Fantazi Rio 2016 - Hispanizacija

Autor: Boban Filipović
četvrtak 11.08.2016.
12:30
Izvor: Sportske.net

Fantaziramo i danas, okosnica tima biće Španci, od kojih očekujemo da se probude protiv Nigerije.

BETA/AP Photo/Michel Spingler
BETA/AP Photo/Michel Spingler

Povezane vesti

U današnjoj ponudi sajta fantasynova.rs imate šest igara, raspon učešća je od 50 do hiljadu dinara, svaka vam donosi priliku da osvojite vredne nagrade. Da biste do nagrada došli neophodno je da sasatavite dobar tim od igrača koji će večeras istrčati na parket u Riju.

Program počinje duelom domaćina turnira i Hrvatske, reprezentacija koje imaju po pobedu i poraz do sada, potom sledi okršaj ekipa koje su bez pobede - Španije i Nigerije, i konačno duel Litvanije i Argentine, dva tima koja nisu osetila gorčinu poraza.

Deluje da će biti dve neizvesne utakmice i jedan trening srednjeg intenziteta Španaca, teško je očekivati da šampion Afrike može da pruži obiljan otpor aktuelnom vladaru Evrope, ma koliko on bio ranjen posle dva tesna poraza na startu od 'na papiru' slabijih reprezentacija.

Idemo na "fantaziranje"...

fantazi nova

Na pleju moramo da ispoštujemo Mantasa Kalnietisa. Litnavac je pokidao u prva dva kola protiv Brazila i Nigerije, u sjajnom je ritmu, sakupio je neverovatna 52 indesksna poena, a uz to je i veoma povoljan (4.8).

Bek će biti Serhio Ljul, razlozi su njegova cena (5.4) i sposobnost da uništava autsajdere.

S krila redovno dolazi manji broj poena ako ne igraju Amerikanci koji imaju Durantulu i Pola Džordža na ovoj poziciji, pa ćemo ovog puta na 'trojku' baciti junaka pobede Brazila nad Španijom Markusa Markinjoša. Njegov potez iz prošle utakmice u kojoj je izrastao u heroja mu nije podigao cenu (3.4), ali sigurno jeste samopouzdanje.

Za četvrorku se 'troumimo' - Skola, Šarić ili Mirotić.

Kapiten Argentine je bio najisplativiji do sada od svih krilnih centara, ima preko 20 poena u proseku, a uz to je i najjeftiniji od sve trojice. Ipak, Litvanci igraju znatno čvršće u odbrani od Nigerijaca i Hrvata, tako da razmislite.

Mirotić ima sklonost da bude nezainteresovan protiv 'pacera', a Dario Šarić je nakon one pobedničke 'rampe' nad Gasolom u prvom kolu izrastao u heroja uprkos skormnom indesku, au sledećem meču protiv Argentine bio blizu tripl-dabl učinka. Kako je i cena momka iz Šibenika ispod proseka (5.8) prelomili smo u njegovu korist, bar kada je 'prva petorka' u pitanju.

Na peticu će Pau Gasol, tu nema dileme, očekujemo 20-ak fantazi bodova iako je ubedljivo najskuplji igrač u ponudi za danas (8.6) i iako će on sigurno imati znatno manju minutažu nego u prva dva kola.

Nabudžićemo reket i sa Jonasom Valančijunasom, najveća litvanska zvezda mora da proradi, deluje da Argentinci nemaju 'peticu' koja može s njim da se nosi, a zbog učinka koji je bio ispod očekivanja u prva dva kola mu je pala cena (7.0).

Od Serhija Rodrigeza očekujemo da bude dirigent rutinske pobede Španaca, poene iz asistencija i dvocifren indeks. Njegova cena je ispod proseka (5.2).

Na kraju moramo da se vratimo na Luisa Skolu. Skrolovanjem ponude svih igrača ne vidimo veću 'siguricu' od njega, on redovno koketira sa dabl-dablom, pa nema potrebe snebivati se i ne iskoristiti poklon što je i dalje jeftin (5.6) u odnosu na ono što donosi.

fantazi

Ako mislite da možete da napravite bolji tim, izvolite. Jedini uslov je da ste punletni. 

Ne propustite