''SMS'' pokrenuo Lacio, Roma i Napoli za petama šampionu!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 15.01.2017.
16:56
Izvor: Sportske.net

U susret večerašnjem derbiju u Firenci, ovog popodneva odigrano još pt mečeva 20. kola Serije A. Naš Sergej Milinković Savić strelac u pobedi Lacija!

BETA/AP Photo/Marco Vasini
BETA/AP Photo/Marco Vasini

Povezane vesti

Drugoplasirana Roma zadržala je tu poziciju na tabeli posle trijumfa u Udinama rezultatom 1:0. Rimljani trenutno imaju samo bod manje od vodećeg Juventusa koji večeras gostuje Fiorentini.

''Vučica'' je do vodećeg gola stigla već posle 12 minuta igre, kada je Strotman uputio loptu u kazneni prostor domaćih, a Naingolan sjajno reagovao i volej udarcem sproveo loptu u mrežu - 0:1.

Samo šest minuta kasnije, gosti su iznudili i jedanaesterac, pošto je posle centaršuta El Šaravija, Faraoni igrao rukom u svom kaznenom prostoru.

Edin Džeko je izveo najstrožu kaznu, ali je loptu poslao visoko iznad prečke, možda je čak i tribinu prebacio, a kako je to izgledalo, pogledajte OVDE.

Izgledalo je tada da će ova utakmica biti mnogo efikasnija, ali ostalo je sve na tom Naingolanovom voleju koji je i presudio.

U finišu meča Džeko je imao još jednu veliku priliku, posle dodavanja Strotmana, ali je golman gostiju Karnezis izašao kao pobednik.

Napoli je upisao očekivane bodove na svom terenu protiv Peskare, slavio je rezultatom 3:1 i nastavio tku za Juventusom i Romom.

Gosti su odolevali tokom prvog poluvremena, ali Napolitanci su za samo četiri minuta na startu drugog dela igre rešili pitanje pobednika.

Rivala je ''načeo'' Toneli, vodećim golom u 47. minutu, da bi dva minuta kasnije Hamšik realizovao centaršut Zijelinskog i iskosa sa leve strane sproveo loptu u mrežu - 2:0!

Do kraja, trijumf je još ubedljivijim učinio Mertens, ali su gosti u poslednjim trenucima meča iznudili jedanaesterac koji je u počasni gol za Peskaru pretvorio Kaprari - 3:1.

Tri boda osvojio je i Lacio protiv Atalante, slavio je sa 2:1, a jedan od junaka ovog trijumfa bio je naš Sergej Milinković Savić.

Gosti su poveli u 21. minutu golom Petanje, ali u finišu prvog poluvremena upravo Milinković Savić postiže izjednačujući gol. Sve se dogodilo posle slobodnog udarca, Lulić je sa leve strane centrirao na drugu stativu, gde je SMS visoko skočio i udarcem glavom savladao Berišu - 1:1.

Gol možete da vidite OVDE.

Srpski fudbaler bio je zaslužan i za potpuni preokret, pošto je u nastavku asistirao Imobileu u akciji koju je zaustavio Beriša prekršajem u svom kaznenom prostoru.

Imobile je bio precizan sa bele tačke za konačnih 2:1, a u poslednjim trenucima meča Milinković Savić je propustio priliku da svoju odličnu partiju kruniše još jednim golom. Nije bio precizan iskosa sa leve strane posle lepe akcije domaćeg tima.

Jedini meč bez golova bio je onaj u Đenovi, gde je Sampdorija igrala protiv Empolija, a najefikasniji ovog popodneva bili su fudbaleri Sasuola.

Oni su deklasirali ekipu Palerma sa 4:1, iako su gosti prvi došli do gola u devetom minutu. Čovek preokreta bio je dvostruki strelac Alesandro Matri, u 15. i 66. minutu, a uz njega, goste su dotukli i Raugsa u 24. i Politano u finišu meča.

Podsetimo, u matineu je ubedljiv bio i Kaljari, koji je sa 4:1 savladao ekipu Đenove.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
WITH A GOOD CAUSE
Sunday, 15.01.2017
19:05

Tri boda protiv Udinezea, dva boda protiv Intera, jedan protiv Rome (mislim da bi vise vec bilo nerealno), toliko bi nam to sad znacilo, ali tuzno je sto smo mi zapravo do sad vise imali srece nego sto nismo.

avatar
ZubA
Sunday, 15.01.2017
18:04

Gledao sam drugo polovreme i mogu reci da SMS kida. Ne znam kako nema mesta u repki za njega. I steta za onaj promasaj u finisu.

avatar
Dario Hubner
Sunday, 15.01.2017
18:03

Sergej je igrao na svojoj prirodnoj poziciji i imao je odlicnu partiju,iako je promasio ogromnu priliku na kraju meca,ali decko je stvarno dobar ove sezone.Laciju fali hrabrosti protiv boljih ekipa,ako to poprave u toku sezone,mogu i treci zavrsiti.