LE - Odlični Runi u "pokeru" Mančestera, Bilbao i Roma slavili kod kuće!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 24.11.2016.
22:58
Izvor: Sportske.net

Kompletirano je peto kolo grupne faze Lige Evrope, u pojedinim grupama se manja-više sve zna.

Beta/AP Photo/Dave Thompson
Beta/AP Photo/Dave Thompson

Povezane vesti

Roma je na svom "Olimpiku" dočekala Viktoriju Plzen, izabranici Lučijana Spaletija su slavili rezultatom 4:1 (1:1), dva gola je postigao Edin Džeko.

Bosanac je nakon sjajne minijature doveo Rimljane u prednost u 11. minutu (taj gol OVDE), da i gosti izjednačili samo sedam minuta kasnije preko Zemana.

Džeko je vratio prednos na stranu domaće ekipe u 61. minutu, na asistenciju Antonija Rudigera.

Peroti je u 82. minutu sjajnim golom povisio na 3:1, da bi pred sam kraj susreta sjajnu partiju het-trikom krunisao Džeko, koji je tako i postavio konačan rezutalta.

Roma Dzeko
Foto: Beta/AP Photo/Andrew Medichini

Atletik Bilbao je slavio na domaćem terenu protiv neugodnog Sasuola. Italijani su poveli već u drugom minutu blamantnim autogolom Balenzijage, ali je Raul Garsija ubrzo poravnao rezultata (više OVDE).

U nastavku prvog dela igre su gosti držali konce igre, da bi u drugom poluvremenu preko sjajnog Aduriza došli do potpunog preokreta.

Povisili su na 3:1 u 79. minutu preko Lekuea, činilo se da je sve gotovo na "San Mamesu", ali je to demantovao Ragusa, golom samo četiri minuta kasnije.

Domaći su ipak odoleli do kraja, ostalo je 3:2 do poslednjeg sudjskog zvižduka,  te su tako došli do vredna tri boda kojima su obezbedili nastavak takmičanje, a Sasuolo isključili iz istog.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо


Mančester junajted je u ključnom susretu za nastavak takmičenja bio bolji od Fejenorda od kog su poraženi na otvaranju takmičenja u Roterdamu.

Ovoga puta su izabranici Žozea Murinja slavili sa 4:0 (1:0), strelci su bili Runi, Mata i Lingard, a autogol je postigao i golman gostujuće ekipe, nekadašnji čuvar mreže Liverpula Australijanac Bred Džouns.

Mančester je aspolutno dominirao od samog starta susreta, da bi do prednosti došli pogotkom Runija na asistenciju Ibrahimovića u 35. minutu.

Nametnuli su gostima svoj ritam ali nisu imali sreće u nekoliko situacija, te su na overu trijmufa čekali do 69. minuta, kada je Runi sjajno progirao Matu, koji nije imao problema da savlada Breda Džounsa.

Treći gol je bio delo golmana gostiju, Ibrahimović je prošao po levoj strani kaznenog prostora, ubacio je oštru loptu u peterac a Džouns je nespretno skrenuo u sopstvenu mrežu.

Konačan rezultat je postavio rezervista Lingard u sudijskoj nadoknadi.

Dobra vest za navijače Junajteda je i da je odličan meč odigrao Henrik Mihtarijan, koji bi konačno mogao da bude veliko pojačanje za Murinjovu četu.

U narednom kolu "Đavoli" gostuju u Ukrajini, ukoliko slave obezbediće prolazak u narednu rundu takmičenja, kako trenutno imaju samo dva boda prednosti u odnosu na trećeplasirani Fejenord. Mogu i do prvog mesta, ukoliko njhovu pobedu isprati i Fejenord trijumfom kod kuće protiv Fenerbahčea u poslednjem kolu.

Golove pogledajte OVDE.

OVDE možete pronaći izveštaj utakmica odigranih u terminu od 17h, a OVDE pogledajte izveštaj za mečeve koji su na programu bili od 19h.

