Velika pobeda Lajpciga, opet se približili Bajernu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 19.02.2017.
17:25
Izvor: Sportske.net

Najprijatnije iznanađenje Bundeslige ove sezone nastavlja trku sa Bajernom za šampionsku titulu. Danas su slavili i u Menhengladbahu.

EPA/SASCHA STEINBACH
EPA/SASCHA STEINBACH

Povezane vesti

U pretposlednjoj utakmici 21. kola Bundeslige, RB Lajpcig je kao gost savladao ekipu Menhengladbaha rezultatom 2:1 i tako na najbolji način iskoristio jučerašnji kiks vodećeg Bajerna, koji je jedva izvukao bod protiv Herte u Berlinu (1:1).

Lajpcig je ovim trijumfom prekinuo mini seriju od dva vezana poraza i približio se Bajernu na pet bodova razlike.

Gosti su poveli posle pola sata igre, kada je Forsberg krunisao asistenciju Tima Vernera, a na samom kraju prvog poluvremena ''Koltovi'' su propustili najbolju priliku za izjednačenje, pošto Azar nije iskoristio jedanaesterac.

Kazna za taj promašaj usledila je posle deset minuta igre u nastavku meča, kada je Timo Verner duplirao vođstvo Lajpciga - 0:2.

Taj rezultat ostao je na snazi sve do 81. minuta kada je posle kornera Vestergard postigao lep gol za Menhengladbah - 1:2.

Do kraja meča, domaći su vršili veliki pritisak pred golom Lajpciga, bilo je dosta tenzija, pogotovo u poslednjim sekundama meča, kada je i sa tribina uletelo nekoliko predmeta u teren.

Ovo kolo biće kompletirao večeras, utakmicom između Kelna i Šalkea.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke