Vojvođani: "Zasluženo!"

Autor: Beta Beta
nedelja 12.04.2015.
23:25
Izvor: Beta

Igrači novosadskog kluba su bili presrećni nakon utakmice, istakli su da je ovo podstrek za njihove dalje karijere.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Trener odbojakša Vojvodine Strahinja Kozić rekao je da je presrećan što je njegov tim osvojio Kup izazivača, kao i da je ponosan na ekipu koja je izdržala pritisak u Lisabonu.

"Presrećan sam. Večeras smo ispisali istoriju kako klupske, tako i srpske odbojke. Malo sam se pribojavao ovog meča protiv Benfike, kako zbog pritiska, tako i zbog dvorane, ali su momci sve to izdržali i zasluženo osvojili trofej", rekao je Kozić posle meča.

Vojvodina je večeras izgubila 3:2 od Benfike, ali je u prvom meču slavila 3:1, tako da je osvojila evropski trofej, prvi u svojoj istoriji.

Kapiten i najiskusniji prvotimac Novosađana Veljko Petković rekao je da je njegov tim imao pravi pristup na putu osvajanja evropskog trofeja.

"U ovom finalu se iskusnija ekipa pokazala neiskusno, naročito u drugoj utakmici... Kada je danas počeo meč, znao sam šta će da se desi. Mi smo ekipno rasli iz utakmice u utakmicu.

Bio nam je plan da doguramo što dalje i na kraju smo došli do samog kraja. Svakoj utakmici smo prilazili isto i to nas je dovelo do trofeja
", rekao je Petković.

Tehničar Igor Jovanović takodje je istakao dobar pristup.

"Najvažnije je da smo verovali u sebe i ostvarili smo taj san koji smo imali od početka, od kad smo počeli takmičenje u Evropi. Svaka čast momcima, upravi, stručnom štabu, niko nam nije stvarao pritisak.

Presrećan sam, ovo je velika stvar, pogotovo za ovako mlad tim kao što je Vojvodina. Ovo je veliki podstrek za naše dalje karijere"
, rekao je Igor Jovanović.

Korektor Dražen Luburić kazao je da je tim svakom evropskom utakmicom sticao iskustvo.

"Naša smirenost u zarvšnicama je posledica toga što smo odigrali 12 evropskih utakmica i u svakoj smo sticali iskustvo. Drago mi je da su svi na terenu to pokazali", rekao je Luburić.

Ne propustite