Ostali rezultati mečeva odigranih od 21h:

Austrija Beč - Astra 1:2
Dundalk - Alkmar 0:1
Genk - Rapid Beč 1:0
Olimpijakos - Jang Bojs 1:1
Sent Etjen - Majnc 0:0

OVDE možete pronaći stanje po grupama nakon petog kola.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

62 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 25.11.2016
12:54

Какав пех Балензијаге али нема везе мајсторе, ти си на левом беку оно што је био Макелеле на задњем везном, радилица, изузетно захвалан и користан играч.. Одлични Бењат, Гарсија, Лекуе и Јерај.. Адуриз машина! Врло битна победа и пласман у нокаут фазу, идемо сад по победу у Примери! Аупа Атлетик!

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 25.11.2016
12:44

Погба одличан, Мики такође, Ваза се тргао.. Лепа победа али немојмо се заносити јер ипак нас води Мурињо кондуктер.. Већ следећи меч ће да се забункерише и да нам проспе бодове! Није дао Шоу и Микију да играју а сви видимо каквебсу то игтачине, сутра ће за клупу заковати Марсијала, Погбу, Де Хеу, посвађаће се са свима, са Фергијем и растуриће нам клуб а онда ко 'пута' побећи као што је и из Реала и Челзија! Живим за дан кад ће да оде! ГГМУ

avatar
Alex DeLarge
Friday, 25.11.2016
15:51

Donekle se slazem, ali obrati paznju na timove koje je ostavio. Azar, Varan, Matic, Vilijan, Zuma, Kosta, Aspilikueta, Di Marija, Modric, Ozil, sad Baji, Pogba. O Interu je i suvisno pricati. Od luzerskog tima je ostavio najbolju ekipu u Evropi. Gotovo nepogresiv osecaj za transfere, tesko da je imao po jedan promasaj na 5 igraca. Mozda on sjebe odnose, ali uvek ostavi ruku na koju oni posle njega mogu da hendiraju. Razmisli i o tome...

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Friday, 25.11.2016
22:03

Pa da, sto nece dovesti kad potrosi milijardu... Slazem se i ja sa tobom donekle ali jednostavno Murinjo je retko ljigava osoba i retko defanzivan trener tako da ga ne bi mogao da volim ni da mi je rodjeni otac..

avatar
Sir Alex
Friday, 25.11.2016
10:34

Bas bi voleo da se Runi vrati u staru formu. Ne zasluzuje on ovo trenutno pluvanje i nepostovanje.

avatar
Samo Barsa
Friday, 25.11.2016
10:14

Mancester osvaja LE.

avatar
stevan_vasic90
Friday, 25.11.2016
04:08

Feynoord možda nije ekipa top klase, ali svakako je jedna vrlo dobra evropska ekipica sa par individualno vrlo dobrih igrača. Naravno, ovo što je United njih ovako dominantno pregazio opet je više pokazatelj slabosti Feynoorda(kao što rekoh, oni jesu solidna ekipa ali nisu TOP klasa) nego li snage Uniteda, ali se u igri Uniteda vidi napredak i to je ono zbog čega njihovi navijači trebada budu zadovoljni. Takođe, navijači Uniteda moraju da budu zadovoljni zbog partija koje u poslednje vreme pruža Pol Pogba. On iz meča u meč pokazuje zrelost, a kad to kažem pre svega mislim na odluke koje donosi u toku meča. Dakle večeras je svaka njegova odluka bila najbolja moguća, driblao je onda kad je trebalo da dribla, dodavao je onda kad je trebalo da doda, šutirao je onda kad je trebalo da šutira-izgledao je kao velemajstor u partiji šaha, na to su mi ličili njegovi potezi od prvog do poslednjeg minuta meča. Takođe jako mi se dopalo kako je odigrao protiv Arsenala, bio je vrlo dobar i tu opet mislim na njegove odluke. Dakle mi smo svi svesni da je Pogba tehnički skoro pa perfektan igrač sa odličnom pas igrom i izuzetnim atletskim sposobnostima, ali ono što je jako bitno jeste na koji način on te prednosti koristi. Ranije je umeo da na apsolutno fenomenalan način naniže 2-3 igrača, i onda umesto da doda i kreira šansu, on krene da dribla i četvrtog i izgubi loptu. Sada to sve manje radi, odnosno gotovo da uopšte ne radi, što je pokazatelj da je puno napredovao na taktičkom planu i da sve više sazreva kao igrač. Čini mi se da gledam za nijansu boljeg Pogbu nego što je bio u dresu Juventusa.

