Liverpul brani čast Engleske

Autor: Boban Filipović
subota 04.10.2014.
18:30
Izvor: Sportske.net

Od početka prošle sezone 56 golova za "Redse" postigli su fudbaleri iz Engleske! To je čak 15 više od sledećeg premijerligaša u ovoj kategoriji.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Četa Brendana Rodžersa je danas slavila na "Enfildu" protiv Vest Bromvič Albiona rezultatom 2:1, oba gola za pobednički sastav postigli su engleski reprezentativci Džordan Henderson i Adam Lalana.

Druga starane medalje je da je Liverpul dao najviše reprezentativaca "Gordom Albionu" na poslednjem MOndijalu održanom u Brazilu, gde je doživljena katastrofa, Engleska je osvojila samo edan bod u tri meča portiv Italije, Urugvaja i Kostarike i završila učešće u grupi kao poslednjeplasirana.

Ovaj podatak potvrđuje ocene onih fudbalskih teoretičara koj tvrde da oslonac na engleske fudbalere ne donosi mnogo toga dobrog u Premijer ligi. Liverpul je prošle sezone bio veoma blizu titule koja se čeka, evo već 25 godina, ali tada je u ekip imao jednog Luisa Suareza, koji je Englezima i raspršio nade da mogu nešto da urade na Svetskom prvenstvu.

Od igrača koje je Hodžson vodio u Brazil ove sezone za Liverpul nastupaju "starosedeoci" Stiven Džerard, Danijel Staridž, Rahim Streling, Dćoredan Henderson, Glen Džonson, kao i pridošlice iz Sautemptona Adam Lalana i Riki Lambert.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke