LE - Braga eliminisana zbog Gentovog gola u nadoknadi, Viljareal 'kroz iglene uši'

Autor: Boban Filipović
četvrtak 08.12.2016.
18:58
Izvor: Sportske.net

Poznat je konačan rasplet u grupama H, J i L.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Završeno je šest utakmica poslednjeg kola grupne faze Lige Evrope.

U grupi H, Šahtjor je potvrdio dominaciju ubedljivom pobedom u Bragi i sa makismalnim skorom čeka proleće.

'Rudari' su slavili sa 4:2, po dva gola u oba poluvremena postigli su Krivcov i Taison, prvi gol za domaće delo je reprezentativca Srbije Nikole Stojiljkovića, a konačan rezultat postavio Crnogorac Vukićević u poslednjim trenucima meča.

Bivši napadač Čukaričkog je u finišu prvog poluvremena smanjio na 1:2 i vratio svoj tim u život, ali je u nastavku Šahtjor potvrdio klasu.

Bragu je ovaj debakl koštao eliminacije, jer je Gent u 94. minutu postigao pobedonosni gol u Konji (0:1). Stefan Mitrović je asistirao Kulibaliju, koji na ivici šesnaesterca prima loptu na grupi, a onda udacem iz okreta postiže golčinu  za evropsko proleće. Za domaće je ceo meč odigrao Jagoš Vuković.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Fiorentina je pobedom u gostima nad Karabagom rezultatom 2:1 obezbedila prvo mesto u grupi J, a uz Toskance će dalje i PAOK.

Crno-beli iz Soluna,  koje sa klupe predvodi bivši fidbaler Partizana Vladimir Ivić, pred svojim navijačima su savladali Liberec sa 2:0 golovima Rodrigeza i Pelkasa.

'Viola' je u glavnom gradu Azerbejdžana povela preko Većina na isteku sata igre, Rejnaldo je poravnao, ali Kjeza ekspesno vraća prednost gostima. Strelac drugog gola za Firentince je pet minuta pre kraja mora vani zbog dva žuta kartona, ali se rezultat nije menjao do kraja. Heroj pobede gostiju iz Italije je Nikola Kalinić, koji je ušao sa klupe početkom drugog poluvremena i asistirao kod oba gola, naš Nenad Tomović je odigrao ceo meč.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Konačno, iz grupe L, u kojoj je sve bilo otvoreno do poslednjeg kola, dalje idu Osmanlispor i Viljareal. I jedni i drugi su iskoristili prednost igranja pred svojim navijačima.

'Žuta podmornica' je na 'Madrigalu' potopila Steauu rezultatom 2:1. Sansone je doveo španski tim u vođstvo u ranoj fazi meča, poravnao je Ačim posle deset minuta igre u nastavku, a konačan rezultat postavlja Trigueros lepim lobom u finišu. Rumuni su poslednjih deset minuta igrali sa desetoricom zbog dva žuta kartona Tamaša, a valja dodati da je Antonio Rukavina pobedu Viljareala odledao sa klupe, dok je na drugoj strani Marko Momčilović odigrao ceo meč i pokrivao levi bok Steauae.

Osmanlispor je u Ankari savladao Cirih sa 2:0 golovima Delargea i rezerviste Kilcaslana u poslednjih 15-ak minuta utakmice.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alister Krouli
Thursday, 08.12.2016
20:05

Portugalci pukli u Evropi, ostala im dva kluba i oni ce sl. rundu da nalete na Borusiju i Barsu. Pa-pa ;-)

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 08.12.2016
20:24

ostao porto?koji jos drugi klub?

avatar
Alister Krouli
Thursday, 08.12.2016
20:52

Porto i Benfika u LS, u LE 0 velika.