'Građani' privremeno zaseli na čelo, Čelsi se spasao poraza u nadoknadi

Autor: Boban Filipović
subota 16.01.2016.
18:03
Izvor: Sportske.net

Sve ekipe iskoristile prednost domaćeg terena ovog popodneva osim 'Plavaca' iz zapadnog Londona...

BETA/AP Photo/Frank Augstein
BETA/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Očekivano najuzbudljivije bilo je na 'Stamford Bridžu' gde je Čelsi ugostio Everton.

Završilo se podelom bodova, bilo je 3:3, Everton je vodio 2:0, Čelsi izjednačio, gosti ponovo stekli prednost u nadoknadi, ali Džon Teri u poslednjim sekudnama iz nedosuđenog ofsajda donosi 'Plavcima' bod.

'Karamele' su bile bolji rival u prvom poluvremenu, ali golova u prvih 45 minuta igre nije bilo.

Ipak, četa Roberta Martineza je nastavila sa atacima i već nakon pet minuta igre došla u predost.

Lukaku je izneo najveći teret na svojim leđima, privukao svu pažnju na sebe, stvorio se višak po levom boku, Barkli je odigrao za Bejnsa koji zavrće u sredinu, a Džon Teri nespretnom reakcijom šalje loptu u svoju mrežu.

Pet minuta kasnije Everton je duplirao vođstvo, Lejton Bejns je sjajno pronašao Kevina Miraljasa u srcu šesnaesterca, a ovaj poslao nedobranjiv udarac ka golu Kurtoe - 0:2.

Minut ranije Hidink je izveo iz igre indisponiranog Nemanju Matića, ušao je Oskar umesto njega i to je donelo poboljšanje u igri domaćih.

Za samo dva minuta Čelsi je uspeo da poravna, Fabregas i Dijego Košta su bili u glavnim ulogama.

Sesk je sve najavio prelepim pokušajem petom koji je skinuo Hauard, ali nedugo potom asistirao je Košti za povratak u život u 66. minutu utakmice, a Brazilac sa španskim pasošem mu se odužio istom merom 120 sekundi kasnije.

Čelsi opasniji i agilniji, ali Kevin Miraljas je deset minuta pre kraja regularnog dela istrčao odlično u kontru, izašao sam pred Kurtou i nije uspeo da materijalizuje kolosalnu šansu.

Zbog povrede Ovijeda, kome se dugo ukazivala pomoć, meč je produžen čak sedam minuta, a početkom nadokande rezervista Funes Mori je izmakao pažnji svojih čuvara nakon centaršuta Deulofeua s levog boka i pogađa sa druge stative za 2:3.

To nije bilo sve, Čelsi se spasao poraza u bukvalno poslednjim sekundama, kapiten Džon Teri je zatresao Hauardovu mrežu, 3:3, ali utisak je da je gol pao iz čistog ofsajda.

Branislav Ivanović je odigrao ceo meč za 'Plavce', prva dva gola Evertona došla su iz akcija sa strane koju on pokriva.

Mančester Siti je ubedljivom pobedom nad Kristal Palasom na 'Etihadu'  privremeno zauzeo lidersku poziciju!

Britain Soccer Premier League

Fabijan Delf je doveo 'Građane' u vođstvo sredinom prvog poluvremena, do odlaska na odmor Serhio  Aguero ju je duplirao, Kun u 68-om minutu postiže još jedan gol, a u finišu beleži asistenciju za Davida Silvu za konačnih 4:0.

Aleksandar Kolarov je odigrao 52 minuta, povredio se, iznet je na nosilima, pa ga je zamenio Kliši.

Sautempton je bio ubedljiv portiv Vest Broma na 'Sent Merisu', bilo je 3:0, Dušan Tadić je dao poslednji gol na utakmici nepunih deset minuta pošto je ušao u igru. Vard Prous je postigao prva dva gola za 'Svece' u prvom poluvremenu.

Istim rezultatom (3:0) Bornmaut je tukao Norič kod kuće, Afobe je postigao svoj premijerligaški prvenac kao 'šlag na tortu', pre njega mrežu Radija su tresli Gosling u ranoj fazi utakmice i Danijels iz penala poćetkom drugog poluvremena.

Njukasl je pobegao iz opasne zone pobedom na 'Sent Džejms Parku' nad Vest Hemom rezultatom 2:1.

Đorđino Vajnaldum
je bio centralna figura prvog poluvremena, asistirao je Ajozeu Perezu za vođstvo, a potom ga sam duplirao na proigravanje Janmata. Konačan rezultat postavio je rezervista 'Čekićara' Nikica Jelavić početkom drugog poluvremena, tek što je ušao u igru.

