Magija zvana fudbal - Sreća, sreća, radost, DRAMA i Barsin prolazak u 1/4 finale!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 08.03.2017.
22:45
Izvor: Sportske.net

Ovo se nikada nije dogodilo, Barsa je za par minuta na kraju postigla tri gola i uspela je da izbaci PSŽ!!!

EPA/QUIQUE GARCIA
EPA/QUIQUE GARCIA

Povezane vesti

Drama, sreća, tuga, uzbuđenje... To nam je danas doneo fudbal, najlepša sporedna stvar na svetu.

Prisustvovali smo istoriji.

Barselona je morala danas da juri 4 gola zaostatka u odnosu na Pari sen Žermen, a uspela je sve to da nadoknadi i da slavi sa 6:1 (2:0)!!! Treba li da napomenemo da je Barsa imala 3 gola zaostatka u 88. minutu meča?

Da krenemo redom...

U prvom poluvremenu Barsa nije igrala previše dobro, ali je počelo kako je samo Luis Enrike mogao poželeti.

Viđen je karambol u kaznenom prostoru Parižana, oni su dosta panično reagovali i lopta je stigla između Trapa i Suareza. Urugvajac je bio viši u skoku od golmana gostiju, poslao je loptu koja prelazi gol-liniju za 1:0!

Imao je Maskerano jedan udarac ka golu u 10. minutu, ali je samo par desetina sekundi nakon toga igrao rukom u kaznenom prostoru nakon uklizavanja. Svi u redovima PSŽ-a su tražili kazneni udarac, ali to nismo videli, glavni sudija meča Ajtekin je odmahnuo rukom.

Nejmarov šut u 17. minutu je bio blizu gola, a onda je usledila mirnija faza meča, rekli bismo zatišje pred buru.

Suarez je imao slabašan šut u 37. minutu, a onda novi gol za Barsu za veliku radost na tribinama.

Iniesta je bio usamljen u kaznenom prostoru Parižana, nekako je loše reagovao Markinjoš, a nakon njega i Kurzava koji se spetljao i poslao loptu u svoj gol za 2:0! Ponovo dosta sreće za Barsu.

Samo što je počelo drugo poluvreme (48. minut), odmah smo videli uzbuđenje i novi gol u mreži gostiju. Pas je uputio Iniesta ka Nejmaru, Munije se oklizao, pao, pa glavom zakačio Brazilca koji je jedva čekao ovakvu šansu. Pao je, sudija se premišljao i - pokazao na belu tačku! Siguran izvođač - Leo Mesi, 3:0.

Mesi Nejmar Pike

foto: EPA/ANDREU DALMAU


I, kada su svi očekivali da Barsa još jače krene na posrnuli PSŽ, usledio je šok.

Prvo je Kavani pogodio stativu nakon prodora Munijea, da bi Urugvajac u 62. minutu, reklo bi se, stavio tačku na ovaj meč.

Kurzava je dočekao jednu loptu u šesnaestercu domaćina, nadvisio je svog protivnika i spustio loptu Kavaniju, koji zakucava za 3:1!

Kao da je moral pao igračima Barselone, morali su veoma brzo da reaguju nakon ovog gola, pošto je ostalo svega pola sata igre jer se znalo da produžetaka neće biti. Barsi su u tim trenucima bila potrebna tri gola za prolazak dalje, a da ne primi niti jedan, što je daleko teža situacija nego što je Barsa imala na početku meča.

Mesi je imao polupriliku u 74. minutu, a odbrana Parižana je bila sve bolja i sigurnija u sebe, nakon nesrećnih golova koje su primili danas.

Kako se utakmica bližila kraju, Barsa je igrala sve jalovije, bezidejno, čak je i PSŽ imao dobru priliku preko Di Marije u 85. minutu, ali je odbrambeni igrač domaćih uspeo da nekako ukliza i da ga spreči da postigne novi gol.

Ipak, Barsa preko Nejmara iz slobodnog udarca stiže do četvrtog gola u 88. minutu meča, ali joj je bilo potrebno da postigne još dva gola za 1/4 finale.

DRAMA pred sam kraj!!! Suarez pada u 90. minutu u kaznenom prostoru, sudija pokazuje na belu tačku, a Nejmar postiže novi gol za 5:1!!!

Pet minuta nadoknade, pet minuta nade za Barselonu. Svi u napad, bilo je tada jedino rešenje za domaćina, a onda...

Serhi Roberto nakon asistencije Nejmara u 5. minutu nadoknade uspeva da donese veliku pobedu Barseloni za plasman u 1/4 finale!!!

Nikada se nije desilo da klub koji gubi sa 4 gola razlike nakon prvog meča preokrene stvari u svoju korist u okviru Lige šampiona. Danas je Barsa to uspela i dokazala - NIKADA JE NE OTPISUJTE!

U drugom meču današnjeg dana, Borusija je uspela da nanese ubedljiv poraz Benfiki za koju je igrao i Andrija Živković. Izveštaj sa te utakmice OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

Komentari nisu dozvoljeni za ovaj članak