Grupa B - Liverpul eliminisan uz isključenje Markeca, Realov "poker"

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 09.12.2014.
22:35
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Liverpula eliminisani su iz daljeg toka takmičenja u LŠ nakon večerašnjeg remija sa Bazelom na domaćem terenu. Glavni akter Liverpulove tragedije bio je Lazar Marković koji je isključen u 60. minutu. Real u Madridu rutinski savladao Ludogorec.

Beta/AP Photo/Jon Super
Beta/AP Photo/Jon Super

Povezane vesti

Gotovo punu deceniju čekali su navijači Liverpula da se Liga šampiona vrati na "Enfild" a onda su izabranici Brendana Rodžersa uspeli da prospu mukom sakupljano mleko iz prethodne sezone posle samo 6 utakmica.

Fudbaleri Liverpula nastaviće takmičenje u Ligi Evrope kao trećeplasirani tim iz grupe "B" pošto su večeras na domaćem terenu remizirali sa Bazelom rezultatom 1:1 (0:1) u utakmici koju je obeležilo isključenje srskog internacionalca Lazara Markovića.

Golove pogledajte OVDE!

Gosti su bolje otvorili utakmicu, dominirali tokom prvih 45 minuta i stvorili nekoliko izglednih prilika za postizanje gola a onda je u 25. minutu Fraj utišao "Enfild" pogotkom sa ivice šesnaesterca.

Odbrana Liverpula i večeras je delovala smušeno i prava je sreća što Švajcarci tokom prvog dela igre nisu kaznili greške Škrtela, Lovrena i Enrikea.

Kada je Rodžers video da je vrag odneo šalu odlučio je da sa dve promene razmrda svoju ekipu. Na poluvremenu je na teren poslao Lazara Markovića i Alberta Morena a Srbin je ubrzo izrastao u tragičara.

Samo 15 minuta proveo je Marković na terenu a onda je na sredini igrališta rukom zamahnuo u pravcu svog pratioca koji se srušio na zemlju i dobro odglumio kontakt. Sudija Kujpers naseo je na glumu Behranga Safarija zbog čega je Markoviću pokazao direktan crveni karton!

Nakon sat vremena igre Liverpul je imao gol zaostatka i igrača manje na terenu ali se "Crveni" nisu predavali. Deset minuta pre kraja kapiten Stiven Džerard daje nadu da se može do preokreta i plasmana u dalji tok takmičenja.

Fenomenalnim golom iz slobodnog udarca Stiven Džerard pogađa za 1:1 ali do kraja susreta domaći ne uspevaju da postignu još jedan gol koji bi im omogućio da takmičenje završe na drugoj poziciji u grupi.

Posle večerašnjeg remija Liverpul ostaje na trećoj poziciji pa će na proleće igrati u Ligi Evrope dok Bazel kao drugoplasirani ide dalje.

Aktuelni šampion Evrope plasirao se u eliminacionu fazu takmičenja u velikom stilu pošto je večerašnjom pobedom nad Ludogorecom stigao do maksimalnih 6 pobeda u grupni "B" što nije pošlo za rukom nijednom drugom timu u tekućoj sezoni.

Izabranici Karla Anćelotija večeras su slavili rezultatom 4:0 (2:0) protiv Ludogoreca pa grupnu fazu takmičenja završavaju sa maksimalnih šest pobeda koje nose 18 bodova uz impresivnu gol razliku 16:2 (+14).

Golove pogledajte OVDE!

Kraljevski klub večeras nije imao težak posao pošto su gosti iz Razgrada ostali sa igračem manje već posle 19 minuta igre. Marselinjo je na gol liniji intervenisao rukom i tako kumovao večerašnjoj pobedi Real Madrida.

Kristijano Ronaldo bio je siguran sa bele tačke a pogotkom iz 20. minuta večerašnje utakmice preskočio je Raula na listi najboljih strelaca u Ligi šampiona.

Nedugo nakon vodećeg gola Real Madrid je preko Gareta Bejla duplirao prednost a od trenutka kada su stigli do vođstva od 2:0 Madriđani su popustili gas ali i tako nije izostao ubedljiv trijumf.

Golovima Arbeloe i Medrana u završnici susreta Madriđani su stigli do konačnih 4:0 čime su ispisali istoriju Lige šampiona kao prvi klub koji je dva puta uspeo da završni takmičenje u grupi sa maksimalnim brojem bodova.

Tabela: Real Madrid 18, Bazel 7, Liverpul 5, Ludogorec 4

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke