LŠ - Borusija nemilosrdna na Žiletovom debiju, 'Spajdermenov' het-trik!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 08.03.2017.
22:36
Izvor: Sportske.net

Ubedljivom pobedom nad Benfikom u revanš susretu na "Vestfalenu" fudbaleri Borusije iz Dortmunda obezbedili su plasman u četvrtfinale Lige šampiona. Andrija Živković upisao debi u Ligi šampiona.

Epa/Friedemann Vogel
Epa/Friedemann Vogel

Povezane vesti

Šampion Evrope iz 1997. godine nadoknadio je večeras na "Vestfalenu" zaostatak za Benfikom iz prvog meča osmine finala i ubedljivom pobedom osigurao plasman među osam najboljih u Ligi šampiona.

Borusija iz Dortmunda savladala je Benfiku rezultatom 4:0 (1:0) i ukupnim rezultatom 4:1 obezbedila plasman u četvrtfinale elitnog klupskog takmičenja.


Za razliku od prvog meča kada su se izabranici Tomasa Tuhela propisno ispromašivali u Lisabonu, "Milioneri" su večeras bili mnogo ubojitiji i već u četvrtom minutu "načeli" rivala.

Nakon kornera koji je izveo Osman Dembele loptu je na prvoj stativi zahvatio Kristijan Pulišić i prebacio je na drugu stativu gde je Pjeru-Emeriku Obamejangu ostalo da se pokloni i zakuca je u mrežu!

Domaći su usled pogotka u ranoj fazi meča mogli da odahnu ali je ostala bojazan zbog mogućnosti da Benfika jednim pogotkom napravi problem "Milionerima".

Do odlaska na odmor nje bilo promene rezultata iako je domaćin bio agilniji i konstantno stezao obruč oko gola Edersona.

Već na startu drugog poluvremena hladan znoj je oblio navijače Borusije jer se u defanzivi dogodio kiks koji je gostima omogućio najbolju šansu na utakmici ali je šut Emanulea Servija bio izblokiran u poslednji čas.

Posle opisane prilike lisabonskih "Orlova" kreće još jači pritisak domaćih i dve dobre prilike koje nisu mogle da rezultiraju golom jer su signalizirane ofsajd pozicije.

Na isteku sat vremena igre Kristijan Pulišić vara odbranu gostujućeg tima, izbegava ofsajd zamku a onda pogađa mrežu Benfike i praktično rešava pitanje pobednika u ovom dvomeču iako je do kraja ostalo da se odigra još pola sata.

Bilo je evidentno da do kraja utakmice samo domaći tim može da uveća prednost i upravo se to i dogodilo. Pjer-Emerik Obamejang je sa dva gola dotukao Benfiku, ali se mora naglasiti da je Gabonac kompletirao het-trik pogotkom iz ofsajda.

Srpski internacionalac Andrija Živković ušao je u igru u 74. minutu i tako upisao debi u Ligi šampiona. Ljubomir Fejsa zbog povrede nije mogao da nastupi.

Borusija iz Dortmunda sada čeka rivala u četvrtfinalu, a žreb je zakazan za 17. mart.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Сотир Ђубре V.1.0
Thursday, 09.03.2017
09:05

Браво за игру, пролаз очекиван. Уз мало среће може се и до финала.

avatar
zeks
Wednesday, 08.03.2017
23:52

Svaka cast Dortmundu,igraju sjajan fudbal.Neunistivi su na svom terenu,ocekujem da dodju same zavrsnice.

avatar
Amar Zornic
Thursday, 09.03.2017
01:20

Takodje ih ocekujem barem u polufinalu jer rasturaju

avatar
Đorđe Dangubić
Wednesday, 08.03.2017
23:46