Aleksandar Mitrović je bio na terenu sve do sudijske nadoknade.

Totenhem je na premijeri 21. kola ubedljivo savladao Sanderlend sa 4:1 na 'Vajt Hart Lejnu', a današnji program završava se duelom između Aston Vile i Lestera u Birmingemu.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

71 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
!ultras!
Sunday, 17.01.2016
12:45

Prvo se koristi pun naziv kluba, a onda tek navijacki nadimak..vi nepismeni kao novinari... TReba da pisete da vas razume i onaj koji apsolutno nikada nije pratio fudbal i ne poznaje pravila.... joj nesrecnika....

avatar
Heisenberg321
Sunday, 17.01.2016
02:50

Blam navijati za Čelzi kao i svih ovih godina.

avatar
Everton FC
Saturday, 16.01.2016
20:42

Utakmica je bila dobra ali je Everton zasluzio pobedu. Miralas dokazao da je klasa i da treba da ide na EP umesto dvolicnog Azara

avatar
vozd87
Saturday, 16.01.2016
23:09

А ја брале баш очекивао да ћеш да кажеш да је Челзи заслужио победу :)

avatar
Brazilero11
Sunday, 17.01.2016
00:38

Pa ici ce obojica, shvatam sto bi jedan ostao kuci ?

avatar
Jacc
Saturday, 16.01.2016
20:30

Malicelzi se opet provukao kao i protiv vestbroma..

avatar
kun95
Saturday, 16.01.2016
20:00

Aguero najbolji igrac BPL.

avatar
Кун
Saturday, 16.01.2016
20:47

Uz Suareza i Levandovskog u top 3 najboljih napadaca na svetu, za mene je logicno najbolji, ali svrstacu ga u top 3 sa ovom dvojicom. :D

avatar
dzedaj vitez
Saturday, 16.01.2016
19:54

Sudija je katastrofa. Poklon za Čelzi. Gol iz ofsajda i nakon isteka nadoknade.

avatar
Frenk
Sunday, 17.01.2016
11:32

6 navijača jadnog Čelzija ti je dislajkovalo istinit' komentar :)

avatar
????JULEN GUERRERO 8????
Saturday, 16.01.2016
19:54

Nadam se da je navijače Čelzija sramota kad već nije onu 0 od čoveka, neću ni ime da mu spominjem... Svaka čast za Everton, odličan meč... Igrač utakmice sudija Džons, SRAMOTA! Produžio utakmicu 7 minuta a ovi daju gol u 97:55 minutu, tačno se videlo da će se igrati dok FC Roman ne da gol, navijao sam za fudbal a pobedila je BRUKA!

avatar
tony zahirovic1234
Saturday, 16.01.2016
19:48

I dade Bog da Pelegrini konacno shvati da treba nekada da pocinje i sa dva napadaca,odmah su akcije tecnije,i opasnije po protivnicki gol.Aguero dokazuje kakav je majstor,i prije svega timski igrac,Delf takodjer dobar,s njim su brze akcije i tecnija je igra...Ne smije se sada kiksat CTWD

avatar
Кун
Saturday, 16.01.2016
20:48

Koliko je igra bolja kada je na terenu Delf umesto Turea...

avatar
kun95
Tuesday, 19.01.2016
17:34

Jeste, igra se dinamicnije. I najvise u svemu tome mi se svidja sto za Delfa nismo dali ogromne novce. Nije vise Ture igrac kao nekad, ali nikako ne smemo zaboraviti koliko je on doprineo ovom klubu.

avatar
tony zahirovic1234
Sunday, 17.01.2016
06:48

Pa naravno,Ture je klasa za sebe.Ali decko ima ipak 32 godine,i ne moze vise takav performans svakog meca da pruzi,a Delf je sasvim solidan igrac,ne zelim da preterujem sada... :D :D

avatar
ADIS-M-UNTD
Saturday, 16.01.2016
19:37

sta reci navijaci cezija sami rekli sta misle o golu iz ofsajda. ne ligicno produzeno 7 min a dobijes gol u 98 min a do te 98 min igraci evertona triput izbijali loptu gdje je bio zavrsen napad i gdje je sudija mogao svirat kraj. steko sam utisak da bi utakmica trajala sve dok celzi ne da gol a i relnost je EFA ce pogurat maximalno celzi da ih ostavi van zone ispadanja jer ne logicno je da celzi ode u drugu ligu radi rezultata koje su postigli zadnjih sezona kao i igraca koji trenutno igraju za celzi. cisti poklon bod sudije bez ikakve diskusije.

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 16.01.2016
20:56

Sudija jeste mnogo pomogao Celsiju ali da o tome prica navijas junajteda,nemoj molim te eto.

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 16.01.2016
19:24

Drugo poluvreme jedno od najluđih koje sam gledao. Nismo zaslužili taj bod, gol je očigledno pao iz ofsajda, ali šta je tu je. Neverovatno koliko je puta komentator rekao da samo Terijev gol još nedostaje...

avatar
Paklena pomorandza
Saturday, 16.01.2016
19:16

Sraman kraj velelepne f.prestave na S.B u reziju glavnog i liniskog sudija.Baj d vej,gledao sam nekoliko utakmice Evertona i jos ne mogu da shvatim kako Stones moze da vredi one cifre koje se spominju,40,50 m funti!Taj je jos jedan u nizu precenjenih engleskih nogometasa oko koga se dize velika novinarska pompa.

avatar
Jurgen Klopp BVB
Saturday, 16.01.2016
22:23

Funes Mori se pokazao do sada kao klasa za Stonesa i ako mu je tek prva polusezona u PL, i ako je došao iz Argentinske lige, ali dečko je klasa za Stonesa, krpi odbranu sam!

avatar
LuisSuarezFB
Saturday, 16.01.2016
19:15

Odgledao sam celu utakmicu i jako je bio lep fudbal ali u drugom poluvremenu. Everton je tako dobro igrao pa je Celzi pojacao dok je gubio pa malo pauza pa Everton na delu pa opet Celzi. Sasvim lepa utakmica. U prvom poluvremenu samo je postajao Everton. Utiska sam da Hidink i bilo koji drugi trener nece moci da napravi nesto spektakularno. Celzi moze lepo da igra ali zato dosta na momente igra lose i gubi stalno bodove. Jako imaju slabu odbranu za razliku od Celzija od prosle godine. Jeste bio ofsajd ali najpravednije je podela bodova. Kosta onako. Dosta je dobar u duelu ali jako me nervira kada pocne na bilo koju sitnicu da prigovara. Jer i Everton je donekle ostecen jer Teri je dao gol nakon ofsajda i nakon 98 minuta ali sami su krivi. Lukaku nista nije pokazao i po meni igrac utakmice je Miralas. Kako lepo igra. Celzi je jos jednom neresenom utakmicom izgubio sve nade za top 4 a daleko je i top 7. Jer cele sezone igraju i dobro i lose. Tu nije nista Murinjo kriv. Igraci su. Da je tako Celzi ne bi u ovih nekoliko utakmica igrao nereseno nego bi pobedjivao. Nece ispasti ali ce zavrsiti na sredini tabele. Nece igrati u Evropi. Mnogi igraci nece doci koje bi Abramovic hteo jer nema Lige Sampiona. Jako lose.

avatar
Rockstar
Saturday, 16.01.2016
19:15

Uspeh je kad se postigne gol u 98-om minutu iako je nadokada bila 7 min,a i da ne zaboravimo da je bio ofsajd metar.Bravo Chelsea

avatar
Saturday, 16.01.2016
19:14

Izgleda da je Rus promjenuo taktiku i odlučio da kupi 12 igrača koji u 98 minuti ne diže zastavicu na čist ofsajd. I to od 7 minuta nadoknade on to radi u 8,sramota za FA!

avatar
Plasticni Ja
Saturday, 16.01.2016
19:32

Gol Evertona je bio u 91. minutu, radovali se celih 2 minuta, mogao je sudija i jos pola minuta da produzi slobodno, jeste bio ofsajd ali steta da se ponisti onakva majstorija posle zelje komentatora SK-a.

avatar
Rockstar
Saturday, 16.01.2016
20:27

Pa da niste dali gol igralo bi se jos,ne brini nista za to.Utakmica traje dok Chelsea ne izvuce povoljan rezultat

avatar
whynotzoidberg
Saturday, 16.01.2016
20:20

Uredu je kad to rade drugi klubovi koji su izgradili karijere golovima iz ofsajda i sumnjivim penalima, li kad celsi to uradi, o boze proklet bio rus i njegove pare, kupio je ceo FA. velika vecina su komedijasi :D

avatar
lamps8
Saturday, 16.01.2016
19:13

opet iste greske u odbrani kao i cele sezone,mora roman na leto da renovira tim vidi se da neki nece ili ne mogu da igraju na vrhunskom nivou.Drago mi je sto je Teri dao gol najvise mu je stalo do kluba od svih igraca.

avatar
ZEX MAN UTD!
Saturday, 16.01.2016
19:13

Everton-skup sjajnih igraca koji su jedan veliki TIM.Nazalost nisu imali srece a zasluzili su pobedu.Fenomenalno drugo poluvreme,pravo uzivanje je bilo gledati

avatar
cukambre
Saturday, 16.01.2016
19:12

Sudija resio da se igra dok Celsi ne da gol.Kad je isteklo vreme 3 puta je imao priliku da svira kraj a on bez potrebe pusta napad i na kraju gol iz ofsajda.Sve u svemu zanimljiv mec,pogotovo drugo poluvreme.

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 16.01.2016
19:16

Za ofsajd se slažem, ali bi pogrešio da je svirao kraj. Treći gol Evertona je pao u nadoknadi i nadoknada se morala produžiti

avatar
ZEX MAN UTD!
Saturday, 16.01.2016
19:11

Drugo poluvreme na Stamford bridge-u dokaz da je BPL najbolja liga na svetu

avatar
Brat Sergio (Return)
Saturday, 16.01.2016
19:40

Gdje je ta BPL zadnjih godina u Europi?

avatar
Paisley > man scums
Saturday, 16.01.2016
22:22

Gde je tvoja pamet na ovom sajtu ?

avatar
Непобедиви
Saturday, 16.01.2016
21:42

Da Barsa i Real dobijuju u Primeri premije koje Englezi dobijaju u PL ne bi im palo na pamet da igraju Evropu, a kamoli ovoliko da se cimaju oko nje. Naravno, ne kazem ja da Engleze boli uvo za LS, ali ih realno mnogo mnogo manje zanima LS nego Spance. Opet, nisu ni najjaci klubovi u Evropi u Engleskoj, nego su to Barca i Bajern, ali ostali klubovi su po kvalitetu mnogo mnogo slicniji nego u Spaniji. I za kraj kada bi igrali top10 Engleza i top10 Spanaca, siguran sam da bi Englezi slavili 9:1. Moooozda 8:2

avatar
ZEX MAN UTD!
Saturday, 16.01.2016
20:59

Liga kao liga ne pojedinacno klubovi

avatar
Marcos Alonso
Saturday, 16.01.2016
20:57

2012 Chelsea na krovu Evrope a to spada u zadnje godine :)

avatar
AxweII
Saturday, 16.01.2016
20:24

Pa gdje bi bila? U Engleskoj!

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 16.01.2016
20:22

Pa nema je, kad Barsa,Bayern i Real dominiraju. A dodao bih i Psg.

avatar
West London
Saturday, 16.01.2016
19:11

Uu koja utakmica fabregas i costa najbolji nadam se da se costa nije ozbiljnije povrijedio treba reći da smo gol zabili iz zaleđa ali mislim da nam se ovo vratilo za prošlu utakmicu protiv wba obrana katasrofalna zouma treba nekog mlađeg partnera ovakav nam je oscar potreban čim je ušao življe azpilicueta ne zna ubaciti lijevom nogom zato treba baba igrat lijevo a desno nek se mjenjaju bane i azpi sljedeće je gostovanje arsenalu bit će teško ali samo hrabro.

avatar
lamps8
Saturday, 16.01.2016
19:26

samo proba babu i aspija kao bekove bila bi to druga odbrana a na sredini loftus cik fabregas,ispred njih da dodje teseira.

avatar
Carina
Saturday, 16.01.2016
19:10

Gol iz ofsajda, nismo bili losi u igri, ali te greske, to ne vidim u jelen super ligi. Teri odlicno postavljen, sutira desnom u svoju levu i autogol. Matica obilaze kao cunj. Treci gol, pa kao da mi je neko osinuo samar. Pa sta rade nasi odbrambeni igraci??? Ajde bre, Teri 700 utakmica, Bane preko 300 za Celsi, u petercu tri njihova igraca. Tibo konacno odbranio nesto, Fabregas je bio odlican, kao i Dijego. Nadam se da ce se oporaviti do meca sa Arsenalom. Hidink ocajan, dok je bio los, Pedro je igrao, kako se Pedro razigrao on je tako ubacio Kenedija. Klinja mi je gotivan, ali nije on jedini omladinac. Sve je lepo, bez poraza, ali pobeda remi i poraz donose vise poena od tri remija, POBEDE NAM TREBAJU

avatar
brekbaCh
Saturday, 16.01.2016
21:07

Onaj Stons nam uopste ne treba, nista narocito, realno.

avatar
Carina
Saturday, 16.01.2016
22:25

Ja sam za stopera Bilbaa, ali ne da se ceka 31. januar, nego da se sto skorije krene sa pregovorima. Ali Stounsu je plus to sto je Englez, vodi se kao home grown. Isto se nadam da bi mogli da suknemo i prodamo nekog u januaru. Oskara recimo, Remi je prosle godine bio dzoker, danas jedva pipnuo loptu, mozda i on da ga prati. Zasto Bamforda nema u protokolu ne kapiram.

avatar
brekbaCh
Saturday, 16.01.2016
19:10

Prvo poluvreme za zaborav, drugo dosta bolje. Trebaju nam pojacanja hitno, bod po bod, nigde necemo stici, a Hidink je tvrdoglav kao Murinjo, Pedra ne menja, a uvek najgori, mladi igraci ne dobijaju sansu nikako. Na kraju nezasluzeno uzet bod, gol je postignut u 98. minutu i iz ofsajda. Svaka cast fudbalerima Evertona.

avatar
Carina
Sunday, 17.01.2016
09:07

Svakako je iz ofsajda, ali tebra, zasto i ti pises 98. minut? Pa 7 je produzio, oni su u 91. dali gol, pa dok se onaj njihov Mori izpavijanisao, dok su se izradovali, dok se krenulo sa centra, proslo je skoro minut ipo, to je i dejli mejl pokazao, od postignutog gola do kretanja sa centra.

avatar
Ole Gunar Solšer
Saturday, 16.01.2016
19:08

Kakav mec, pravi premijerligaski. Ja mislim da je Everton najbaksuzniji tim i koliko puta ove sezone u Premijer ligi je bio rezultat 3:3 ja znam bar za 5. Everton opet prima gol u nadoknadi jos sad i iz ofsajda.

avatar
Стерлинг Арчер
Saturday, 16.01.2016
19:18

Pa i dali su gol u nadoknadi

avatar
dock
Saturday, 16.01.2016
19:08

Iako su odbrambeni igraci Evertona na trenutke igrali kao beskicmenjaci, definitivno su bili bolji i zaslusili pobedu. Pored citavih 7 minuta produzetka, sudija produzuje mec jos ceo jedan minut i priznaje gol iz cistog ofsajda u zadnjoj sekundi? Nemam druge reci do pljacka i kriminal. Ne mrzim Celzi, nego mi zao Evertona. KRIMINAL.

avatar
Carina
Sunday, 17.01.2016
09:09

Cistog ofsajda, ja priznajem, ali prica se kao da je ofsajd od dva metra, sudija verovatno samo nije video da je Bane spustio loptu Teriju, koji je bio za sirinu tela u ofsajdu, ako pogledas ovog igraca koji je skroz dole. http://www.nsno.co.uk/everton/wp-content/uploads/2016/01/John-Terry-is-offside.jpg

avatar
dock
Monday, 18.01.2016
00:10

Nije problem ofsajd, stalno se to dogadja, nego je problem preveliki broj okolnosti i sta bi bilo da je bilo. Nije Celzi bio los toliko, ali je Everton bio bolji, pa mi kao neutralnom, zao sto bolji nije pobedio.

avatar
ManchesterUnited
Saturday, 16.01.2016
19:07

3:3 postao popularan rezultat u zadnje vreme u PL.

avatar
Karamela
Saturday, 16.01.2016
19:07

cisto zaledje...

avatar
Frenk
Saturday, 16.01.2016
19:06

Ovo je pljačka. :)

avatar
The KING(guapo)
Saturday, 16.01.2016
19:04

Sudbina je rekla svoje povredom Djega Koste,najveci napadac mora da obuce Plavi dres,PATOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO.#CFC

avatar
Saturday, 16.01.2016
19:14
avatar
Carina
Saturday, 16.01.2016
19:23

Nema od toga nista, tako kaze Gus

avatar
Marko Petrovic
Saturday, 16.01.2016
19:04

Drugo poluvreme utakmice Čelsi - Everton verovatno najzanimljivije poluvreme ove sezone

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 16.01.2016
19:04

Kakva crna nadoknada ? 7 min produzeno a oni daju gol u 98 min. i to iz opsajda. sramota kako ih gurao sudija.

avatar
Sportski Paćino
Saturday, 16.01.2016
19:22

Hahahahahhaha opsajda hahahahahahanAl ipak si navijac BarselonenOfsajd jeste bio

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 16.01.2016
19:48

Ako ne vidis dole sam ispravio gresku. Nisam video prvi put da sam pogresio. A slobodno malo poradi na pravopisu. nemas nigde ni zarez,ni tacku. :)

avatar
barça mes que un clu
Saturday, 16.01.2016
19:46

Ispravio sam se dole, ako ne vidis. nisam video da sam pogresio.

avatar
lamps8
Saturday, 16.01.2016
19:24

da kao i vas 2009 godine.