Bundesliga - Moćni favoriti, Kostić sve zapaženiji!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.04.2015.
17:32
Izvor: Sportske.net

U iščekivanju derbija između Dortmunda i Bajerna, ovog popodneva odigrano je još šest mečeva 27. kola Bundeslige.

Beta/AP Photo/dpa/Fredrik von Erichsen
Beta/AP Photo/dpa/Fredrik von Erichsen

Povezane vesti

Generalni utisak je da su favoriti izborili ubedljive pobede i zadržali mesta u vrhu tabele.

Drugoplasirani Volfsburg upisao je svoju 17. pobedu u sezoni, i to na svom terenu u duelu sa ekipom ''fenjeraša'' Štutgarta, rezultatom 3-1.

''Vukovi'' su poveli u 41. minutu golom Rodrigeza iz jedanaesterca, ali je vođsvo Volfsburga potrajalo samo tri minuta. Tada smo videli sjajan prodor našeg Filipa Kostića po levoj strani i još bolji centaršut za Harnika, koji na najbolji način koristi ovu priliku i donosi izjednačenje Štutgartu - 1:1.

Kostićevu asistenciju možete da vidite u priloženom snimku.



Ipak, u drugom poluvremenu sve dolazi na svoje mesto. Volfsburg je potvrdio kvalitet i na kraju stigao do ubedljive pobede. Rodrigez je u 65. minutu postigao svoj drugi gol, a konačnih 3-1 postavio je Andre Šurle, jedanaest minuta kasnije.

Još ubedljiviji je bio Leverkuzen, koji je sa svom terenu sa 4-0 savladao ekipu Hamburga. Kastro i Kisling su postigli po dva gola za ''Farmaceute'', polovinu u prvom, a drugu polovinu u drugom poluvremenu, pa nikakve neizvesnosti nije bilo na ovoj utakmici.

Siguran, ali u gostima bio je i Menhengladbah, koji je sa 4-1 savladao ekipu Hofenhajma. Domaći su rano poveli, ali je usledio rafal ''Koltova'' do kraja prvog poluvremena, kada su stekli ubedljivih 3-1. U nastavku su pobedu učinili još ubedljivijom.

Važnu pobedu u borbi za opstanak ostvario je Frajburg protiv Kelna (1-0), a u Bremenu i Frankfurtu nije bilo pobednika. Verder je igrao bez golova sa Majncom, a Ajntraht 2-2 sa Hanoverom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke