Derbi u Dortmundu - Levandovski presudio ''svojima''!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.04.2015.
20:29
Izvor: Sportske.net

U derbiju 27. kola Bundeslige, Bajern je kao gost savladao Dortmund i tako se još više približio novoj šampionskoj tituli.

Beta/AP Photo/Frank Augstein
Beta/AP Photo/Frank Augstein

Povezane vesti

Sedam kola je još ostalo do kraja sezone u Bundesligi, a Bajern je večeras uspeo da zadrži velikih deset bodova razlike u odnosu na drugoplasirani Volfsburg.

Na teškom gostovanju, protiv velikog rivala iz Dortmunda, ekipa Pepa Gvardiole slavila je rezultatom 1-0, a domaćem timu je presudio njihov bivši napadač Robert Levandovski.

Igrao se 36. minut, Tomas Miler je dobio loptu u kaznenom prostoru Dortmunda, šutirao je iskosa sa leve strane, ali pravo u istrčalog golmana Vajdenfelera, od koga se lopta odbila do Levandovskog, koji je odlično pratio ovu akciju i bez problema udarcem glavom sproveo loptu u mrežu - 0:1.

Gol koji je rešio pitanje pobednika možete da vidite OVDE.

Bio je to Bajernov prvi šut u okvir gola domaćih i doneo je željeni rezultat.

Domaći su imali dovoljno vremena da uzvrate i dođu bar do izjednačenja, ali u drugom poluvremenu Marko Rojs u dva navrata nije imao sreće.

Prvo je iz veoma izgledne situacije sa nekih devet metara u 61. minutu poslao loptu pored gola, a u finišu, u 88. minutu, sjajno je izveo slobodan udarac sa dvadesetak metara, gađao je donji desni ugao Nojerovog gola, ali je čuvar mreže Bajerna fenomenalno reagovao i zaustavio tu loptu na gol liniji.

Dodajmo još i da je Neven Subotić odigrao svih 90 minuta u domaćem timu, dok je Miloš Jojić i dalje ''u zapećku''.

Izveštaje sa ostalih današnjih mečeva 27. kola možete da čitate OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke