad Viktor igra na nivou igrača sa renkingom iza 300-tog mesta., a nema nikog da mu kaže da nije obavezno da napadne drugi servis Kukuškina i lopta mu ode u aut već da proba da loptu vrati što dublje u teren i igra poen.

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Sunday, 06.03.2016
07:13

Tako je to kad se Nole trpa u dubl za Zimonjićem a ne zna da ga igra... Da je Bozoljac igrao sad bi mi vodili 2:1!

avatar
rivarinho
Saturday, 05.03.2016
20:02

ako izadje troicki sutra, dovidjenja dejvis kupe!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 05.03.2016
20:04

Razbiće Viki Nedovjesova..