FA kup - Preokret Lestera na "Gudisonu", povreda Mitrovića

Autor: Boban Filipović
subota 07.01.2017.
17:59
Izvor: Sportske.net

Učešće u najstarijem fudbalskom takmičenju za ovu sezonu završili su Everton, Stouk, Vest Brom, Bornmaut, Svonsi. 'Mitrogol' iznet sa terena zbog povrede posle samo deset minuta igre u Birmingemu.

Predrag Kurčubić
Predrag Kurčubić

Povezane vesti

Uz Mančester Junajted, koji je ranije danas razbio Reding na "Old Trafordu", jedna tri premijerligaša koja su do sada obezbedila plasman u narednu rundu FA kupa su aktuelni engleski šampion Lester, Hal i Votford.

'Lisice' su kao gost eliminisale Everton i to posle preokreta, rezultat je bio 1:2. Romelu Lukaku je nešto posel sata igre doveo 'Karamele' u vođstvo, ali je u roku od pet minuta Ranijerijev 'džoker' Ahmed Musa postigao dva gola i odveo Lester dalje.

U još jednom premijelrigaškom okršaju, Hal je pred svojim navijačima bio bolji od Svonsija. Abel Ernandez je doveo 'Tigrove' u vođstvo petnaestak minuta pre kraja, a u sudisjkoj nadokandi konačnih 2:0 postavio je rezervista Tajmon.

Votford je na svom 'Vikardiž Roudu' opravdao ulogu favoritita protiv drugoligaša Bartona i slavio sa 2:0. Golove sa 'Stršljenove' postigli su Kabasele i Sinkler.

Stouk je razočarao na 'Britaniji', gde je Volverhempton slavio sa 2:0 golovima Heldera Košte i Doertija.

Derbi Kaunti je slavio na 'Houtornsu' protiv Pjulisovog Vest Bromvič Albiona, iako su 'Vrećice' povele preko Meta Filipsa u finišu prvog poluvremena. U nastavku su rezultat u korist 'Ovnova' u roku od tri minuta preokrenuli iskusni Daren Bent i Tomas Ins. Završilo se rezultatom 1:2.

Bornmaut je nadigran od Milvola na 'Denu', bilo je 3:0 za trećeligaša iz Londona, Morison, Kamings i Ferguson su bili strelci.

Sanderlend i Barnli su na 'Stadionu svetlosti' remizirali bez golova, pa će odluka o tome ko ide dalje pasti u revanšu na 'Tarf Muru'. Mreže se nisu tresle ni u duelu između Boltona i Kristal Palasa na 'Ribok Stadionu', gde je novi menadžer 'Orlova' Sem Olerdajs ostavio veoma dubok trag.

Najubeldjivije pobede tokom popodneva ostvarili su Brentfotd nad Istlajem (5:1) i Hadersfild nad Port Vejlom (4:0).

Reprezentativac Srbije Aleksandar Mitorvić je odigrao samo deset minuta za Njukasl protiv Birmingema u gostima, doživeo je tešku povredu, iznet je na noslilima, umesto nejga je ušao Gufran, a meč je završen bez pobednika rezultatom 1:1.

Aleksandar Mitrovic

Najbolji srpski fudbaler u 2016. godini Dušan Tadić je odigrao ceo meč za Sautempton, koji je remizirao sa Noričem (2:2) na 'Kerou Roudu', pa će imati priliku da se domogne naredne runde pred svojim navijačima u revanšu. "Kanarince" je eliminacije spasao Stiven Nejsmit u sudijskoj nadoknadi, 'Sveci' su dva puta vodili golovima Van Dajka i Jošide, a prvi gol za Norič postigao je Viteker sa 'bele tačke'.

Golman reprezentacije Srbije Vladimir Stojković je eliminaciju svog Notingem Foresta u Viganu odgledao sa klupe za rezreve.

Rezultati:

Mančester Junajted - Reding 4:0
Akrington - Luton 2:1
Berou - Ročdejl 0:2
Birmingem - Njukasl 1:1
Blekpul - Barnsli 0:0
Bolton - Kristal Palas 0:0
Brentford - Istlaj 5:1
Brajton - MK Dons 2:0
Bristol - Flitvud 0:0
Everton - Lester 1:2
Hadersfild  - Port Vejl 4:0
Hal - Svonsi 2:0
Ipsvič - Linkoln 2:2
Milvol - Bornmaut 3:0
Norič - Sautempton 2:2
KPR - Blekburn 1:2
Roteram  - Oksford 2:3
Stouk - Vulverhempton 0:2
Sanderlend - Barnli 0:0
Saton - Vimbldon 0:0
Votford - Barton 2:0
Vigan - Notingem Forest - 2:0
Vajkomb - Stourbridž 2:1




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Emperador(2018)
Saturday, 07.01.2017
19:59

Da li ima covek na zemlji koji prodje tiket na facup Iigu evrope...

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 07.01.2017
19:24

Mozda je cak i slomio nogu:-((( Ne daj se, Mitre!

avatar
mihac_reds
Saturday, 07.01.2017
19:11

Ovaj Fa kup je za kladionice rudnik zlata. Koliko ljudi padne na gluposti....

avatar
HHadzimontagic
Saturday, 07.01.2017
19:09

Premijer ligasima dajte treceligasa za proitvnike, neka igraju svaku utakmicu protiv treceligasa, da vidi svijet kolike su drvosece. Bog je poslao Gvardiolu u Englesku, da spasi kolijevku fudbala od propasti. Dzaba im novci kad ne znaju sta je osnova fudbala, zato je Gvadiola tu da nauci Rudare i Drvosece, da pokaze da nije za fudbal potrebna samo snaga.