Rašford i Čeh za istoriju, Hrvati neubedljivi

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 27.05.2016.
23:05
Izvor: Sportske.net

Reprezentacija Engleske ostvarila je drugu pobedu u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a trijumf nad Australijom ostaće upamćen po debitantskom golu Markusa Rašforda koji je ispisao novu stranicu u istoriji "Gordog Albiona".

blesk.cz
blesk.cz

Povezane vesti

Širom Evrope u petak su na programu bile kontrolne utakmice koje su učesnici predstojećeg Evropskog prvenstva u Francuskoj igrali u sklopu priprema za predstojeću kontinentalnu smotru.

Ranije danas Slovačka je sa 3:1 savladala selekciju Gruzije u austrijskom gradu Vels, dok je pet utakmica odigrano u popodnevnom i večernjem terminu.

Najinteresantnije je bilo na "Stadionu Svetlosti" u Sanderlendu gde su reprezentativci Engleske ugostili Australiju i slavili rezultatom 2:1 (1:0) u svojoj drugoj kontrolnoj utakmici pred Evropsko prvenstvo.

Golove pogledajte OVDE!

Izabranici Roja Hodžsona već su imali jednu proveru protiv Turske, a "Gordi Albion" je i taj meč odigran na "Etihadu" dobio istovetnim rezultatom, s tim što je večeras na teren sitrčala dosta drugačija postava.

Priliku da debituje za reprezentaciju Engleske dobio je mladi Markus Rašford koji je sa 18 godina i 208 dana postao najmlađi debitant koji je postigao gol za nacionalni tim.
Napadač Mančester Junajteda pogodio je u trećem minutu susreta i tako ispisao novu stranicu istorije engleskog fudbala, a mora se reći da je sjajnom igrom u nastavku meča Rašford najverovatnije ubedio Hodžsona da zaslužuje mesto na konačnom spisku putnika za Francusku.

Drugi gol za Engleze postigao je Vejn Runi u 55. minutu posle sjajnog kontranapada koji su izveli Markus Rašford i Rahim Sterling, pa je tako "Gordi Albion" stigao do dva gola prednosti zahvaljujući fudbalerima Mančester Junajteda.

Počasni pogdak za Australiju postigao je defanzivac reprezentacije Engleske Erik Dajer u 75. minutu susreta, svega nekoliko trenutaka nakon što je ušao na teren i zamenio Krisa Smolinga.

Do početka Evropskog prvenstva Engleska će odigrati još jednu kontrolnu utakmicu protiv selekcije Portugala, a potom je u grupnoj fazi takmičenja očekuju dueli sa Rusijom, Velsom i Slovačkom.

Večeras su svoju formu testirale i reprezentacije Češke, Hrvatske, Republike Irske i Severne Irske, a samo selekciji koju predvodi Martin O'Nil nije pošlo za rukom da upiše pobedu.

Češka Republika je imala lagan posao u duelu sa Maltom (6:0), a taj meč će ostati upamćen po tome što je Peter Čeh upisao svoj 119. nastup u dresu sa državnim grbom i tako postao reprezentativac sa najviše nastupa u nacionalnom timu ispred Karela Poborskog i Pavela Nedveda.

Golove za reprezentaciju koju predvodi Pavel Vrba postigli su Jaroslav Plašil, Milan Škoda, Roman Hubnik, David Lafata, Tomaš Necid i Patrik Šik.

Republika Irska vodila je protiv Holandije tokom većeg dela susreta, ali je na kraju ispustila pobedu u meču koji je završen rezultatom 1:1 (1:0). Golove su postgili Šejn Long u 30. i Luk De Jong u 85. minutu meča.

Severna Irska je preslišala Belorusiju i slavila sa 3:0, dok su Hrvati razočarali prikazanom igrom uprkos trijumfu nad Moldavijom koji je režirao Andrej Kramarić golom u 9. minutu meča.

Moldavija se pokazala kao čvrsta i disciplinovana ekipa, a podsećamo da je to selekcija koja će biti rival "Orlovima" u kvalifikacijama za Mundijal.

Evropsko prvenstvo u Francuskoj počinje 10. juna duelom domaće selekcije i reprezentacije Rumunije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
messi propo
Saturday, 28.05.2016
19:34

rasford igra i cepa redom!

avatar
Saturday, 28.05.2016
09:44

Nece on poropsati kod Murinja. Ako vredi dac emu Murinjo sans, a mali pokazuje da zna da igra.

avatar
äxwell
Saturday, 28.05.2016
09:03

Ovaj mali Rasford kida! Sebi je definitivno potvrdio kartu za EP! Nece biti starter al ako za treba on moze biti odlican x factor sa klupe.

avatar
Emre Can
Saturday, 28.05.2016
11:38

Jedino ako se ispostavi da je Staridz povedjen.. Runi, Kejn, Vardi i Staridz. Nema mesta za Rasforda..

avatar
äxwell
Saturday, 28.05.2016
15:52

Nesto nisam uvjeren da ce Staridz upasti u taj tim zbog ove poslednje povrede..Navodno mu Hodzson pojacava treninge da vidi koliko moze izdrzati..Al mislim da ovaj mali ide na EP. A Staridz moze biti u potpunosti spreman za pripreme sa Klopom..

avatar
Непобедиви
Saturday, 28.05.2016
01:27

Gotivio sam Ceha kada je bio u Celsiju jos, a prelaskom u Arsenal jos vise. Ziva legenda.

avatar
NIKE
Saturday, 28.05.2016
00:15

Čeh je za mene živuća golmanska legenda, vjerovatno i najbolji u Premiershipu svih vremena, bar statistika tako kaže.

avatar
Mulle4_6
Saturday, 28.05.2016
00:04

Rashford samo ako ga ne upropaste povrede ima potencijala i talenta

avatar
(anti)talentovan lik
Saturday, 28.05.2016
00:02

Briga me sto vecina prica da je Rasford precijenjen, meni je mali postao nevjerovatno simpatican, iako je igrac Junajteda. Treba imati fudbalskog znanja da ti maltene 80-90% suteva bude gol sa 18 godina :)

avatar
Lord of Nottingham
Saturday, 28.05.2016
01:24

Precijenjen je depaj,.. :)

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 28.05.2016
01:28

Kao sto je meni uvjek bio Suarez dok je igrao za Liverpul a sada za Barsu,neverovatan golgeter,za mene najbolji.

avatar
_MUFC_
Friday, 27.05.2016
23:10

Bravo Rooney,bravo Rashfod!!!