avatar
scofield
Friday, 25.11.2016
02:36

ZO mi je Mhktarijana sto nije igrao svo ovo vreme, on je klasa igrac, nadam se da ce od ove utakmice Murinjo ozbiljnije da racuna njega. Inace mislim da je ovo najbolja utakmica Junajteda ove sezone, stvarno su se naigrali fudbala veceras. Runijeva asistencija za matu je fenomenalna, usetali se u gol.

avatar
Friday, 25.11.2016
02:11

rooney maestro

avatar
Brat Sergio_Undecima
Friday, 25.11.2016
00:42

Jedna Legija, Jedan Dinamo iz Zagreba igraju fudbal utorkom i srijedom a nekad jedan od top 3 tima na svijetu igra cetvrtkom, ne moram ni govoriti eto kakav je Junajted smijesan tim. Oni jesu nocas dobili uvjerljivim rezultatom ali igra posebno u prvom poluvremenu pa do drugog gola i nije bila nesto posebno. Ibra kao panj, od njega se lopte odbijaju doslovno. U svakom klubu je ostavio velik trag, ali sa ovim luzerima ni on ne zna da igra.

avatar
Elliott Roger
Friday, 25.11.2016
00:51

NE znam zasto tebe to brine i pogadja?

avatar
Alex DeLarge
Friday, 25.11.2016
01:19

Dinamo ne igra, sa njim se igraju. Ono je doslovno bruka. U LE bi mozda dali dva gola, ali ponovo boda ne bi uzeli. Mislim da je dovoljno reci - najgori tim u evrotakmicenjima ove sezone, i to oni, pa 5 mesta praznih, pa tek onda sledeci najgori... Ne vidim potrebu takvih analogija jer ce i Legija i Dinamo igrati jos samo jedan utorak, a onda je ekskurzija gotova... Fejnord, prvoplasirani tim Eredivizije, samo jednom prisao golu bukvalno, pobeda od 4:0, moglo je jos 2,3 gola. Ja ne znam sta ti hoces? I covece, ja sam pre preboleo ribu sa kojom sam bio 4 godine, nego ti De Heu. :D Get a live...

avatar
Red Demon
Friday, 25.11.2016
00:39

Neka sad nek se dignu malo , doci ce im West Ham oducice ih od fudbala HAHA.

avatar
Elliott Roger
Friday, 25.11.2016
00:51

27 godina pssss..

avatar
paul2016
Friday, 25.11.2016
01:01

Samo polahko doci cete i vi na svoje sa onom dobro poznatom uzrecicom sledece godins je nasa

avatar
ManUtd1993
Friday, 25.11.2016
00:32

Malo,pomalo i popravljamo se,mhitarjan odigrao odlicno,kako dugo nije igrao,svi su bili dobri,runi se vratio u pravu formu,ibrahimovic dosta gresio ali boze moj,samo da se sto brze vrati baili i ako natavimo ovako da se popravimo na tabeli do januarskog roka...posle uz nekoliko pojacanja da idemo na top 4...

avatar
scylla98
Friday, 25.11.2016
14:50

Ne, nikad ne treba tako da razmisljamo. Uvek ciljamo najvise sto mozemo, cak i ako to nije realno. Ciljamo vrh iako ne izgleda realno. Ciljajmo vrh pa sta dostignemo, to je drugo. Treba nam pobednicki mentalitet.

avatar
ManUtd1993
Friday, 25.11.2016
17:06

nmz sad da se cilja vrh yabele,nego utakmica po utakmicu,treba pobediti west hem,doci na 22 boda pa onda igramo cini mi se protiv totenhema i to je veoma bitna utakmica koja se mora dobiti,za sad moramo da se fokusiramo na 4 mestonkad budemo bili 4,5 boda visi od 5 mesta tad se moze razmisljati nagore za sad je to cilj...nismo jos dobro uigrani za vise ciljeve,odbrana je losa,mora se pojaati odbrana i uciniti sve za top 4,i sa mojesom i van galom ciljalo se na titulu pa nista,mor se pruziti sansa murinju da naravi ekipu kakvu on zeli,junajted je u najvecoj tranziciji u odnosu na sve klubove,fergi otisao,dva trenera bili promasaji,puno starijih igraca smo imali koji su zavrsili karijere,neki su napustili klub i ako treba mora se i ova sezona zrtvovati kako bi se nesto napravilo,ne pravi se tim odjednom,nmz da budemo ko partizan i zvezda prodaj sve,kupi nove i tako svaku godinu menjati tim,mora se napraviti okosnica oko koje ce se stvarati tim...

avatar
Danilo20
Friday, 25.11.2016
00:32

Najbolja utakmica junajteda u ovoj sezoni (kao i ona protiv lestera u pl) Pogba DOMINIRA,a ibra mi deluje nekako mnogo defanzivnije nego u pszu,jer kad pogledam on pusti loptu i neko je sutne

avatar
MANUTD
Friday, 25.11.2016
00:26

Sve kao podmazano. Ponekad se zapitam da li je stvarno Murinjo na klupi Junajteda, jer koliko sam nacuo kod njega nece igrati Mata, nece igrati Junajtedova deca, nece igrati uopste mladi igraci i igrace se bunker taktika. Danas gledam, igra Mata, usli Rasford i Lingard, So igrao Prvu, a Junajted 4 komada i 24 suta ka protivnickom golu uz ekstra fudbal. Ko se krije iza Murinjove maske na klupi Junajteda!??

avatar
Friday, 25.11.2016
00:51

Ja se pitam kako je Junajted 6. u PL pa ovakv fudbal ne igra niko.

avatar
MANUTD
Friday, 25.11.2016
12:30

Zbog nedostatka srece i sudijskih odluka koje nikako nisu isle na ruku Junajtedu.

avatar
Jack Rackham
Friday, 25.11.2016
11:58

Kako? Pa Barnli, Arsenal i Stouk po nezasluzeni remi i eto, bez imalo srece, kao Liverpul pre mozda 2 godine 3 kad su pogadjali one stative i precke

avatar
Braćala
Friday, 25.11.2016
01:31

Pa ne igra Murinjo bunker protiv slabijih ekipa,to samo protiv jakih.

avatar
_MUFC_
Friday, 25.11.2016
00:26

Gledao sam posljednjih 20 minuta.Za to vrijeme vidio sam dva gola,Lingardov je bio veoma lijep.Vrijeme je dominirala tokom tog vremena.Može li mi nego napisati kako je Manchester igrao prije toga i koji su se to igrači isticali.Unaprijed hvala!

avatar
mrancic
Friday, 25.11.2016
00:23

Mihtarijan konačno.Ako se uigravi uklopi odlično pojačanje.Pojačava navalu Junajteda.Murinjo rešio pitanje organizatora igre:Pogba.Runi izgleda posle cuge drastično poboljšao formu.Ibra stacionaran ali bex sujete,asistira kod šansi za gol.Junajtedu za borbu među prva 4 potreban špic ili brzo krilo i štoper.Poslednje dve utakmice igra odlična.Samo napadati.Sa tri defanzivca u zadnjoj liniji biće i rezultati bolji.Šou neprimećen a izgleda da Kerik uliva timu samopouzdanje i da je eliminisao Felainija.

avatar
Los Vikingos
Friday, 25.11.2016
00:19

Dzeko ove sezone podseca na svoje najbolje godine dok je bio u Wolsburgu, iako ume da promasi nesto neverovatno. Ali ove godine ga bas dobro krenulo :-)

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 25.11.2016
00:19

Izbaci me Selta za 130 eura....Svasta bi sad napisao,uzas...Dobio Barselonu a ovamo sa jednim Standardom igraju X!!!

avatar
Brat Sergio_Undecima
Friday, 25.11.2016
00:44

ST.Liege nije barcelona pa da ih Selta pobjedi rutinski...

avatar
S-I-M-K-E_
Friday, 25.11.2016
00:48
avatar
WR 10 !!!
Friday, 25.11.2016
00:15

Runi je nekoliko zadnjih utakmica kao i ovu odigrao sjajno i bio jedan od kljucnih igraca!!!

avatar
stevan_vasic90
Friday, 25.11.2016
00:09

Pogba je izdominirao, Rooney je bio odličan, odbranu ne mogu da komentarišem zato jer i nisu imali puno posla, Mikitarijan je bio dobar. Što se tiče Ibrahimovića, bez obzira na asistenciju i taj gol(auto gol Jonesa), smatram da guši igru Uniteda

avatar
MUFC14
Friday, 25.11.2016
00:42

Ibra mora da popravi zavrsnicu. Dosta promasuje u poslednje vreme i veceras je moga lagano 2-3 gola inace solidno odigra

avatar
Dimitrije Grujic
Friday, 25.11.2016
00:08

runi i ovu, kao i poslednje nekoliko odigrao sjajno!!!

