'Vukovi' sijaju od sreće

Autor: Beta Beta
sreda 09.03.2016.
18:04
Izvor: Beta

Iz tabora Volfsburga poručuju da su presrećni zbog plasmana u četvrtfinale Lige šampiona, prvog u klupskoj istoriji.

BETA/AP Photo/Michael Sohn, file
BETA/AP Photo/Michael Sohn, file

Povezane vesti

Volfsburg se sinoć prvi put u klupskoj istoriji plasirao u četvrtfinale najelitnijeg evropskog takmičenja, pošto je na svom stadionu u revanšu osmine finala pobedio Gent sa 1:0.

Jedini gol postigao je Andre Šurle u 74. minutu. U prvoj utakmici u Belgiji pre tri nedelje nemački tim pobedio je sa 3:2.

"Ne dešava se svakog dana da se plasirate u četvrtfinale Lige šampiona. Ovo je nešto veliko, istorijsko za Volfsburg. Svi ćemo od toga imati koristi"
, rekao je Šurle.

Volfsburg je u pravo vreme ušao u formu, pošto je vezao dve pobede u prvenstvu i popeo se na sedmo mesto na tabeli, pa je i dalje u igri za plasman na pozicije koje vode u evropska takmičenja. Takođe, 'Vukovi' je vezao i četiri pobede u Ligi šampiona.

Junak pobede Volfsburga u Gentu Julijan Dreksler rekao je da će ekipa dobiti mnogo samopouzdanja posle velikog uspeha u Ligi šampiona.

"Srećan sam što smo se izborili za plasman u četvrtfinale. Ovo je za nas odlična priča, pošto neki ljudi nisu mislili da možemo da uradimo mnogo u Ligi šampiona. Takodje, ovaj uspeh će nam koristiti i u Bundesligi, pošto trenutno na tabeli nismo tamo gde bismo želeli da budemo"
, rekao je Draksler.

Sportski direktor Volfsburga Klaus Alofs rekao je da ekipa sada čeka žreb.

"Plasman medju četiri najbolje ekipe? Sigurno je da će u nastavku takmičenja biti ekipa protiv kojih će biti veoma teško. Ali, biće i drugih timova protiv kojih ćemo imati šansu, ako budemo igrali najbolje što možemo", rekao je Alofs.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke