LE - Zenit gazi sve pred sobom, Despotović ostavio Astanu u igri, Fener i Anderleht blizu nokaut faze

Autor: Boban Filipović
četvrtak 24.11.2016.
18:57
Izvor: Sportske.net

Tokom popodneva u 'istočnim provincijama' su odigrane četiri utakmice 5. kola grupne faze Lige Evrope.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Zenit je zadržao maksimalan skor, Makabi je savladan u Sankt Petersburgu sa 2:0, golovima Kokorina i Keržakova, koji ga je zamenio polovinom drugog poluvremena.

Kokorin je dao svoj četvrti gol u Ligi Evrope na pet utakmica, savladao je Predraga Rajkovića u smiraj prvog poluvremena iz neposredne blizine, bivši golman Crvene zvezde nije imao nikakve šanse u ovoj situacji. Iskusni Keržakov je u nadokandi overio trijumf Rusa.

Uprkos ovom porazu, Makabi je i dalje i igri, mada ne zavisi sve od njih.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Bivši napadač Crvene zvezde i subotičkog Spartaka Đorđe Despotović je heroj Astane.

Šampion Kazahstana je njegovim golom slavio pred svojim navijačima protiv kiparskog APOEL-a sa 2:1.

Gosti su poveli golčinom Efrema posle pola sata igre, ali samo par minuta kasnije ostali sa desetoricom zbog isključenja Asica. Brojčano nadmoćniji domaći sastav je u nastavku izjednačio golom Aničića, koji je na istek sata igre kaznio smušenu reakciju golmana gostiju nakon jednog kornera, a pobedu je, kao što rekosmo, doneo Despotović.

 
'Zlatni Orlić' Nemanja Maksimović je odigrao ceo meč za Astanu, zaradio je žuti karton u finišu meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Fenerbahče je opravdao ulogu favorita protiv Zorje u Istanbulu, slavio sa 2:0 i napravio veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu. Štoh i Kjaer su bili strelci za Fener, srušili su goste iz Poljske u razmaku od 59. do 67. minuta.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
 
Anderleht je slavio u Bakuu protiv Gabale, rezultat je bio 1:3.

Juri Tilemans je doveo Belgijance u vođstvo lepim golom sa ivice šesnaesteca u 11. minutu, Rikardinjo je izjednačio iz penala samo par minuta kasnije, a ali i postao tragičar jer je 15 minuta pre kraja bio neprecizan sa bele tačke.

Minut pre kraja Gabala ostaje sa desetoricom zbog drugog žutog kartona Ejubova, a u poslednjim trenucima meča Anderleht koristi igrača više i golovima rezerviste Bruna i Teodorčuka stiže do pobede.

Bivši štoper Zvezde Uroš Spajić i bivši levi bek Partizana Ivan Obradović su  odigrali ceo meč za goste iz Brisela, koji su na dobrom put da se plasiraju u nokaut fazu, dok je na drugoj strani bivši igrač Partizana Vojsilav Stanković poraz svoje ekipe odgledao sa klupe.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Friday, 25.11.2016
11:25

U Zvezdi konkretno, stranac će uvek dobiti šansu u kontinuitetu. Zvezdino dete će za to vreme grejati klupu, sedeti na tribinama ili u najboljem slučaju trunuti na pozajmicama. Stranci će doći, uzeti ogromne pare i otići, a naši klinci će biti uvek tu negde - na radaru. Neke ćemo vratiti, neke nećemo, za nekima ćemo da žalimo... Armija navijača Zvezde se pita: Zašto Onjilo pre Ožegovića? Zašto Mouče pre Despotovića? Zašto Fibel pre Stojanovića? Čime su to zaslužili, a očigledno je da kvalitetom nisu?