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 25.11.2016
00:07

Vidi se mnogo direktnija igra pod Murinjom i 90 minuta uzivanja u ovom mecu, a i cele sezone forisran je napadacki fudbal samo nije bilo srece u nekim mecevima. Da zaboravio sam i Mikija, odlican je bio.

avatar
Bidza i Tridza
Friday, 25.11.2016
00:06

Runi odlicno odigrao,valjda ce sad uci u formu.Mkitarian se trudio dosta,natrcao se i steta sto nije dao gol.Kod zadnjeg gola je bila jako lepa akcija,sve brzo i tecno.Da vidimo sad moze li Junajted da igra dobro u vise vezanih utakmica,potrebna im je dobra forma da bi se prikljucili vrhu tabele u PL.

avatar
Ole Gunar Solšer
Friday, 25.11.2016
00:04

Konacno odlicno odigran mec od pocetka do kraja, perfektna partija. Runi i Mata doktori, Ibra imao dobre asistencije, ali steta sto je promasio opet veliku priliku. Lingard od kada je usao 3 odlicna udarca ka golu, i zasluzio je gol.

avatar
NIKE
Friday, 25.11.2016
00:03

Džeko i Runi pokidali večeras, gledajući i onaj meč sa Arsenalom, izgleda da se Mourinho polako vraća sa Unitedom, reko ja vama kad ga igrači slušaju i rade kako on kaže (ginu na terenu) on osvaja titule, poznavajući njegov rad bit će iduće sezone United prvi favorit (Mourinhova čuvena druga sezona).

avatar
ANDY_COLE#18
Friday, 25.11.2016
00:02

Pokidali su momci.nSamo da se sad nastavi tako i nema zime za Junajted nSamo da dodam,četvrti gol u stilu Barse iz najboljih dana.

avatar
Nudzeim1983
Friday, 25.11.2016
00:02

OknDobre utakmice nista losije od LP

avatar
CR7
Friday, 25.11.2016
00:02

Miktarijan igracina,kakav je to borac,zasluzuje status prvotimca.Odlicni su i Runi,Mata i Pogba.Kerik mora igrati svaku utakmicu.Neverovatno koliko je potcenjen.

avatar
chaki
Friday, 25.11.2016
00:26

Nije potcenjen nego je mator i nemoze da igra svaku

avatar
Berba9
Friday, 25.11.2016
13:06

Igracina, i sada kada pred kraj karijere jos uvijek je jedan od boljih igraca u klubu, treba igrati svaku minutu

avatar
MAN RED
Friday, 25.11.2016
00:01

Rekoh ja za Runija,i protiv Arsenala odlično odigrao sad perfektno kapitenu ostani još koju sezonu da zapušiš dežurnim kritičarima usta još koji put.Najbolji strelac Engleske,drugi najbolji premijer lige,najbolji Engleski strelac u evro-takmičenjima i još malo najbolji strelac slavnog MANČESTER JUNAJTEDA.

avatar
Friday, 25.11.2016
00:00

Kakva dominacija,nije Svonzi ali je Fejnord iz razvojne lige.LOL

avatar
MANUTD
Friday, 25.11.2016
00:24

Zasto osporavas Fejnord? Taj klub ima duplo vise trofeja u Evropi od celsija. I to bez ulaganja novca sa naftnih platformi.

avatar
No 1
Friday, 25.11.2016
00:25

Ovaj Fejnord se bori za titulu u Holandiji.Nije pobjeda iz koje treba izvlaciti neke pretjerane zakljucke ali svakako ekipa koja bi bila u sredini PL na primjer.

avatar
Paris Saint Germain
Friday, 25.11.2016
00:00

Runi je DOKTOR

avatar
Sir Alex
Friday, 25.11.2016
10:36

Bravo! Vecini ovde nije ni za beton ligu posto jedno vreme nije igrao kao onaj stari...