Od 2000. do danas - Koliko je Florentino potrošio na bekove?

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 03.04.2015.
10:28
Izvor: Sportske.net

Neverovatan podatak koji govori da Florentino Perez troši velike sume novca na poziciju desnog beka...

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Florentino Perez je od sezone 1999/00 potrošio neverovatnu sumu novca za igrače koji su igrali ili koji igraju na poziciji desnog beka, sumu koju prosečna evropska ekipa nije potrošila na dovođenje svih igrača u njenoj istoriji.

Ukupno je do sada potrošeno 90.8 miliona evra na sedmoricu igrača koji su igrali na ovoj poziciji, a među njima je i Serhio Ramos koji je s početka svoje karijere bio bek.

Upravo je danas jedan od najboljih centralnih bekova bio prvi koji je pristigao Real Madrid 2005. godine, a odmah nakon njega stigao je i Diogo. Ramos je koštao 27 miliona evra, dok je Diogo bio plaćen 6.5 miliona.

Takođe, u klub je stigao i brazilac Sisinjo, koga su tada prozvali „novi Kafu“, ali je on veoma brzo našao izlaz iz ovog kluba.

Jedino je Ramos bio čovek koji je ostao u klubu nakon što se Florentino vratio u klub 2009. godine kada mu se priključio i Alvaro Arbeloa iz Liverpula, a tada se Serhio Ramos prebaio na štopera. Kada bi Arbeloa imao odmor, njega su menjali fudbaleri kojima to nije bila prirodna pozicija kao što su Esijen, Varan, Albiol, Altintop ili Lasana Diara.

Dani Karvahal je igrao u školi Real Madrida, ali je u potrazi za igrama u prvom timu otišao u Levekuzen gde je kasnije proglaš za najboljeg desnog beka Bundeslige. Florentino je ubrzo rešio da ga vrati u klub gde je danas nezamenjiv član prve postave.

Platio ga je Leverkuzenu 6.5 miliona evra.

Pre njega u klubu je bio Fabinjo koji je stigao iz Rio Avea, ali je ubrzo vraćen pošto je bio na pozajmici.

Sada je stigao Danilo, videćemo ko će biti prvi desni bek u ovom timu...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke