Benitezov Real - Kad se na muci ne poznaju junaci

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 14.12.2015.
15:22
Izvor: Sportske.net

Uništavanje Malmea osmicom, 'petarda' protiv Betisa ili 'poker' protiv Hetafea možda zvuče moćno, ali sva ta moć pada u vodu kada dođu na red veći izazovi.

BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
BETA/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Nedaće za ekipu Refe Beniteza krenule su sa prvim porazom u sezoni od Sevilje na 'Pishunau'. Od tada, Real nije bio ni blizu da dobije jaču utakmicu.

Međutim, i pre tog poraza u Andaluziji bile su primetne slabosti u igri 'Los Blankosa'. Istina, pre toga su zabeležene pobede na vrućim gostovanjima u Bilbau i Vigu, kao i remi na 'Visente Kalderonu' protiv Atletika koji je u poslednje vreme 'rak rana', ali mučenje je počelo da se nazire remijerm bez golova protiv nikad slabije Malage na 'Bernabeu'.

Real je imao prilično laku grupu u Ligi šampiona i mora se konstatovati da prvo mesto nije baš zasluženo iako bi a osnovu pogleda na tabelu takva konstatacija zvučala nenormalno.

Na stranu nepotrebno omalovažavanje Malmea i dupla pobeda nad Šahtjorom, utakmica protiv Pari Sen-Žermena na 'Bernabeu' u kojoj je Real nekim čudom slavio minimalcem definitivno je razlogiltila slabosti Benitezovog tima, 'Sveci' su odučili 'Los Blankose' od igre i na neki način osvetlali pute svim sledećim rivalima 'Kraljevskog kluba' koji imaju kapacitet da se s njim nadigravaju.

Barselona je odučila Real od fudbala i odigrala 'poker' u sred Madrida, a na prvom narednom ozbiljnijem izazovu Benitezovi puleni su ponovo poklekli - sinoć protiv Viljareala na 'El Madrigalu'.

Real se nije proslavio na teškim utakmicama, kako rekosmo u nekima je imao i dosta sreće da pobedi ili da ne izgubi, a ono što navijače najtrofejnijeg kluba u Evropi posebno brine je što prve zvezde tima Kristijana Ronalda na njima nema nigde.

Do kraja ove godine 'Merengesi' će imati dva 'zicera' na 'Bernabeu' protiv Rajo Valjekana i Real Sosijedada, a prvi veliki izazov u 2016. godini biće gostovanje na 'Mestalji'.

Za kraj podsećanje da je Real realtivno dobro prošao na žrebu za 1/8 finala Lige šampiona, pala mu je Roma, ali i da je za 'zelenim stolom' izbačen iz Kupa Kralja.
 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

40 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 15.12.2015
00:33

Sad dolazi Realu protivnik kojeg oni najvise vole, dolazi protivnik koji voli da napada Real, a Real kad iz kontri zabije golove. A sramota da se brane od Valjekana, Real ne zna za sramotu. Real kad napada kao protiv Atletika i Viljareal onda izgledaju kao mali klub, a Ronaldo i Bejl se ne vide u toj napadackoj igri, Ronaldo i Bejl se vide samo kad vide ispred sebe pola terena na kome nema nikog.

avatar
B~L~A~U~G~R~A~N~A
Monday, 14.12.2015
18:58

Real kada je u formi on moze da gubi dok barsa moze da pobedjuje kad pozeli

avatar
B~L~A~U~G~R~A~N~A
Monday, 14.12.2015
18:57

Real kad ispadne iz forme dugo mu treba da se vrati I dodje na pravi nivo dok barsa moze da pobedjuje I u kada pozeli

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 14.12.2015
18:20

Kao sto sam osjetio da ce Viljareal dobiti juce utakmicu,tako osjecam da ce ovo biti najgora sezona Real Madrida,dozivjece debakl na sva tri fronta,mozda ce na misice dobiti Romu ali vec u cetvrtfinalu ako ih zadesi malo jaci protivnik oni 100% ispadaju.

avatar
rey de europa
Monday, 14.12.2015
19:37

Hahahahahah. Sto radi simke. 1.7.2015 kad je ovaj potpisao sam ti to mogao rec sto ti pricas sad. Dobro je kad osjecas, jer kad pocnes da mislis...ne valja... pozdrav

avatar
Brat Sergio (La Decima)
Wednesday, 16.12.2015
01:50

Ti bi trebao da sebi otvoris neku emisiju pod naslovom 'SIMKE prorice buducnost' mogao bi uzeti veliku lovu. Sta sve covjek nece procitati od vas navijaca barce. Smijem se kladiti da u prosjeku svi skupa imate 15 godina, a za barcu navijate od 2009.

avatar
Rise up
Monday, 14.12.2015
17:12

Najlakse je optuziti trenera a sta je sa prvim zvezdama tima?Osim Ramosa i Marsela niko srca nema.nDobro ste napisali od tih jacih utakmica dobili samo Seltu i Bilbao i PSG na srecu

avatar
Daliborov psihijatar
Monday, 14.12.2015
17:10

Preokrece real sezonu videcete,ima Roksana da se razgoropadi sad na treningu prvo pa ce onda i na utakmicama narocito protiv malo ozbiljnijih ekipa #LOLnation

avatar
La Pulga
Monday, 14.12.2015
18:04

Stavice ga protiv Valjekana u sredinu napada da zadovolji ego jer protiv iole jace ekipe nestaje sa terena, Kaspernaldo, pojma nema.

avatar
La Pulga
Monday, 14.12.2015
16:59

Real ima problem protiv jacih timova jer igraju sa igracem manje koji kampuje u protivnickom sesnaestercu i ceka loptu, nije u stanju da se izuce i primi loptu na 20-30 metara od gola, stoperi protivnika ga udvoje i postane nevidljiv.

avatar
Noname123
Monday, 14.12.2015
20:19

Stoperi ga kvartuju,4 komada su uvek oko njega,ne moze ni loptu da primi...u mnogim situacijama to mnogo znaci Realu,on ne mora da dribla igrace,on svojim kretanjem izbacuje ostale...i tako vise prostora dobijaju Bejl,Isko,Hames,Benzema koji ga i ne koriste bas cesto dok Nejmar i Suarez to rade odlicno...

avatar
Monday, 14.12.2015
23:18

Da se krece vise ne bi bio stalno okruzen sa igracima. Mesi dok nema prostora da primi loptu ide na centar i povlaci napad. Nadam se da shvatas razliku izmedju ta da igraca!

avatar
La Pulga
Monday, 14.12.2015
20:28

Da ali on stoji u sesnaestercu i ceka loptu, na taj nacin stoperima dozvoljava da i oni budu u 16 dok ga cuvaju, da izlazi na 20-30 metara razvukao bi odbranu i mnogo bi lakse Real davao golove, i na Messiju stoje uvijek bar dva, nekada i 3,4 igraca ali se on izvlaci po loptu i tjera i njih da da se razvuku i tako pravi prostor Suarezu i Neymaru.

avatar
B~L~A~U~G~R~A~N~A
Monday, 14.12.2015
16:39

Real protiv jakih timova nema sta da trazi

avatar
Monday, 14.12.2015
17:05

A Barselona protiv Selte nema sta da trazi.

avatar
Zlatna_Nozdrva_04
Monday, 14.12.2015
21:40

real je mali tim..nBarsa sampiona Engleske pobjedi,Sampiona Francuske,Sampiona Njemacke i na kraju kao slag na tortu Sampiona Italije. Dok vi Salke,Saktar i tako te buranije dobijate redovno u knockout.. ali zato vam Barsa 4 bombe baci samo tako :D:D

avatar
RMA
Monday, 14.12.2015
20:46

Ni protiv Bilbaa nema sta da traze :D

avatar
fudbalski objektiv
Monday, 14.12.2015
20:30

hahahaha mene bi bilo stid spominjati seltu nakon debakla od barse al ti i dalje uporan. to samo pokazuje tvoju frustraciju i nemoć zbog barsine moći :D

avatar
La Pulga
Monday, 14.12.2015
18:05

Bitno da real protiv Barse ima sta da trazi, gazenje i ponizavanje na domacem terenu xaxaxaxaxa koje ruganje sa raspalim realom.

avatar
Stefaninho
Monday, 14.12.2015
16:34

O ovome sam pricao. Citaj Dalibore. Gde je Ronaldo na bitnim utakmicama? Sad ce izivljavanje nad Romom pa idete na Wolfsburg u 1/4.

avatar
NIKE
Monday, 14.12.2015
16:56

Nisam ni ja fan Ronalda, ali to su čiste nebuloze. Momak dao gol u finalima LŠ protiv Chelsea i Atletika, Gvardiolinom Bayernu sasuo 2 komada, Hajnkesovom Bayernu dao 2 gola, Barcu punio čak 15 puta, okretao Piketu kao na roštilju. Atletiku iz Madrida dao 10ak golova, u Engleskoj punio Arsenal, čak i Chelseau - koji je imao najbolju odbranu čitavu zadnju deceniju dao dosta golova. Nije on kriv što mu u LŠ dodijele Malmea i Šahtara, imao je i po meni najbolji igrač svih vremena Messi svojih blamaža. Recimo Messi protiv jakih odbrana: Chelsea 7 mečeva bez gola, čak bio tragičar fulao i penale, protiv Mourinhovog Intera Messi 3 meča bez gola, protiv Atletika 2014te u Lš nestao sa terena, kaže Simeone još ga nisu našli, protiv Hajnkesovog Bayerna nije postojao u seven upu, 2010te na World kupu za Argentinu nije dao niti jedan gol u 5 mečeva, u porazu od Njemačke od 4:0 bio samo nijemi posmatrač, sad na World kupu u Brazilu, nigdje ga nije bilo protiv Njemačke, Holandije i Belgije, nego saigrači mu pomagali, kažete nije CR doprinio osvajanju trofeja Reala, pa nije ni Messi doprinio osvajanju trofeja Argentine, nikada ništa sa Argentinom nije osvojio, a Maradona i Kempes donijeli Argentini World kup - to po vama znači da su oni igrači za velike mečeve, a Messi samo puni Granadu i Gijon? Razmislite klinci kad pišete takve nebuloze o 2 najbolja igrača današnjice (Messi i CR). Znam da je dug komentar, ali nadam se da će biti odobren, lijep pozz.

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 15.12.2015
17:34

Nolito ja cu da napisem nesto a ti dokazi da nije tacno, Ronaldo od 13utakmica u Primeri kolko je odigrao protiv Barse postigao 4gola iz igre i 4gola sa penala. Ronaldo na tri Svetska Prvenstva postigao samo 3gola. Ronaldo na zadnji 16 utakmica protiv Atletiko Madrida postiga 2golaiz igre i 2gola iz penala

avatar
Don Andres
Tuesday, 15.12.2015
17:16

messi ima gotovo 30 golova u finalima. pametnom dosta. kad su pitali simeonea zasto se ne raduje toresovom golu u zadnjem mecu brat im odgovorio 'zato sto sam vidio da se messi zagrijeva'. messi usao i rijesio mec. nasalio se sa bajernom. realu dao 20 i kusur golova uz 12-13 asistencija. osvojio 4 ls. odveo argentinu do finala 2 takmicenja u jako kratklom periodu. podsjecanja radi, argentina bez messija u dosadasnjem dijelu kvalifikacija drzi srednji dio tabele uz jednu pobjedu. ono sto ronaldo pokazuje u zadnje 3 sezone nikako nije vrijedno 2. najboljeg na planeti. daje golove kakve je inzagi davao citavu karijeru pa ga niko nikada nije svrstava u najbolje. messi za argentinu u nedostatku kreativaca igra centralnog veznog, imas heat mape koje ce ti to pokazati. i opet je bio najbolji asistent kopa amerika i sa 4 solo gola provukao argenbtinu kroz grupu na svetskom, kroz koju bez njega ne bi ni prosli uopste

avatar
AdrovicEsad
Tuesday, 15.12.2015
14:54

Nolito izgleda nije Nolito, zato pise svasta sta mu padne napamet. Za razliku od Nolita, Esad pise sa dokazima a ko misli da dokazi nisu tacni nek se javi. Za Messija necu da gubim vreme pokazao je i dokazao Svijetu da nikad Niko nije igrao kao on. Za Ronalda Imam mnogo Toga da Kazem. Ronaldo u 6,5godina u Realu od 13 utakmica protiv Barse u Primeri postigao za Real 4gola iz igre i 4gola sa penala. Ali zato je Ronaldo ucestvovao u porazima u Madridu 2:6,3:4,0:4. Ronaldo je igrao tri Svetska Prvenstva i postigao samo tri gola. Ronaldo je bio ZL zadnje dvije godine u zadnjih 16 utakmica protiv Atletika, Ronaldo je postigao 2gola iz igre i 2gola iz penala. Ovo su sve tacni podaci ako neko misli da nije tacno neka se javi.

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 15.12.2015
00:01

Ronaldo je protiv Čelzija dao samo 1 gol u 12 utakmica

avatar
S-I-M-K-E_
Monday, 14.12.2015
18:12

Iskreno se nadam da ce Ronaldo ostati jos dugo u Realu,i ja se necu brinuti za Barsu.

avatar
Stefaninho
Monday, 14.12.2015
18:07

Klinac nisam, nemoj o Ronaldu iz premier lige jer pre prelaska u Real sam ga gotivio, ajmo redom, protiv Celsija cini mi se da su se igrali penali, ajde racunaj i to sto je tu dao gol sa penala, protiv Atletika u finalu na 3:1, 120 minut on svira penal, Roki ga daje i slavi kao da mu je treci na mecu, protiv Bajetna je dao treci i cetvrti gol na mecu, gde je sve vec bilo reseno, jel uradio sa Portugalom nesto? Nije naravno, prema tome porediti ga sa Mesijem je presmesno. Poz!

avatar
Monday, 14.12.2015
17:05

Stefane bitno je da Messi briljira protiv Depoa i Selte,cek jel igrao bese protiv Selte? :D