LŠ - 'Vukovi' stavili tačku na belgijsku bajku

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.03.2016.
22:35
Izvor: Sportske.net

Šampion Belgije završio je svoju evropsku bajku u osmini finala Lige šampiona pošto je Volfsburg upisao i drugu pobedu u dvomeču sa Gentom.

Beta/AP Photo/Michael Sohn
Beta/AP Photo/Michael Sohn

Povezane vesti

Revanš susret osmine finala Lige šampiona između Volfsburga i Genta ostao je u senci okršaja velikana na stadionu "Santijago Bernabeu" u Madridu.

Nemački sastav ušao je u revanš susret sa golom prednosti (3:2) iz prve utakmice, ali je zbog tri data gola u Belgiji bio u velikoj prednosti u odnosu na Gent.

Gentu je za plasman u četvrtfinale bila potrebna pobeda rezultatom 2:0 ali je Volfsburg bio dovoljno fokusiran da u revanšu privede posao kraju i dovrši započeti posao.

Golom Andrea Širlea "Vukovi" su savladali Gent 1:0 (0:0) i tako sa ukupnim rezultatom 4:2 overili plasman u četvrtfinale Lige šampiona čime je Volfsburg ostvario najveći uspeh u elitnom takmičenju.

Gol sa večerašnje utakmice pogledajte OVDE!

Domaćin revanš susreta koji je odigran na "Folksvagen Areni" ponovo je bio bolji rival i imao više prilika, a tačku na prolaz Volfsburga stavio je Andre Širle golom u 74. minutu susreta.

Sav posao kod pobedonosnog gola obavio je Julijan Draksler koji je prošao po desnoj strani i penetrirao sve do peterca uz gol aut liniju, a potom je nesebično uposlio usamljenog Širlea koji je samo prosledio loptu u mrežu.

Nemačka će usled trijumfa Volfsburga sigurno imati jednog predstavnika u četvrtfinalu Lige šampiona, a od Bajerna zavisi hoće li još jedan klub iz Bundeslige završiti među osam najboljih u Evropi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 08.03.2016
23:58

Najbolji argument za zatvorenu Ligu sampiona: Volfzburg 1:0 Gent.

avatar
Brazilero11
Wednesday, 09.03.2016
03:04

Pa kad veliki Junajted nije mogo da prodje grupu za Volfzburgom i Psv-om kako ocekujes da ce prolaziti u zatvorenoj ligi sampiona?