Real u finalu, Ronaldov ''šlag na tortu'' posle brojnih promašaja!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.12.2016.
13:26
Izvor: Sportske.net

Kraljevski klub opravdao ulogu favorita u polufininalu klupskog Svetskog prvenstva protiv Klub Amerike, golovi postizani u poslednjim trenucima prvog, odnosno drugog pouvremena.

Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi
Beta/AP Photo/Shizuo Kambayashi

Povezane vesti

U drugoj polufinalnoj utakmici klupskog prvenstva sveta u Jokohami, Real Madrid je danas savladao meksičku Ameriku sa 2:0.

Posle mirnog početka meča, Real je od sredeine prvog poluvreena počeo da pojačava ritam i da stvara prilike za gol.

Prvu pravu imao je Kristijano Ronaldo u 26. minutu. Sve se dogodilo posle centaršuta Vaskeza sa desne strane, Ronaldo je zahvatio loptu, ali je stativa spasila ekipu Amerike.

Naravno, Real je nastavio sa napadima, Ronaldo je nešto kasnije imao i dve prilike iz slobodnih udaraca, ali je oba puta pogađao živi zid. Ipak, u poslednjim treenucima prvog poluvremena, Madriđani su krunisali inicijativu. Kombinovali su najpre Modrić i Ronaldo na sredini terena, a onda je lopta došla do Krosa, koji šalje idealan pas u kazneni prostor za Karima Benzemu, a ovaj rutinski završava akciju za vođstvo od 1:0.

Taj pogodak možete da pogledate OVDE.

Ekipa Amerike uspela je u par navrata da pripreti golu Kejlora Navasa, ali ne i da ga savlada i unese veću neizvesnost u ovaj meč.

U nastavku, Real je želeo da što pre dođe do drugog gola i otkloni sve dileme oko pobednika, ali Kristijano Ronaldo nije iskoristio još par dobrih prilika.

Ona koja je izazvala najviše pažnje na društvenim mrežama, dogodila se sredinom drugog poluvremena, kada je Ronaldo veoma loše reagovao pred praznim protivničkim golom, a posle centaršuta sa desne strane.

Doduše, Benzema ga je zaklonio u ovoj situaciji, ali su na internetu već počele šale na Ronaldov račun zbog ovog promašaja.

Pre ove, Ronaldo je imao i još jednu odličnu priliku, kada je šutirao sa petnaestak metara, ali je golman Amerike Munjoz bio na pravom mestu.

A onda, prava zbrka u poslednjim sekundama meča! Kristijano Ronaldo je izbio sam ispred Munjoza i savladao ga, već je i proslavio gol u svom stilu, ali je onda sudija zatražio asistenciju video tehnologije, zbog sumnje na ofsajd.

Posle nekoliko trenutaka, stigla je potvrda, gol je priznat i Real je konačno trijumfovao sa 2:0
.

Šta se sve dešavalo u tim trenucima, možete da pogledate OVDE.

U finalu, rival Madriđanima biće ekipa japanske Kašime, koja je juče u prvom polufinalu deklasirala Atletiko Nasional sa 3:0.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MSSZRMK
Thursday, 15.12.2016
17:54

Mirne glave trofej je trofej jos jedna utakmica samo.

avatar
RMA
Thursday, 15.12.2016
15:36

Nevjerovatna stvar, svaki komentar koji objavim je propracen sa 40-50 minusa .. Katalonci lupaju, bez obzira sta da napisem .. Vjerovatno su to 3-4 osobe sa 15 razlicitih profila. Ali dobro

avatar
Ivanp
Thursday, 15.12.2016
16:52

Nisu katalonci,vec administratori!

avatar
Thursday, 15.12.2016
17:13

otkad su don andreas ,hhadzimontagic i ostali iz katalonije

avatar
Samo Barsa
Thursday, 15.12.2016
14:40

Secam se prosle godine, kad je Barsa osvojila ovaj turnir, neki navijaci Reala su ovde govorili kako je ovaj turnir slab, da ih ne zanima.

avatar
MANUTD
Thursday, 15.12.2016
15:30

A navijaci Barselone su u isto vreme govorili da je to jak trofej. Sad treba da se dogovorite zajedno.

avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 16.12.2016
00:13

Turnir jeste slab,ali ima znacenje,za razliku od 2 najgluplja trofeja u istoriji sporta. Super kup evrope (gde pobednik ne dobija apsolutno nista,niti mu ista znaci) i super kup spanije (gde pobednik ponovo ne dobija nista,niti mu ista znaci)

avatar
Barcelonista
Thursday, 15.12.2016
18:20

Nema tu dogovora, svaki trofej je bitan, samo glupavi ljudi mogu suprotno da tvrde.

avatar
Alex DeLarge
Thursday, 15.12.2016
14:36

Apaticna utakmica, Real svih 90 minuta pod rucnom... Realno ovde se nesto pravog fudbala vidi tek u finalu, mada ni toga nece biti sad kad igraju sa Kasimom...

avatar
Don Carlo
Thursday, 15.12.2016
14:32

Bravo momci, odlicna partija

avatar
Nikolaus
Thursday, 15.12.2016
14:42