Istorija Vojvodine!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 12.04.2015.
19:05
Izvor: Sportske.net

Odbojkaši Vojvodine su osvojili dva seta koliko im je bilo potrebno da bi osvojili svoj prvi evropski trofej u istoriji. Portugalska Benfika je bila favorit u ovom dvomeču, ali je mladi tim Vojvodine sasvim zasluženo slavio.

cev.lu
cev.lu

Povezane vesti

Ova generacija Vojvodine sasvim zasluženo ulazi u istoriju srpske odbojke i OK Vojvodina pošto je osvojila dva seta koliko joj je bilo dovoljno da slavi drugi trofej ove sezone, prvi u istoriji svih novosadskih klubova u svim sportovima.

Na kraju je bilo 3:2 za Benfiku, po setovima 24:26, 21:25, 25:16, 25:23 i 15:10.

Mlada ekipa koja je najmlađa u Čelendž kupu (kao i u svim evropskim takmičenjima) slavila je u prva dva seta protiv portugalske Benfike koja je pred ovaj meč važila za favorita pošto nisu izgubili niti jedan meč u ovom takmičenju, pa izabranici Strahinje Kozića zahvaljujući neverovatnoj mentalnoj snazi slave prvi evro-trofej u istoriji Vojvodine.

Podsećanja radi, prvi meč Vojvodina je dobila sa 3:1.

Da nepomenemo da je Benfika na putu ka finalu eliminisala i beogradski Partizan.

Prvi set je Vojvodina bila u konstantnoj prednosti, ponovo su odbojkaši Vojvodine dobro servirali, ali su i domaći ovog puta bili konkurentni za razliku od prvog meča u Novom Sadu.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, da bi Vojvodina povela sa 23:20 i bila nadomak osvajanja prvog seta. Tada nastaje malo opuštanje, Benfika osvaja četiri uzastopna poena, imala je set loptu, ali nisu iskoristili prvu i jedinu koju su imali u ovom delu igre.

Katić je došao na servis, Stanković je blokom uspeo da donese i 25. poen Vojvodini, da bi pobednički poen u prvom setu doneo neko od igrača domaćih koji je dotakao mrežu za 26:24 u prvom setu za Vojvodinu.

Odličan je bio Luburić u ovom delu igre, postao je i zvanično najbolji poenter ovog takmičenja.

U drugom setu je krenulo još bolje, nagoveštavali su iz Vojvodine pred ovu utakmicu da je prvi set ključan u ovom duelu. Brzo je Voša povela sa 3:0, 8:4 na tehničkom tajm-autu, a tu prednost je održavala do samog kraja smirenom igrom.

Povreda srednjeg blokera Petrovića predstavljala je veliki problem za Vojvodinu pred nastavak, ali su se naši igrači odlično snašli i bez njega.

Pri rezultatu 21:18 sudija je napravio neverovatnu grešku kada je dosudio poen za Benfiku iako je udarila u Margarina i otišla u aut. Ipak, toliko puta smo govorili o prihološkoj stabilnosti ove mlade ekipe, što se i ovoga puta dokazalo, mladi odbojkaši Vojvodine nisu ispustili prednost do samog kraja pa su zasluženo slavili drugi trofej ove sezone, u ovom setu je bilo 25:21.

Ostalo je da se odigra do kraja, odbojkaši Vojvodine su najavili da idu na pobedu, ne na dva seta, ali oni u tom trenutku uopšte nisu bitni, Vojvodina je ispisala istoriju.

U trećem setu treneri obe ekipe su izmenili skoro čitave prve postave, dosta publike je napustilo tribine hale koja se nalazi u okviru stadiona "Da Luž", a odbojkaši Vojvodine koji su dobili priliku nisu uspeli da osvoje ovaj deo igre, pa se otišlo u četvrti set.

U ovom setu je bilo 25:16.

Četvrti set odbojkaši Vojvodine su krenuli nešto bolje nego treći, ali su i ovaj deo igre izgubili sa 25:23, da bi slavili i u petom setu rezultatom 15:10 slavili ponovo odbojkaši Benfike za krajnju pobedu od 3:2.

Sve u svemu, Novi Sad slavi, Portugalci su pustili i suze na kraju, Vojvodina je šampion Kupa izazivača!

Dečaci, svaka čast!

Izjave nakon večerašnje utakmice od strane igrača i trenera Vojvodine pročitajte OVDE.

Ne propustite